Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
.

А относно картинката, която разбуни духовете - аз мога да ѝ направя бърз анализ, ама дали да хабя битове информация? Вътре има толкова много и различни елементи, че е направо главозамайващо. Всеки един от тях би стоял чудесно самостоятелно, но в комбинация се получава точно изнасилената луксозност, за която стана дума. Но, както се разбрахме, всеки има право “да си преценя” 🤪
“ЕКЛЕКТИКА В ИНТЕРИОРА

В интериорния дизайн еклектиката е стил, който представлява умишлено смесване на различни стилове. Няма точно установени правила по които това да се направи. При този вариант има възможност за повече смесване, отколкото синхронизиране. Като стил за обзавеждане на интериора, еклектиката е често предпочитана и прилагана, тъй като позволява да се съберат различни мебели и предмети от различни епохи и стилове”. С две думи въпросната картинка е правена от професионален дизайнер, а не от аматьор. Всички знаем колко голяма е разликата между професионалист и аматьор. Като цяло е добре човек да уважава труда на другите. Да не говорим, че при интериорният дизайн всичко е много индивидуално и това е хубаво. Ако не беше така всички щяхме да живеем в еднакви жилища. Аз избягвам да плюя по труда на другите. Ако нещо не ми харесва не обявявам дизайнера (примерно) за некадърен или пък не мисля, че всички успели хора (добри в своята област) са с мутренски вкус. В случая със сравнението между двете снимки оплюх преситената с мрамори, защото наистина е вероятно това да е реклама на мрамор, а не жилище, в което някой живее. Освен това ще е интересно да споделите мнение и за втората картинка. Бихте ли направили дома си точно така?

# 121
Понеже и ние сме в процес на ремонт и обзавеждане на дълго мечтано жилище, се чудя има ли някъде статистика колко брака са завършили с развод след ремонт Joy?
Аз се имам за толерантен човек. Знам, че имам силен уклон към синия цвят, бели мебели и естествен паркет. Затова му казах - ' Ти избери банята (защото аз пак ще я направя синя), а аз ще се занимавам с дневната. Само те моля банята да не е с паркетни плочки или с мраморни. Всичко друго ще приема, но не и да се къпя върху паркет, а стените да са като на мавзолей".
Е, познайте дали не хареса най-много плочките с мраморен цвят и то в кафявата гама, а не в сива Joy

# 122
Недей се отрича от уговорката ви, ще я преглътнеш банята;)

# 123
  • В заешката дупка
… защото наистина е вероятно това да е реклама на мрамор, а не жилище, в което някой живее.

Мислех, че ще се спрат безсмислените и повтарящи се коментари, затова не исках да отговарям.

Не, не е реклама на мрамор. Дом е на архитекта Joseph Dirand, който също е на снимката. Нарочно избрах този интериор - зарди изобилието от мрамор, точно както има изобилие от мрамор и в апартамента за сравнение. Разбраха четящите вече, че на теб не ти допада. Колко пъти още смяташ  да постваш тази снимка и да го повтаряш, прощавай?! Disappointed

Иначе ето още снимки и детайли. И от дома на Диранд, и от Скабрин. За още по-добро и цялостно сравнение. (На Скабрин изглежда, поне на някои места, че това е визуализация, а не реални снимки всъщност). За мен няма никакво съмнение кое място бих обитавала и то с голям кеф, макар апартаментът на Диранд да не е съвсем “мой”. Когато видя нещо красиво и етстетически издържано, не мога да си кривя душата. Също и като видя нещо …. в другата крайност, да го наречем.

Скрит текст:

……

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 16:15 от ЧеКа

# 124
Не предполагах, че това е правено от дизайнер. Наистина. Ако знаех нямаше да спомена този интериор толкова пъти. Както казах не може всички да харесват едно и също. Ето тип помещение, което на мен ми харесва. Аз лично не бих сложил точно този диван или столове, но оценявам, че и така е хубаво. Най-важното за едно жилище е красивата зелена гледка влизаща през огромни прозорци. И най-хубавият интериор не доставя пълно удоволствие ако няма подобен изглед.    . https://www.youtube.com/watch?v=qSpDl5s0IIg

# 125
  • В заешката дупка
Едва ли има някой, който да не оцени жилище с красива гледка през голям прозорец. Само по-горе обсъжданите Скабрин и Диневи да не го правят. Wink

Скрит текст:

# 126
Аз имот без гледка и огромни прозорци не купувам. С този изглед и усмивка се будя всяка сутрин. Придава невероятен чар на интериора.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 05:00 от Мъфин

# 127
  • при него
Хайде и от мен поздрав с гледка, за добро утро и дай Боже, всички да имаме възможност да живеем така, както точно на нас ни харесва.

