Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 510
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Долче, как се чувстваш на течния?
Доста добре засега.🙂 Но още не е минало достатъчно време, за да изследвам и Т3, Т4 и да ги видя как са (особено Т3)...

# 256
Здравейте ,какво как кажете за тези изследва ния.Да включа ли Т3?В момента съм на 80 мг л-тироксин,пия течният Аку тирокс.Това Т 3 не мърда .Чудно ми  е защо като ТсХ ми бе 5-6 и почнах л-тироксина и т3  бе високо ,а сега ниско ?

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 17:44 от nnnn82

# 257
ТСХ 1,9 е ок, не е чак ниско...Явно по различен начин се усвояват Л-тироксин и течния Ами ритуал...Може ли линк/снимка, от България ли е (не съм го чувала)? И аз съм на течен хормон, но Аку-тирокс, още не съм изследвала, за да видя моят Т3 дали се е покачил поне малко, но ТСХ от 3,150 падна до 2,507 за 2 седмици.

# 258
Оф , от телефона пиша и такива глупости съм написала.Аку тирокс пия.Т3 ми е ниско , ТСХ не ме притеснява.

# 259
Хора, а при тези стойности нормално ли е да имам редуване на симптоми на хипо- и хиперфункция? Поначало имам нетърпимост към студ от години и същевременно прекомерно изпотяване и сърцебиене,  като последното е от сравнително скоро:

# 260
Значи иде ми да се гръмна. Как е възможно на 100 еутирокс да съм с ТСХ 6? Писна ми. Под 2 никога не съм виждала.
Това са изследванията на детето, на 13 години. За съжаление и тя върви по моите стъпки. Дали е за хормон, или първо да оправим леката ИР и да пусна след няколко месеца пак изследвания да видя как е.

# 261
Разбирам те...Аз с тази доза (но Л-тироксин) бях с ТСХ 3,150 и не можех да мръдна под ТСХ 2...Хем никога не съм имала ТСХ повече от 4,160. И Т3 в долната 1/3. Затова почнах течния хормон.
Детето има ли някакви симптоми на ИР?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 15:17 от dolce miele

# 262
Ами последно време напълня около корема главно, гладна е през 2-3 часа. Иначе не се е оплакала от доспиване след хранене или подобни. Уж няма ИР според хомата, ама с този инсулин не е ОК според мен.
Аз на по-малка доза бях с по-ниско ТСХ. Вярно, Т3 се е вдигнало с мижавото 0.6, а Т4 с 0.1,  ама очаквах повече. Отивам да купувам или да поръчвам течния.

# 263
При децата има скокове в растежа, и моята има такива периоди. При подрастващите е нормално инсулинът да е завишен малко (но колко точно🤔), че растат.  Хубаво е да се вземат мерки, щом има напълняване в средната част на тялото. За щастие, децата се повлияват много по-лесно от хранителен режим.

# 264
Здравейте. Мисля да пия известно време някаква хранителна добавка за стимулиране малко на жлезата. Ето например тази. Дават я, че била полезна при хипофункция на ЩЖ.

Как ви се струва състава и. Виждам че има йод в нея. Аз имам и завишени МАТ и съм чувал, че йодът не бил добре при завишени антитела. Има ли проблем да се приемат хранителни добавки които съдържат йод при завишени МАТ?

# 265
Здравейте,искам да ви попитам за витамини някакви подходящи за нас,понеже косата ми взе да капе много и не мога да си го обесня при положение ,че тсх то ми е 4,3 което енормално.🥺

# 266
Косата капе при липса на вит Д ,най-добре си го изследвай ...

# 267
4,3 е високо, не е оптимална стойност.

Здравейте,искам да ви попитам за витамини някакви подходящи за нас,понеже косата ми взе да капе много и не мога да си го обесня при положение ,че тсх то ми е 4,3 което енормално.🥺

# 268
Аз вчера минах на ендо и за пореден път се чудя защо изобщо ходя. Май ще намаля до веднъж годишно, защото имам някакви възли, поне тях да следят. Оставам на 100 течен, изследвания на ТСХ след 28-29 дни + изненадващо за мен включи и фТ4. Изписа ми и тирохелп, но се чудя него ли да пия или да си пия отделно цинк, вит.Д, магнезий и селен.
Оплаквам се, че правих и АНА скрининг и резултата не е добър.

# 269
4,3 е високо, не е оптимална стойност.

Благодаря ще увелича дозата

Общи условия

Активация на акаунт