Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 740
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Аз пък съм си сложила малки скринчета от ИКЕА с по три чекмеджета вместо нощни шкафчета 😄. Много си ги харесвам и вътре си държа бельото, част от козметиката, която ползвам преди лягане, нощна лампа, Киндъл, зарядни, чаша с вода. За всичко има място.

# 91
  • Отвъд алеята зад шкафа
Само висящ малък рафт имам до спалнята, за телефона и някоя книга. Между това нещо да е практично и удобно за клиента и това да е и стилно, има разлика. Например врата на банята от алуминий, защото е практична.
 В България вкусът трудно се възпитава и трябва да минат още десетилетия. Една стара родопска къща е в пъти по-хубава и стилна от т.нар мутробарок. На руски му казват "евроремонт". Все пак мутробарокът изживява развитие през годините - все така неприятен е, но успява да се маскира по-добре на уж дизайнерско изпълнение. Например апартаментите в сградата на Семинарията на братя Галеви - то не са венециански мазилки, гипсови орнаменти, лилаво, розово, евтини картини по стените, малко руски шик в столовете....Дали са много пари за изпълнение, а резултатът е ....по-добре да ги продаваха на шпакловка и замаска.

# 92
Между това нещо да е практично и удобно за клиента и това да е и стилно, има разлика. Например врата на банята от алуминий, защото е практична.

Нищо не може да е съвършено, но почти винаги може да се намери оптимизация, която да удовлетворява и практичността, и стила.  Алуминиева врата не е нужна в баня с отделена мокра част (тоест губи практичността си), а ако е изцяло мокра баня има врати с две лица  - алуминий отвътре и дърво отвън. Но при абсолютен спор за мен първи са практичността и функционалността.

# 93
Gadamer, моля дай линк ако имаш към въпросните апартаменти, че ме зачегърта любопитството:-)

За шкафчетата- имам купчина книги на моето, не мисля че едно фино минималистично рафтче би понесло това:-)
Иначе дизайнерите..са като клиентите. Според мен всеки дизайнер с повече от няколко проекта се вижда в каква посока е поел, съответно продължават да го търсят и намират хора със същото усещане и желания. И той продължава да “дълбае” в повече от същото. Тогава вече стават изцепките.

# 94
Здравейте - имам нужда от помощ, мисля, че тази тема е най-подходяща.

За съжаление ми се е паднал мъж, който иска да участва във всички решения за новото ни жилище Smile, освен, че ми е забранил всичко сиво, държи на ламинат и плочки като подови настилки. Та ще махнем паркета и ще изравним нивата (в момента кухнята е плочки с 1 см разлика във височината на пода). Плана е отворен и плочките трябвало да продължават и в трапезарната част.

Грам не мога да измисля нещо което да ми харесва Sad Аз бих си сложила масив навсякъде, включително и в кухнята, но ще приема неговото решение за това, за да си избера други неща по интериора - вече купих черна боя за тавана на банята Grin

Та някой има ли опит с комбиниране на гранитогрес имитиращ дърво и ламинат. Не мога да намеря еднакви по размер, камо ли за цвят настилки. Засега търся само онлайн, но все пак реших да попитам.

Намерих във форума нещо, което започвам да обмислям, а именно шестоъгълни плочки.
Скрит текст:
Това се получи накрая - гранитогрес и ламинат. Засега съм доволна като цяло от резултата, надявам се да се окаже и устойчив във времето.

Прехода ще е възможно най-опростен или със срез в плочките или със срез в ламината.
Скрит текст:
Та това са ми терзанията в момента - ще съм благодарна на всякакъв съвет.

# 95
За ламинатите плюс плочка не мога да дам съвет, защото аз навсякъде съм с една настилка.

Но за черната боя за таван на баня👀 без да искате съвет ще питам- наистина ли го обмислихте?
Представяте ли си как парата се вдига на тавана, става на фини капчици след всяко къпане и .. остава на бели петна по черния таван?

# 96
Тавана е на 3, 20 височина и не съм забелязала голям конденз (водата е Софийска, нямам следи по съдовете), колкото можах помислих Simple Smile, но да, имам предвид, че може да трябва пребоядисване редовно

# 97
Сградата не е на братя Галеви, а на братя Диневи.
Плочки, имититащи дърво и ламинат не бих съчетата.

# 98
Благодаря Flowers Tulip, има видимост от хола към тези помещения и не искам да виждам различен цвят под. Имитация на камък в цвят, който да е максимално близък до този на дърво (защото и ламината не може да е сив Simple Smile) изглежда горе долу като имитация на дърво по мое мнение, но размерите и фугите не си ги представям там.

