СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 733
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Момичета, някоя случайно да се е спряла на ваната за къпане на ИКЕА? Чудя се дали ще пасне на стойка от друга вана, защото се продава без, а на мен наистина ми е по-удобно да ми е на високо. Thinking
Иначе ние още не сме купили абсолютно нищо, но започвам вече да се оглеждам, че септември иде, нищо че съм чак в края. Blush

# 91
Къде придърпвания по-точно, ниско в корема, или? Че има и едни "пронизвания" във влагалището, май им викат lightning crotch, което доколкото знам е от натиска на нерви по шийката.
Ъмм, аз успях да се свържа с моя доктор по казуса си с кръвното. Не звучеше на кеф, че го притеснявам. Sad Заговори ми и той за прееклампсия, е само в тоя филм още не бях, но вече съм. Заразпитва какво съм яла тези дни и натърти да не ям никакво сладко, никакво солено и никакво тестено. 61 килограма съм, по дяволите - не му "харесаха". Качила съм 7, внимавам с яденето - просто от обща култура - ама не е като да не съм "прегрешавала" ..
Честно, НИКОГА нямаше да ми хрумне, че с 30-тината грама хляб, които вчера си отчупих от вечерята на мъжа ми, може да вдигна кръвно...

# 92
Къде придърпвания по-точно, ниско в корема, или? Че има и едни "пронизвания" във влагалището, май им викат lightning crotch, което доколкото знам е от натиска на нерви по шийката.
Ъмм, аз успях да се свържа с моя доктор по казуса си с кръвното. Не звучеше на кеф, че го притеснявам. Sad Заговори ми и той за прееклампсия, е само в тоя филм още не бях, но вече съм. Заразпитва какво съм яла тези дни и натърти да не ям никакво сладко, никакво солено и никакво тестено. 61 килограма съм, по дяволите - не му "харесаха". Качила съм 7, внимавам с яденето - просто от обща култура - ама не е като да не съм "прегрешавала" ..
Честно, НИКОГА нямаше да ми хрумне, че с 30-тината грама хляб, които вчера си отчупих от вечерята на мъжа ми, може да вдигна кръвно...

Селесте , извинявам се за въпроса , но при Д-р Иванов ли планираш раждане? Защото и аз съв там . Иначе да ниско долу в корема . Следи си кръвното често , ходи и на тонове често , общо взето следи изкъсо нещата. Пусни си албумин в урина и белтък .дори най-добре 24 ч диуреза . Пусни ги и в серум . Следи нещага

# 93
Celesté, според мен преиграва твоя лекар. Аз съм качила 30+ кг и вече съм 100. При какъвто и ръст да е 60 кг не са наднормено тегло, а това е една от основните предпоставки.  По принцип при липса на други симптоми повишаването на кръвното може да е чисто кардиологичен проблем. Мина ли вече на кардиограма при ЛЛ?
 Иначе може да си пуснеш количествено измерване на белтък в 24-часова урина. Не се поема от касата, но е 4-5 лв. И пак не е гаранция, защото предния път там всичко беше ок. Не се притеснявай толкова и просто си следи кръвното 2 пъти дневно.

# 94
Да, точно при него! Penelope, и ти ли си му пациентка? 😊
Уф, не съм пускала нищо от тези наскоро, ще се организирам тези дни. Наистина дотук всичко беше нормално. Чувала съм, че Ковид също е предпоставка. Карах го бременна..

# 95
Съгласна съв с Тесс, аз съв със сигурност вече над сто на ръст 174 . Но не съм вдигала кръвно слава Богу и обикновено ме е около 120/70. Та кг въобще не са фактор . И много ме дразнят такива изказвания, защото смятам , че преиклампсия може да развие и някоя жена 55 кг .

При него съм, да. При него и ще раждам със секцио . Мога да ти препоръчам да направиш консултация с др Панайотова в пълмед до като се появи  аз сега ходя при нея за проследяването много добър лекар е.

# 96
И според  мене малко прекалява относно това килограмите. Колко се предполага да си, за Бога!??! 7кг за този етап на бременността са нищо! На мен ми се е случвало да ми се повиши кръвното, от жегата или от много движение. На следващия ден си беше нормлано. По принцип с какво кръвно си през бременността преди да стигне тези 130? Даде ли някакви други препоръки освен да не ядеш общо взето нищо?

