Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 370
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!С Хашимото съм,на 50 мг еутирокс.Това са последните ми изследвания:
-TSH-6.25(0.4-4.2/
-FT4-13.40(11.5-22.7)
-FT3-4.79(1.5-4.1)
Може ли Вашето мнение за изследванията?Учуди ме,че FT3 e посочено като високо.
Инсулин на гладно-12,кръвна захар-5,29

ФТ3 е над границата - резултат 4,8 при горна граница 4,1 нормално да е посочено като високо кое те учудва не разбрах Simple Smile
Иначе в хипофункция си - ТСХ е висок, ФТ4 нисък, а ФТ3 е висок защото организма се опитва да компенсира сам и изкуствено завишава.

Този инсулин на гладно е висок, трябва да е около 6-7

# 541
Благодаря!Ще трябва да увелича дозата еутирокс и ще си запиша час за ендокринолог.

# 542
Момичета, някоя от вас, дали е посещавала д-р Йордан Влахов-ендокринолог?

Препоръчаха ми го, но искам да чуя и вашите мнения!

Благодаря!

# 543
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте! Имам доста повърхностен въпрос, свързан с външността. Имам Хашимото и се появиха торбички под очите ми. Подозирам болестта. Има ли някой, който е решил подобен проблем и дали помага диета като тази на Уенц?
Стреми се към оптимизиране на хормоните и намали приема на сол, защото това означава, че задържаш вода (често срещано при хипофункция). Всякакви правилни промени в храненето имат положително влияние. Simple Smile
Здравейте!С Хашимото съм,на 50 мг еутирокс.Това са последните ми изследвания:
-TSH-6.25(0.4-4.2/
-FT4-13.40(11.5-22.7)
-FT3-4.79(1.5-4.1)
Може ли Вашето мнение за изследванията?Учуди ме,че FT3 e посочено като високо.
Инсулин на гладно-12,кръвна захар-5,29
Имаш инсулинова резистентност оттам и конверсията между фт4 и фт3 се затруднява и оттам и тсх е високо, тоест черния дроб не работи добре добре (80% от конверсията се случва в него). много вероятно е да е омазнен, провери чернодробни ензими, ако кг се неоптимални подобри ги и тях. Провери витамини б12 и д, ако там има дефицити ги попълни и тях. Simple Smile

# 544
Много благодаря.Имам и висок холестерол-9.Ако оправя с режим инсулиновата резистентносот може ли да падне и холестерола ?

# 545
Да, но за него намаляваш наситените мазнини и яж фибри. Simple Smile

# 546
Здравейте, преди бременност приемах еутирокс  12.5 и хормоните ми бяха ТСХ около 2 и под 2,
ФТ3 и ФТ4 бяха в долна граница.
По време на бременността приемах еутирокс 25 и в края на бременността ( в началото на 8 -ми месец ми изтекоха водите) два пъти в седмицата 50. ТСХ беше около 2 и под 2 но ФТ3 падна под долна граница.
След като родих минах на 12,5 ,въпреки  ТСХ ми изчезна и ФТ3 и ФТ4 излязоха извън норма над горна граница
FT3 ↑ 7.89 pmol/L 3.10 - 6.80
FT4 ↑ 26.45 pmol/L 12.00 - 22.00
TSH Профил * *
TSH ↓ 0.03 mkIU/ml 0.27 - 4.20

Тези са от днес след като съм спряла еутирокса по препоръка на ендокринолог от три седмици.
FT3      Профил    FT3   ↑   7.99   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      Профил    FT4   ↑   25.73   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      Профил   *   *
TSH   ↓   0.01   mkIU/ml   0.27 - 4.20

Колко зле е положението ми? Забравих да кажа, че ми се е появила киста в ЩЖ.
Дали не минавам в базедова болест. Лекарят иска да отида на преглед чак януари месец.
Твърди, че функциите на жлезата и кръвотока са запазени.

# 547
За да се разбере дали е Базед пуснете ТРАК. И аз съм с ниско тсх, но не е базед

# 548
Здравейте, преди бременност приемах еутирокс  12.5 и хормоните ми бяха ТСХ около 2 и под 2,
ФТ3 и ФТ4 бяха в долна граница.
По време на бременността приемах еутирокс 25 и в края на бременността ( в началото на 8 -ми месец ми изтекоха водите) два пъти в седмицата 50. ТСХ беше около 2 и под 2 но ФТ3 падна под долна граница.
След като родих минах на 12,5 ,въпреки  ТСХ ми изчезна и ФТ3 и ФТ4 излязоха извън норма над горна граница
FT3 ↑ 7.89 pmol/L 3.10 - 6.80
FT4 ↑ 26.45 pmol/L 12.00 - 22.00
TSH Профил * *
TSH ↓ 0.03 mkIU/ml 0.27 - 4.20

Тези са от днес след като съм спряла еутирокса по препоръка на ендокринолог от три седмици.
FT3      Профил    FT3   ↑   7.99   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      Профил    FT4   ↑   25.73   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      Профил   *   *
TSH   ↓   0.01   mkIU/ml   0.27 - 4.20

Колко зле е положението ми? Забравих да кажа, че ми се е появила киста в ЩЖ.
Дали не минавам в базедова болест. Лекарят иска да отида на преглед чак януари месец.
Твърди, че функциите на жлезата и кръвотока са запазени.
Колко време мина от раждането, нужни са поне 3 месеца за евентуално нормализиране на хормоните.И да гергана а права за трак, но провери и тат и мат. Simple Smile

# 549
Joy Joy, ще се нормализират с времето, след раждането стават такива катаклизми.

# 550
Благодаря за подкрепата.
Минаха 4 месеца от раждането.
ТАТ и МАТ не съм изследвала вече 4 г. Бяха някъде 2 пъти завишени.
ТРАК  забравих да пусна...ех, че съм...ще изчакам поне да минат две седмици и ще пусна пак хормоните +  тези три маркера които казвате.

# 551
......
ТРАК  забравих да пусна...ех, че съм...ще изчакам поне да минат две седмици и ще пусна пак хормоните +  тези три маркера които казвате.

Тъкмо щях да предложа да ги провериш след малко по-дълъг период от време, и аз мисля, че вероятно ще се регулират. Не са с драстично високи стойности, но да пусни и ТРАК за да се изключи Базед.

# 552
Благодаря за подкрепата.
Минаха 4 месеца от раждането.
ТАТ и МАТ не съм изследвала вече 4 г. Бяха някъде 2 пъти завишени.
Ами правилно те е посъветвал ендокринолога, защото обикновено до 6 месеца, след раждането хормоните се регулират. Разбира се за твое успокоение няма лошо да ги пуснеш отново по-скоро. Simple Smile

# 553
Благодаря още веднъж! ☺
Ще ви послушам.
За жалост чак сега разбрах за този лекар , майка му  лека и пръст е била добър диагноститик.
От Варна съм...много е зле тук от към ендокринолози и хематолози...голям зор видях през бремеността...Благодаря на Господ, че ни опази с двамата ни близнака.

# 554
Бихте ли споделили място, където мога да открия АИП примерно меню и рецепти? Има група във Фейсбук, но там няма много неща от които да съставя всекидневно меню.

Общи условия

Активация на акаунт