СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 803
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
И мен ме приеха в болница Confused едното бебе за две седмици не е наддало никакви грамове.... Другото върви добре.  Двама лекари ме гледаха еднакви килограми ги изкараха, кръвотока е добър, пускат ми тонове, на машината за тонове се виждат и контракции и то доста силни, днес съм 36 седмица +1 ден, не ми се иска да ме срежат толкова рано, но в крайна сметка, ако бебка не е добре...... Confounded
Ще ви правят ли някакви вливания? 36 седмица си е вече 9 месец, дано не се наложи, но и да се наложи вече си е безопасно. Стискам палци и вярвайте, че всичко ще е наред!

# 136
Още не знам за вливания, за сега само тонове следят и нищо друго.

И мен ме приеха в болница Confused едното бебе за две седмици не е наддало никакви грамове.... Другото върви добре.  Двама лекари ме гледаха еднакви килограми ги изкараха, кръвотока е добър, пускат ми тонове, на машината за тонове се виждат и контракции и то доста силни, днес съм 36 седмица +1 ден, не ми се иска да ме срежат толкова рано, но в крайна сметка, ако бебка не е добре...... Confounded
Ще ви правят ли някакви вливания? 36 седмица си е вече 9 месец, дано не се наложи, но и да се наложи вече си е безопасно. Стискам палци и вярвайте, че всичко ще е наред!

# 137
Здравейте, момичета! От известно време следя темата и ми е много приятно... В момента живея във Варна,  макар че не съм от тук, 34 г.с.,  терминът ми е в края на септември.  Напоследък най-много ме тревожи въпросът коя болница да избера за раждане (надявам се да е нормално раждане, за сега няма причини за секцио). Моля момичетата от Варна,  ако вече сте се ориентирали, да споделите вашите предпочитания.

# 138
Стиснати палчета от мен за момичетата в болница!
Лизи, 36 седмица за близнаци ми звучи добре. Вярвам, че всичко ще е наред! Simple Smile

# 139
  • София
Лизи, 36 гс за близнаци е супер, въобще не се притеснявай, казАла съм ти, че след 7 мес. Всеки ден е важен. Ако успееш да остискаш до 37,за да не ги водят и недоносени, още по- добре, но ако не стане-здраве да е. Вече не е фатално,ако ни се раждат дечицата, така че аз лично се чувствам по- спокойно. Иначе моите се родиха 37 гс и 1 ден, демек само 1 ден късмет,че ги водят донесени. А те си бяха напълно. Щеше да е мн тъпо да бяха излезли предния ден и да се водят недоносени като не са.

На мен днес ми мина профила за диабета. В абс норма е. Питах дали мога поне малко мед и банан да,хапвам- разрешиха. Доволна съм.

# 140
  • Варна
Vasilka900, Lizi:), стиснати палци и от мен. Heart

Здравейте, момичета! От известно време следя темата и ми е много приятно... В момента живея във Варна,  макар че не съм от тук, 34 г.с.,  терминът ми е в края на септември.  Напоследък най-много ме тревожи въпросът коя болница да избера за раждане (надявам се да е нормално раждане, за сега няма причини за секцио). Моля момичетата от Варна,  ако вече сте се ориентирали, да споделите вашите предпочитания.
Добре дошла в групичката, Нана! Simple Smile Аз имам едно раждане в Майчин дом и сега без съмнение пак си избрах за раждам там. Получих страхотно отношение от всички и не ми липсваха никакви удобства. Hands Clap С другите болници нямам опит, но имам приятелки доволни от АГ. Със сигурност и там има добри специалисти, но на мен лично условията не ми допадат.

# 141
Още един глас за Майчин дом, въпреки че аз не съм от Варна и имам избор от още две болници. 🙂

# 142
Нана добре дошла. Аз ще раждам в АГ. И двете ми деца съм родила там сега живот и здраве и 3-то ще родя там с избор на доктор. Разбрах от приятелки родили тази година там, че след ремонта доста по добре е.

