Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 739
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Ще опитам да го убедя господина Satisfied но първо ще го поводя по магазини да избере еднакви ламинат и плочки, та да види сам, че няма Imp
Може би е добре да погледнете и виниловите настилки, ако искате навсякъде да е еднакво.
Поне според спецификацията им са водоустойчиви и удароустойчиви.

# 106

На мен това ми харесва с преход изрязана плочка - без декорните, или с разхвърляни с някакъв pattern (нарядко) декорни. Ако може наистина вместо ламинат да е масив.

С ламинати не съм запозната, но знам, че има ударо и водоустойчиви

# 107

Уфф, знам си, че ще е зор с настилката. За съжаление, освен с желание за дизайн мъж ми е от породата хора, които често изпускат вещи по земята - ламинат в кухнята не знам как ще изглежда след няколко месеца Sad а гранитогрес на всичко без подово все още не си представям.
По тая логика трябва във всяко помещение да се застраховаш от изпускане на вещи, а не само в кухнята.
Шом той се е заинатил- заинати се и ти. Единия да избере цвета/десена, а другия да заложи на еднаквия под, независимо дали плочки или ламинат.

# 108
И моята е Бенджамин Мур.

PS добре де. Той защо се противи на паркет? Паркетът, дори да изпускаш неща върху него, само добива повече характер през годините. И какъвто и да е, освен ако не е мухлясал или прояден от дървояди във всички случаи е по-добър избор от другите видове настилки, които обмисляте.

А де магаре, не е прояден, не е мухлясал. Аз на ламината му казвам съвременен балатум, но не, не съм била виждала хубав ламинат.

nellytan1, Alcarin, mariat, благодаря, проблема е че не харесвам и двата варианта на настилка навсякъде. Може би трябва да потърся положени някъде ламинат и винил, да знам поне защо мрънкам. Сега сме с паркет, винаги съм била с паркет. Ламинат някакъв отврат имаме в офиса Astonished

Благодаря на всички Yellow Heart ще почакам още малко ако някой е виждал друго подобно и ще му покажа, че няма случаи с такова решение. Според него много хора имали - те били хиляди гранитогресите и ламинатите

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:24 от Annika Hansen

# 109
Аз се отказах от преход с шестоъгълни, след като така и не видях реално българско изпълнение, което да ми хареса. Ще ме прощават потребителите споделяли снимки,не искам да съдя и обиждам.
За еднакъв цвят гранитогрес и ламинат - не е невъзможно. При предния ремонт бяхме намерили. Щеше да стане супер. Но! Трябва да има сериозен ежеминутен надзор над мъжкото тяло. Те детайли и дребни, та и до средни и очевидни разлики не виждат. Моето поне. Бях го оставила да иде и да поръча точно определения конкретен ламинат. Отиде. Поръча. И след това се обади да каже, че го нямало вече наличен - избрал подобен, почти същия. Бих ви снимала колко е подобен и колко е почти същия, но ме е срам. Всеки тук щеше да изрине, и ламината, и мъжа, но нямахме бюджет да поправим грешката.
Та сега за новия ремонт ще има само един цвят дърво и ще е на ламината. Гранитогресът и всичко по кухнята ще е целенасочено контрастно.
Аника, съчувствам! Изглежда ще си ближем раните с теб, че и моя сега откри страстта си към интериорния дизайн и идеите му са още по-... интересни.

# 110
Много благодаря evenfall Flowers Bouquet. Прехода с ламината той ще го прави (не смея да се надявам на масив засега). Въпреки, че изпуска е сръчен и внимателен при работа - обеща ми едно по едно да пили за да го докара както трябва. Иначе и той (като всеки втори майстор) ме уби първоначално с "ще сложим лайсна" (facepalm). Казах, ааааа лайсна само през трупа ми Smile

Оооо има идеи много, но все пак има неща по снимки и в магазини, които харесваме и двамата. Само картините (силно казано картини) които иска са ужасен ужасон и този ламинат.

# 111
...
За съжаление ми се е паднал мъж, който иска да участва във всички решения за новото ни жилище Smile,
Аз пък същото изречение го казвам със "За щастие ми се е паднал мъж, който иска да участва във всички решения за новото ни жилище", ами и той ще живее в това жилище и за него е дом, а и дава допълнителна гледна на "това да, това не".
Ама наистина, страшно сме различни Sunglasses

# 112
Аника
Пусни му мухата за винил. Има огромен избор на дървесни дизайни, а и е топла и мека настилка, освен водоустойчива - избягваш главните недостатъци и на греса, и на ламината.

# 113
  • Перник
И аз бях наясно, че ще е трудно, да не кажа невъзможно намирането на ламинат и гранитогрес, които да изглеждат еднакви, след като ме убедиха за гранитогрес в кухнята. Затова там сложихме същия като в коридора (сив). Ламинатът в хола е кафяв, по-скоро тъмен. Бях чела някога някъде, че когато се преминава от един вид настилка към друга е по-добре цветовете да са контрастни, вместо еднакви/подобни. Единият от майсторите, които лепиха плочките авторитетно заяви, че не подхождат на ламината. Питах го какви трябваше да вземем - "светлокафяви" Grinning

# 114
peneva_a, благодаря за споделянето, и негов дом ще е разбира се, ма при него за всичко е - "това не". Черен таван на банята като чу как ме погледна - още се смея. Хубаво щеше да е за щастие, ама аз наистина съжалявам, че има дизайнерски пориви Laughing

SvetlaK, благодаря.
Lois, направо отивам в някой магазин да видя винил Simple Smile Аз си го представях да е същото като ламинат

# 115
А, то и аз щях да го изгледам убийствено, ако беше ми заявил, че тавана в банята ще е черен... Или дори, че цвета Х еди къде си ще е точно този. Не само цветовете и материалите за ремонта сме избирали с обсъждане, а и пердетата купихме заедно (набелязвам няколко, предлагам, решаваме). Да не казвам за мебелите в ниши и чупки в жилището що чертежа с варианти правихме аз и той, че да са ни удобни, та да стигнат до мебелиста Smiling Imp

След като обърнахме къде що магазин има за да изберем ламинат и плочки имитиращи дърво да си паснат и не открихме такива (ако на дневна светлина съвпадат, то на лампа са съвсем различни) си избрахме плочки за баните, като подовите съвпадат с коридора, а за кухненската част малко по-контрастни. След като ги сложихме ми се искаше и коридорните да са такива, ама здраве да е. Харесваме си ги Simple Smile
Цвета на стените на коридора, спалнята и големия балкон е еднакъв (бледо бежово към пясъчно), и на трите места изглежда съвсеееем различен. Както и в двете детски стаи, зелено е но в едната си е съвсем резеда, в другата светло маслинено зелено. Всичко това заради мебели, текстил, осветеност...

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 12:44 от peneva_a

# 116
Само висящ малък рафт имам до спалнята, за телефона и някоя книга. Между това нещо да е практично и удобно за клиента и това да е и стилно, има разлика. Например врата на банята от алуминий, защото е практична.
 В България вкусът трудно се възпитава и трябва да минат още десетилетия. Една стара родопска къща е в пъти по-хубава и стилна от т.нар мутробарок. На руски му казват "евроремонт". Все пак мутробарокът изживява развитие през годините - все така неприятен е, но успява да се маскира по-добре на уж дизайнерско изпълнение. Например апартаментите в сградата на Семинарията на братя Галеви - то не са венециански мазилки, гипсови орнаменти, лилаво, розово, евтини картини по стените, малко руски шик в столовете....Дали са много пари за изпълнение, а резултатът е ....по-добре да ги продаваха на шпакловка и замаска.
Вероятно става дума за сградата на братя Диневи:

# 117
Аз ходих да гледам винил, че хич не ми се ще ламинат в спалните. Жената в магазина ми обясни, че е по-тънък от гранитогрес, забравих колко 6-7мм, нещо такова. За да са на едно ниво и да няма лайстни, трябвало да се прави замазка на частта с винила и се отказах.
Паркетът не е подходящ за хора като мен - изпускам разни неща, влача прахосмукачки, размествам мебели. За мен трябва взривоустойчив гранитогрес😆

# 118
Аз не харесвам настилки, които имитират някакъв друг естествен материал. Особено съчетание от ламинат и "пасващ" гранитогрес. Ако няма как да е паркет, поне да е еднакъв ламинат навсякъде.

# 119
И аз,обратно на теченията,смятам,че всеки,живееш в този дом,има право на глас.И се съобразявам.И с детето си се съобразявам.И въпреки,че смятам,че имам вкус и дори съм го налагала на групи,в дома си се съобразям с хората,живеещи там.На всички трябва да е приятно.
Но това си е мое решение и касае мен и семейството ми.Не  ми дреме за смешни моди и чалга дизайнери,ако няма да е ок за семейството ми.За това и си мълча😊
Черна баня не бих си направила,макар черното да е осн цвят в гардероба ми.Но сме на квартира тук,а банята е с размерите на стая в БГ и черното не е толкова натискащо.Има и голям прозорец.

Общи условия

Активация на акаунт