Скрит текст:

# 128
“ЕКЛЕКТИКА В ИНТЕРИОРА”.
Омг 🙄
Понеже се обръщаш конкретно към мен - ще отговоря, макар и на мен да ми писна. Еклектика можем да наречем точно интериора, който ти смяташ за реклама на мрамор. Чека ти е дала и още детайли. А другото горе е сбироток от самоцелни елементи, превръщащи цялото нещо в шопска салата с елементи на суши. Аз харесвам еклектиката, и домът ми е нейно отражение, но използваните елементи трябва да са в баланс и хармония, а не да се бият за вниманието на публиката. Видяхме достатъчно от модерния бг дизайн, предлагам да се съгласим да не сме съгласни едни с други. Макар и да не е съвсем коректно да сравняваме домове, в които се живее с картинки от брошури, има едно нещо, на което англичаните казват “good bones” - основата, върху която можеш да градиш и дори в различни посоки да е - пак ще получиш нещо добро.
Колкото до гледката от прозореца - важна е, но по-важна е локацията.

Скрит текст:
Ето и от мен една гледка от тази сутрин, като сме почнали.

А по другата тема за общото съгласие на живеещите за избора на интериор - естествено, че трябва да са ок с нещата, които ги заобикалят. Обаче да се каже “в никой случай паркет” или “искам стохиляди ситни плочки за гръб на кухнята” при положение че няма той да чисти тая кухня, не знам, не знам. Или пък както в една група във ФБ една ползвателка се хвали как оставила на тригодишното да “избере тапетите” за стаята си 🤪🤪🤪 трябват си здравословни граници, мисля. Ето, skk уважава субуфера на мъж си, не ли 😀 а Чека на нейния му купи мъжко кресло. А аз на моя му търпя телевизорите във всяка стая, и не застилам чаршафи на китки в спалнята. Какво да правиш - любоф 😂

# 129
Понеже няколко страници назад коментирахме настилката пред кухнята, пренасям от фейсбук една идея, която не ми беше минавала през ума, а изглежда много свежо:

За мира вкъщи - аз лично смятам, че балансът е да не се прави нищо, което другия намира за откровено грозно и неприемливо, дори да е обективно естетически издържано. Не смятам, че трябва да има твърдо "да", но трябва да се уважава твърдото "не".

# 130
Ето една комбинация на по-светла и по-тъмна "дървесина":
Скрит текст:

# 131

Бихте ли направили дома си точно така?

Определено не. Бих оставила пода, долните шкафове на кухнята и гърба.
Този рафт с джунджурии си заминава и го сменят шкафове. Заминава си и масата/острова. Идва ми малко прекалено. Коравите столове и непрактичната кръгла масичка също - за това диванче трябва продълговата маса, а и изобщо няма простор за нея там.
А "столчето за баня" предизвиква странни чувства в душата ми.

# 132
Скрит текст:
Това не са ли мраморни плочи?

# 133
Ооо, на буферите и колоните да е лично им проектирах захранващите кабели, така ме нищо да не се вижда:).
Факт е, че бяха избрани предварително и вместени в проекта още отначало, та нямаше драми с тях.
Друг факт в, че изначално бяхме наясно какъв стил харесваме и двамата. ММ работи с дизайнери та беше виждал достатъчно интериори, а с предварителната работа с такъв избегнахме драмите тип “ аз харесвам розово”, “аз пък искам само синьо”.

# 134
Скрит текст:
Това не са ли мраморни плочи?

Не знам точно какви са плочите, но предполагам са гранитогрес в дървесен нюанс. Ето сайта: https://nextluxury.com/home-design/tile-to-wood-floor-transition-ideas/

Общи условия

Активация на акаунт