# 143
Аз също ще раждам в МД.
Jinx_  какво си приготви като багаж за в болницата.Акушерката ми каза само нощница, бельо, помпа за кърма, подплънки и крем за зърна, а и шампоан, паста и четка за зъби и това е. Само това ли трябва да си носим ? 😳
Vasilka900, Lizi:), стиснати палци и от мен. Heart

Здравейте, момичета! От известно време следя темата и ми е много приятно... В момента живея във Варна,  макар че не съм от тук, 34 г.с.,  терминът ми е в края на септември.  Напоследък най-много ме тревожи въпросът коя болница да избера за раждане (надявам се да е нормално раждане, за сега няма причини за секцио). Моля момичетата от Варна,  ако вече сте се ориентирали, да споделите вашите предпочитания.
Добре дошла в групичката, Нана! Simple Smile Аз имам едно раждане в Майчин дом и сега без съмнение пак си избрах за раждам там. Получих страхотно отношение от всички и не ми липсваха никакви удобства. Hands Clap С другите болници нямам опит, но имам приятелки доволни от АГ. Със сигурност и там има добри специалисти, но на мен лично условията не ми допадат.

# 144
Моника Стоянова, и мокри кърпи 1 пакет. Помпи имат и оборотни 3-4, но все пак можеше да си носиш за всеки случай.

# 145
Тези момичета които са кърмили искам да ви попитам какво е подготовката на гърдите преди да се сложи бебчето да се накърми ? И какви мокри кърпичкиэда закупя за болницата ?

# 146
С първото ми дете не съм се подготвяла изобщо, мисля че имах едно изцеждане преди първото кърмене и това беше. Изплакни се с бебешко сапунче и водичка и това е. После ако ти се разранят зърната може да се мажеш с кремче или вазелин. Аз лично предпочитам натуралните продукти и ползвах вазелин
Тези момичета които са кърмили искам да ви попитам какво е подготовката на гърдите преди да се сложи бебчето да се накърми ? И какви мокри кърпичкиэда закупя за болницата ?

# 147
С първото ми дете не съм се подготвяла изобщо, мисля че имах едно изцеждане преди първото кърмене и това беше. Изплакни се с бебешко сапунче и водичка и това е. После ако ти се разранят зърната може да се мажеш с кремче или вазелин. Аз лично предпочитам натуралните продукти и ползвах вазелин
Благодоря ви, а бебешкото сапунче на Бочко подходящо ли е?

# 148
Благодоря ви, а бебешкото сапунче на Бочко подходящо ли е?

Да, става. Аз използвах Бочко сапунче и преди кърмене и аз просто се измивах на чешмата, за да се премахнат всякакви микроби и се бършех с хавлия, която ползвах само за тази цел.

# 149
Аз раждах в Токуда, окуражаваха ни да ползваме помпа за стимулация след секцио. На мен сякаш късно ми “слезе” кърмата, но някак на магия се справих 😀
Като носеха бебетата ни казваха да си мием гърдите с вода преди да им ги предложим. Единствена аз в стаята чинно го правех, ама сега смятам да пропусна. Не съм и чувала за подобно нещо, но тогава бях шаш 🤪
Като част от подготовката може да си вземете силиконови зърна, ако зърната на гърдите ви са плоски, или се разранят. На мен едното ми беше плоско, но само докато бебето го разработи. Крем с ланолин помага също, ако са разранени.
Понеже се говореше и за помпата. Мисля, че нужда от стерилизация на ваша лична помпа там няма. Така или иначе няма да позволят да цедите в шише и предлагате на бебето. Идеята на помпата по време на болничния престой е само за стимулация, докато бебето не е при вас.
С естественото раждане може и да не стоят така нещата, някой да ме поправи 😜 само съм чувала, че тогава кърмата слиза по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт