Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 372
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Joy joy, потърси във Варна др Юлия Баздарска. Въпреки че специализира педиатрия, има отношение и към ендокринологията. Поне да те насочи към добър специалист.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 11:49 от bongobongo

# 556
Joy joy, а как се чувстваш, имаш ли оплаквания?

# 557
Joy joy аз съм доволна от д-р Ангелова ендокринолог. Преглежда и на частно и по здравна каса.

# 558
Lemy, след лохиите ми дойде нещо като цикъл и от 4 септември нямам.
Изтощена съм, но в предвид 4 месечните близнаци всеки ще каже , че е нормално Simple Smile
Много ми е топло, имам ужасен косопад, но предполагам е от бременността, отслабнах 6 килограма. Под тия които забременях съм с 6 кг за 4 месеца. На 41години съм  покрай опитите за дете/ца още преди 6-7 години ме гласят, че  се съм в пред критическа... Simple Smile

# 559
Здравейте,
Много ли са зле следните резултати?

# 560
Тези резултати са малко съмнителни. Бих ви посъветвала да ги повторите в друга лаборатория.
Иначе. Има Хашимото, има хипофункция. Дотук нищо фрапиращо и страшно. Но ниското тсх говори, че може да имате и Базед, заедно с Хашимото, ако са верни резултатите. Пуснете при следващите изследвания тсх, фт3, фт4, трак-антитела. (Тат и мат може да не ги повтаряте. Ясни са. )

# 561
Благодаря!

Тези изследвания са след след профилактичните прегледи на работа и са в комбинация с нисък хемоглобин.Направени са в Рамус. Помолих за изследване на щитовидните хормони поради много симптоми напоследък - постоянна умора, тревожност, студени крайници, силен косопад, силно почти постоянно сърцебиене... Отдавах симптомите на силния стрес в последно време, тъй като нямам фамилна обремененост. Сега съм на 42г., преди две години, когато правих същите изследвания всичко беше в норма.

Коя друга лаборатория бихте ми препоръчали, както и добър ендокринолог в София?

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:44 от * Krisisi *

# 562
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте,
Много ли са зле следните резултати?

Отиди в бодимед, какви симптоми имаш? Simple Smile

# 563
А, Рамус... смени лабораторията.
Иначе симптомите ти са типични за хипер функция, но пък фт4 не е скочило, което не е типично. 🤔
И иди на ендокринолог.

# 564
Здравейте! Моля за препоръки за ендокринолог за София. С  Хашимото съм и се налага да си търся нов лекар.

# 565
Благодаря!

Тези изследвания са след след профилактичните прегледи на работа и са в комбинация с нисък хемоглобин.Направени са в Рамус. Помолих за изследване на щитовидните хормони поради много симптоми напоследък - постоянна умора, тревожност, студени крайници, силен косопад, силно почти постоянно сърцебиене... Отдавах симптомите на силния стрес в последно време, тъй като нямам фамилна обремененост. Сега съм на 42г., преди две години, когато правих същите изследвания всичко беше в норма.

Коя друга лаборатория бихте ми препоръчали, както и добър ендокринолог в София?
Бих препоръчал да изследваш още траб, инсулин глюкоза, гликиран хемоглобин, желязо, жск, феритин, б12, д, по мое предположение в поне 80% от изброените неща ще изникне проблем, фт4 е ниско, а фт3 високо, често срещано в начален етап, възможно е хиперфункцията да преминие в хипофункция, но може и да има грейвс (и затова се изследват антитела траб), и задължително ехография. Simple Smile

# 566
Здравейте, от две години съм с Хашимото, а сега вече и с възел. Препоръчват ми биопсия,за да се прецени какъв е.Хашимотките сме правили и някъкви лъжевъзли. Насочват ме към Каспела Пловдив или д-р Шинков София, но за него трябва да чакам догодина. Сега се чудя, дали да чакам или да отивам в Пловдив?

# 567
Един тривиален въпрос - какви храни сте изключили от менюто си? От доста време се чудя дали да махна глутен и млечни и все на събирам смелост да го направя. Та събирам мнения Grin

# 568
И двете, но с млечните се провалям, и определено усещам ефект. Simple Smile

# 569
Доста години бях без глутен, без млечни най-много съм била 3 месеца, не мога да кажа, че е имало някакъв ефект върху щитовидните ми хормони.

Общи условия

Активация на акаунт