# 97
Penelope2233, всъщност кг са основната предпоставка. При предната бременност най-вече заради това ме следеше отблизо. Но при нея просто не са много. Аз съм 168 и на нейните кг вече изглеждам кльощава без да съм бременна. 😀
Иначе като цяло няма лошо да се ограничават въглехидратите, или по-скоро да се наблегне на протеина. Изварата и месото са най-добрият източник, аз гледам да имам над 100 гр протеин на ден, но този на прах не мога да си го причиня. По лесно ми е да тъпча пържоли. 😁

# 98
  • София
Да, това е малко като с моя диабет- аз съм слаба и не смятам, че дори с качването на 15 кг съм дебела, и затова по презункция ме водят, че не съм предразположена към гест. Диабет. Ама ей го на...
Пенелопе, мен ме реже долу от 4 мес. След 7 спрях да мога да си отварям краката повече от силно остър ъгъл,а от 7 не мгоа да си вдигна крака дори да си обуя гащите, нощем също ме реже като се въртя, защото си помагам с краката. Но още не е оная безумна болка, която помня сблизначите. Тя беше адова и не можех даже да се разкрача за крачка като ходя без да сумтя от болка. И всичко това изведнъж изчезна при раждането. Бях много възхитена.
Пп. Днес беше последния ден, в който с много цвилене пъхтене и болка си отрязох ноктите на краката. Или няма да ги режа пoвече, или не знам...ще ида на педикюр...

# 99
AloveUnreal, 110/60 ми е обикновено, каза да пия половин хапче, ако тръгне над 140..
И на мен ми дойде много емоцията. Ще взема от това да вдигна 🤪. Разбирам, че трябва да се следи кръвно и белтъци, супер важно е! Но за кг - боже, даже си мислех с гордост, че са малко... сигурно в писанията си напрягам и други бременни, които кротко си четат, извинявам се за смута в темата. Ама да няма някакви нови препоръки? Върти ми се нещо за препоръчителни 12-15 кг, а имам приятелки с дори повече качени, никой нищо не им е казал. На мен със 7 - че отивам към прееклампсия. Не знам.

# 100
Оплаках ли ви се от космите!? Някакъв ужас е! Онзи ден най-накрая се наканих да си оскубя мустака и веждите, днес гледам - пак пораснали! Не е нормално това. 😳

# 101
И на мен много бързо ми растат! Мислих че си внушавам. За жалост на косата не се отразява - изобщо не ми пада, но много се къса и съответно не дърпа на дължина. Преди години с лекота я пусках доста дълга, не знам какво стана,но много се накъсва. А ползвам основно профи козметика за нея.

# 102
На мен пък обратно това ми е трета бременност и мога да кажя че вообще не ми растат космите. Мога и 2 - 3 седмици да не пипам нищо аз ги бръсна обикновено. А на краката мога и 1 месец да не правя нищо.

Преди да забременея се борих с коспад след боледуване от Ковид 2-3 месеца но ефект никакъв. Сега слава богу косата спря да пада и е доста гъста. Но като знам после какво става след като родя и какъв коспад е и по време на кърменето.
Даже сега ми прави впечатление, че не се омазнява толкова много, колкото преди.

# 103
  • София
И при лен е обратното, амане исках да ви дразня. И предната бременност и тази няма кьорав косъм никъдею което е супер,защото не мога да се превивам да се скубя. Веднъж ги махах преди 3 мес. И те бяха малко.

# 104
Момичета, понеже се събудих в 5 часа и се присетих, че  нямам помпа за кърма, вие каква ще вземете? Бяха ми дали ръчна на Авент, но не бих си го причинила отново, травмирана съм от онзи гаден и скърцащ звук, който издаваше по време на поредното цедене. Гледам, че в олх има по 100 лв електрически на медела и й се чудя. Иначе да ви разкажа за моята сага с раждането. Вчера бях на ортопед да каже дали при нормално раждане ще имам последствия понеже съм с двустранна луксация на ставите, която е коригирана в детските ми години, и той рече и отсече да си ме клъцнат. Каза, че така или иначе рискът от коксартроза е голям при мен и така само ще я ускоря. И някакви други неща ми разказа, които не разбрах. Нещо за изгонването на плода и ангажирането на таза..Та вече съм във филма със секциото плюс факта, че съм на хепарин и имам предишна операция. Жална ми майка както се казва. Кажете майчета с две секцио как сте се възстановили?

Две породени със секцио са и двете, бих инжекции от-до и за двете бременности.
Преживява се, няма страшно. Сега пак се боцкам.
От днес имам дата за третото секцио, 9 дни преди термин е… Ако не тръгне само по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт