СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 744
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, ние вече сме си вкъщи 😇 Та бях обещала да пиша повече от.. леле, четвъртък насам, когато се роди моето второ момиченце 😊 със спешно секцио. Мислех, че води ми изтичат и “тръгва” сама, но се оказа, че е спукан околоплодния мехур, явно има разлика и това е предпоставка за инфекции и индикация за спешно действие. (В крайна сметка се оказах и с антибиотик за 4 дни. Слава Богу - само аз!!). А въпреки повечето лекарства в болницата, за щастие, кърма има, само повечко се борим да засуче правилно детето. Мислех си, че съм много обиграна с година и половина кърмачески стаж, ми не. Нищо не помня. Даже най-основното. Давам непоискан съвет, прочетете си от рано, че понякога акушерките са едни..
Каката дотук е очарована от бебката, направо грее 🥰 Това, заедно с мириса, кожата, абе цялата тази сладост на талази, дето струи от новородено, е най-прекрасното нещо и си заслужава всяка болка, киселина, контракция, хап и т.н. Сигурно знаете, ама да кажа пак. ❤🙏

# 646
Момичета, бъдете много внимателни да  не ви бутнат цитотека при преглед в болницата. Доколкото разбирам понякога директно го слагат вагинално за предизвикване без да предупредят. Аз при аборта миналата година не знам как оцелях, честно.  Изпрати ме следящият с два цитотека вкъщи и ми каза единия вагинално в 22, другия сутринта. Познайте дали стигнах до втория. Получих масивен кръвоизлив. Впоследствие разбрах, че тоя цитотек се дава под масата, защото нашата АЛ го е забранила. Това беше в болницата на Мазнейкова. Аз съм с предишно секцио и можеше да получа руптура от спазмите, но на кой му дреме. Бъдете внимателни. Явно при някои лекари няма и следа от здрав разум.

# 647
Alegra03, много съжалявам, че си минала през такъв ужас. Pensive При такова положение е напълно разбираемо да държиш на неонатологията. Но дано не се стига до там пак!

Lizi, супер звучи положението при вас! Hug Дано скоро си се приберете. И спокойно, това въобще не са колики, всички новородени се свиват и издават звуци, то реално сега се учи да функционира извън утробата. Grinning Колики се нарича, когато здраво бебе плаче над 3 часа на ден, над 3 пъти в седмицата, без видима причина.
[/quot

Jinх, не съм съгласна за коликите 😀 първото ми дете по същия начин леко се изпъваше, присвиваше, издаваше едни мъркащи звуци. Докато разбера, че това са колики, те спряха... Изобщо не разбрах кога е минал периода с коликите. И започнаха около две седмици след раждането. Явно сме късметлии, че толкова леко ги изкара.

# 648
Селест, ти къде ражда? И аз се притеснявам малко за кърменето, въпреки че имам едно успешно повече от година, но имам чувството, че нищо не помня. Имах и ужасни запушвания..
Здравейте, ние вече сме си вкъщи 😇 Та бях обещала да пиша повече от.. леле, четвъртък насам, когато се роди моето второ момиченце 😊 със спешно секцио. Мислех, че води ми изтичат и “тръгва” сама, но се оказа, че е спукан околоплодния мехур, явно има разлика и това е предпоставка за инфекции и индикация за спешно действие. (В крайна сметка се оказах и с антибиотик за 4 дни. Слава Богу - само аз!!). А въпреки повечето лекарства в болницата, за щастие, кърма има, само повечко се борим да засуче правилно детето. Мислех си, че съм много обиграна с година и половина кърмачески стаж, ми не. Нищо не помня. Даже най-основното. Давам непоискан съвет, прочетете си от рано, че понякога акушерките са едни..
Каката дотук е очарована от бебката, направо грее 🥰 Това, заедно с мириса, кожата, абе цялата тази сладост на талази, дето струи от новородено, е най-прекрасното нещо и си заслужава всяка болка, киселина, контракция, хап и т.н. Сигурно знаете, ама да кажа пак. ❤🙏

# 649
  • София
Има ли още болници където тоалетната не е в стаята и е обща на етаж примерно? 😳
Да, естествено, всички държавни, поне в София. Отделно и в св софия, както казах, е така, но са повече на брой на етажа- на 2 стаи се пада една баня с тоалетна,но тя е извън стаята.

# 650
Не знам дали са колики, но корема яко му каркори,  не са ли точно това коликите,  свиване и къркорене?

Alegra03, много съжалявам, че си минала през такъв ужас. Pensive При такова положение е напълно разбираемо да държиш на неонатологията. Но дано не се стига до там пак!

Lizi, супер звучи положението при вас! Hug Дано скоро си се приберете. И спокойно, това въобще не са колики, всички новородени се свиват и издават звуци, то реално сега се учи да функционира извън утробата. Grinning Колики се нарича, когато здраво бебе плаче над 3 часа на ден, над 3 пъти в седмицата, без видима причина.
[/quot

Jinх, не съм съгласна за коликите 😀 първото ми дете по същия начин леко се изпъваше, присвиваше, издаваше едни мъркащи звуци. Докато разбера, че това са колики, те спряха... Изобщо не разбрах кога е минал периода с коликите. И започнаха около две седмици след раждането. Явно сме късметлии, че толкова леко ги изкара.

# 651
  • Варна
Lizi, може да са газове. Коликите са доста кофти нещо. Имала съм племенничка с колики - беше на 10 дни и плачеше неутешимо всяка вечер. Дано на никой не се случва. Има в нета много информация за коликите, навсякъде пише, че се характеризират с доста плач и се случват на 40-50% от бебетата. Тук в България обаче доста майки си обясняваме всичко с колики. Grinning Имах една комшийка, на която разправях, че малкия не обича да се вози в количка и тя ми вика "Сигурно колики." Grinning
 Бебенцата имат всякакви други неразположения, не е задължително да са колики. Simple Smile Все пак сега се сблъскват с външната среда и системите им почват да работят както трябва. Нормално е да не са винаги спокойни и усмихнати, може да си плачат, мрънкат, гърчат и без да имат колики.

# 652
Дъщеря ми беше на 3-4 седмици когато започна да изпада в неистов рев всеки ден към 16:00 - 17:00 часа. Точно по времето когато баща ѝ се прибираше. Цял ден спокойна и по него време кошмар. Това е безспирен плач, който се повлияваш е само и единствено от носене на рамо. Таткото я вдигаше на ръка, като коремчето ѝ опираше в рамото и я разнасяше на ръце в къщи с часове. Само така млъкваше. Тогава изобщо не предполагахме, че може би това са колики и това опиране на коремчето ѝ в рамото му явно някакси въздейства.

# 653
Бях на концерт. Не родих. Изкарах си повече от добре.

За коликите - ако се чудите дали са, значи не са…
Ако детето има колики, със сигурност ще го знаете, както и всички ваши съседи.

# 654
Всеки ден съм в яко движение. Днес не съм седнала от 7 сутринта и няма скоро да се случи. Ден за по-основно почистване, после готвене, каката на тренировка довечера. Всеки ден нося (не вдигам, а разнасям) малкия с неговите 13 кг. Даже ми направиха “забележка”, че не е ОК вече. Бутам дивани, легла… Редовно правя секс (непохватен, но все пак секс). Пия по 2-3 кафета на ден. Ами и  аз не съм родила. Само изпитвам някаква болка там където са ми секциотата като се пренатоваря. И снощи имах някакви стрелкащи болки при дишане в гърба. Толкоз. Вече съм в деветия месец…

# 655
  • Варна
Хаха, Femme, много добре го описа, при нас е почти същото. Sweat Smile Днес 2 пъти ходих до лаборатория, ходих да пазарувам, мъкнах малкия по стълбите (и той е 13кг, нищо че няма 2 год Sweat Smile) в едната ръка, в другата торба с покупки. Направо изплезих език.
С предишната бременност по това време правих 5000 крачки максимум за целия ден и търкалях диваните, а сега само до обяд съм ги навъртяла.
И със секса при нас е подобно, като аз не върша особено много работа. Sweat Smile

# 656
  • София
Е доста е рано да родиш, щом сега влизаш в 9, чакай... има,си още 4 седмици.
Аз,съм със зверско разстройство от през нощта-снощи ядохме такоси и явно ми разказаха играта. Лежа и мра. А тр да карам детето при баща му, другото го завлачих на,лагер...
Коликите са,адово гърчене,зачервяване и свиване, продружено с неистов рев. Не мисля,че някое бебе ги пропуска, провто при някои са по-,леки. Моите и двете бяха чросто покъртителни, цяла нощ рев и спяха на,корема мо,,само това горе долу ги успокяваше за,по 10-15 мин. Ни лефакс, ни камилия,ни никви методи действаха. И специално ам давах,и пиех чай от семена от копър, всички идиотии бях изпробвала от отчаяние- нищо...и щом отминаха, започнаха зъби. Така до първата година- истеричен рев. После до втората пак- нощем остеричен рев по навик и така...за,1 път спах цяла нощ като станаха на 4. Затова казвах и казвам-,почивайте, докато ги няма,бебетата.
Аз,нямам кьорава контракция.. ама и не бързам да имам. Не знам с тези,брутални спазми на,червата цяла нощ дали не се е скъсил канала, но ме съмнява. Само си ми тежи корема,нищо друго. И без магнезия започнаха ужазни схващания, обаче попнах да си мажа краката с течен и като че е малко по- добре.

# 657
Момичета, днес се роди моето чудо Вяра 3.20кг ❤ Като си почина малко ще пиша пак!

# 658
33hope, честита рожбичка! Да ти е жива и здрава! 💐 Почивай! После ще разказваш!
Jinx_, тъкмо се прибрах. Минах през Лидл, през ДМ, напълних торбите. На финала няколко пратки от Спиди. Сега започвам да готвя и да продължавам с чистенето. За секса и аз не съм много активна, но поне участвам присъствайки. 🤣 Нямам много физическа активност, но пък имам желание. То с тоз корем…
Kanari, чакам го на 25-ти септември и ни ден по-рано 😂 … Мисълта ми е, че изобщо не се пазя и каквото е писано това.

# 659
Честита Вяра! Прекрасно име! Да бъде здрава!
Момичета, днес се роди моето чудо Вяра 3.20кг ❤ Като си почина малко ще пиша пак!

Общи условия

Активация на акаунт