# 99
… В България вкусът трудно се възпитава и трябва да минат още десетилетия. Една стара родопска къща е в пъти по-хубава и стилна от т.нар мутробарок. На руски му казват "евроремонт". Все пак мутробарокът изживява развитие през годините - все така неприятен е, но успява да се маскира по-добре на уж дизайнерско изпълнение. Например апартаментите в сградата на Семинарията на братя Галеви - то не са венециански мазилки, гипсови орнаменти, лилаво, розово, евтини картини по стените, малко руски шик в столовете....Дали са много пари за изпълнение, а резултатът е ....по-добре да ги продаваха на шпакловка и замаска.
Точно за тази сграда си мислех и аз снощи, като тръгна разговорът за “дизайна”. Да, на Диневи е, не на Галеви, много важно уточнение 😆 почти като в свети Влас са нещата, ама в София. Вътре не съм виждала как е, но само фасадата ми е достатъчна за дам оценка - турбокич, да избегна термина “мутробарок”, който очевидно тригърва ред потребители.
Евроремонт също е добър термин 😆
За родопските и тн селски къщи - масово по селата се монтира бяла алуминиева дограма и се докарва стил “Люлин на село” с окачени таванчета и скрито осветление по чупките 😬

Никога, никога не бих си сложила алуминиева врата на банята. От 25 години имаме дървена врата с дъбов фурнир на баня от квадрат и половина, душът е отделен със завеса - вратата си е ок.
А, и междудругото, Annika Hansen, таванът над “сухата част” и едната стена са черни 😁 Няма следи от конденз - добрата вентилация е ключова. Но дано си взела все пак някоя подходяща марка за мокро помещение.

Видът на нощните шкафчета се определя от ползвателите им. Ако стаята е малка и няма достатъчно място за съхранение, е оправдано да сложиш малък, че и по-голям скрин с чекмеджета, в който да си държиш част от вещите. Но ако имаш достатъчно голям гардероб, или скрин срещу леглото да речем, не е нужно да си затваряш пространството и да затрудняваш почистването с тежки корпусни мебели. То тук идва същността на лукса 😅 колко голяма е спалнята ти и дали изглежда празна, ако има само едно легло и две “столчета” до него. Че даже не са еднакви, какъв срам. Но са в стила.

А относно картинката, която разбуни духовете - аз мога да ѝ направя бърз анализ, ама дали да хабя битове информация? Вътре има толкова много и различни елементи, че е направо главозамайващо. Всеки един от тях би стоял чудесно самостоятелно, но в комбинация се получава точно изнасилената луксозност, за която стана дума. Но, както се разбрахме, всеки има право “да си преценя” 🤪

Annika Hansen, а вариант в който правите всичко ламинат? Или всичко гранитогрес? Много трудно ще напаснеш два различни материала, които да имитират дърво и да изглеждат еднакво.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:01 от Lois

# 100
Благодаря Simple Smile Benjamin Moore взех - каквото ми препоръчаха за баня - не е при мен в момента та имена не знам, вентилацията е добра.

Уфф, знам си, че ще е зор с настилката. За съжаление, освен с желание за дизайн мъж ми е от породата хора, които често изпускат вещи по земята - ламинат в кухнята не знам как ще изглежда след няколко месеца Sad а гранитогрес на всичко без подово все още не си представям.

За паралелните теми - на това дизайн студио не ми харесват нещата - не се и вглеждам защо тъмно и претрупано ми е - само това си звех като идея - харесвам огледала.
Скрит текст:

А на нощното ми шкафче няма място дори за книга - държа я върху една кутия, която сбутвам под леглото - имам лампа и тапи за уши, трябва ми малко място да си оставя очилата и така.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 10:46 от Annika Hansen

# 101
И аз ползвам черна баня.Помещението е почти 4м високо,с прозорец.Достатъчно огромно за вана,душ и тоалетна.Няма визуално смаляване и няма петна по черната боя.

# 102
Гранитогресът също може да има щети от изпуснати предмеъи, но смяната съвсем няма да е лесна, както на един ламинат.Аз бих сложила ламинат навсякъде.

# 103
Ще опитам да го убедя господина Satisfied но първо ще го поводя по магазини да избере еднакви ламинат и плочки, та да види сам, че няма Imp

# 104
И моята е Бенджамин Мур.

PS добре де. Той защо се противи на паркет? Паркетът, дори да изпускаш неща върху него, само добива повече характер през годините. И какъвто и да е, освен ако не е мухлясал или прояден от дървояди във всички случаи е по-добър избор от другите видове настилки, които обмисляте.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:05 от Lois

Общи условия

Активация на акаунт