СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 895
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
Момичета с дата за секцио и на магнезий, тези дни зачестяват ли ви контракциите? 🤔

# 511
Аз като го спрях магнезия една контракция нямам 😃 а искам да имам…..
Селесте, може да се свържете с АГ може да ви увеличи дозата или да ви добави нещо
Малко за настроение, момичета ♥
Бременна жена помолила съпруга си да скрие бисквитките някъде, където да са недостъпни за нея... и той ги сложил на пода 😁😁😁

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 19:24 от Penelope2233

# 512
Момичета, след проверка за разкритие днес имах едно слузесто като застаряла кръв - казаха, че е от прегледа Sad
Случвало ли се е на някоя?

@Kanari значи ако родя утре 36+1 няма да го водят недоносен 🙏🏼

# 513
  • Варна
redraspberry, стискам ти палци да удържиш възможно най-дълго и лек престой с болницата. Heart

Аз днес бях на ЖК и тонове. За майките от Варна да кажа, че ме държаха около 10 мин, като акушерката (Аделина) искаше повече обаче щях да закъснея за часа си при АГ и й казах да ме пуска. Grinning
Лекаря после измери бебчето 2100гр, като се очаква 3400 на термин. Дано не стане по-голямо. Grin Утре почвам 34г.с. Пуснаха ми и кръвни изследвания, урина и влагалищен секрет.

Доволна съм, че взехме решение за раждането, тъй като много се терзая и сега малко ми олекна. Ще пробваме vbac, ако бебчето тръгне да излиза самичко преди или на термина, след термин ще е секцио. Ще видим каква ще ми е съдбата.

Оказа се, че вече съм в отпуск по майчинство, а фирмата ми още не знае, че съм бременна. Sweat Smile Тъй като не е приключило още предишното майчинство, въобще не съм се вясвала в офиса.

# 514
В понеделник като бях в Майчин дом ми пусна и тонове, държаха ме 30 минути.
Jinx, мисля, че в трябвало да ги уведомиш по-рано. Подава се декларация за прекъсване на майчинството, после за 50% и тогава болничния. Обади се в счетоводството, надявам се да няма проблем.

# 515
Не само, че не са ме държали по 10-30 минути, ами и до сега не са ми вземали влагалищен секрет. Явно щом има пълен пренатест, трето бебе ми е по ред и нямам оплаквания, няма нужда да ми обръщат внимание. Не знам как да го тълкувам 🤷🏻♀

# 516
И на мен не са ми взимали секрет сега в петък съм на преглед и тогава ще ми вземат секрет и ще пуснем последната ПКК  аз съм в 36 г. с.

Иначе на тонове съм ходила 2 - ти за по 25 - 30 мин. И не знам дали ще има още. Защото ми казах че всяка седмица трябва да имам или преглед или тонове. А аз другата седмица съм при АГ, който ще ми води раждането.
Аз честно казано се страхувам да седи до края бебка, че преди седмица беше 2900 кг. И двете ми деца са родени по рано от термина, едната 10 дни (3200кг) другата 7 дни (3500 кг).

# 517
Относно болничния - мисля че задължително трябва да се уведомява работодателя. Пуснах си декларация да взимам 50% от втората година + болничен още от края на първата година на първото бебе. Та досега си бях болничен за общо заболяване и си взех и малко платен отпуск.

# 518
Момичета, днес резултатите ми излезнаха-секрета ми е чист няма изолати и съм спокойна , че всичко е наред .

# 519
На мен предната седмица ми пуснаха изследвания - кръв, урина и онази клечка, ама секрет не взеха. Изобщо не са ми вземали секрет през цялата бременност, нито веднъж. Иначе и моите двамата се излюпиха със секцио 7 дена преди термин по 3.5 кг. До термин не знам колко щяха да станат, но предполагам още 200-300 грама щяха да качат, може би.
И на мен не са ми взимали секрет сега в петък съм на преглед и тогава ще ми вземат секрет и ще пуснем последната ПКК  аз съм в 36 г. с.

Иначе на тонове съм ходила 2 - ти за по 25 - 30 мин. И не знам дали ще има още. Защото ми казах че всяка седмица трябва да имам или преглед или тонове. А аз другата седмица съм при АГ, който ще ми води раждането.
Аз честно казано се страхувам да седи до края бебка, че преди седмица беше 2900 кг. И двете ми деца са родени по рано от термина, едната 10 дни (3200кг) другата 7 дни (3500 кг).

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 21:24 от Femme

# 520
  • София
Момичета, след проверка за разкритие днес имах едно слузесто като застаряла кръв - казаха, че е от прегледа Sad

Да, точно така. А това, което е изпаднало, не знам защо не са ти казали, но ти е била тапата. И спокойно, това, че е изпаднала, не значи, че ще родиш, аз родих 10 дни след падането и (а,вече ми даваха да ходя и се търкалях насам натам), други по- късно, особено като лежиш.
Аз,следв седмица ще си взема документите и ще помоля за последна пкк, нали съм на някакви ударни дози желязо, да видим как е хемоглобина.
Днес тоновете ми пак бяха 10 мин. Жената ги следеше доста стриктно и налрая каза-стига толкова, всичко е наред. Така че не се притеснявам.

# 521
Мислиш ли, значи не е зацапване от прегледа 😕
Мале дано и аз родя след 10 дена😔
Иначе съм в Надежда и се държат много добре - надявям се да ме държат 3 дни и да ме пускат в нас да си ходя и сигурно ще ми дадат нещо да пия и вкъщи 🤷🏻♀

Да, точно така. А това, което е изпаднало,,не знам,защо не са,ти казали, но ти е била тапата. И спокойно, това, че е изпаднала, не значи,че ще родиш, аз родих 10 дни след падането и,

# 522
  • София
В надежда си знаят работата, да, и аз ще раждам там, и доста други. Но мисля, да, описанието прилича точно на това, което аз видях и тогава не знаех,че е тя. Доизпадна с водите после. Те явно при проверката са я раздразнили. Спокойно, ще остискаш. Simple Smile

# 523
  • Варна
Благодаря, момичета, още утре ще се свържа с работодателя, пък да видим какво ще стане. Аз не съм пускала малкия на ясла, затова мислих, че майчинството се прекъсва чак, когато дойде време за 45-дневния. Thinking Дано не съм се прецакала.

Femme, не знам дали за същото говорим, но днес лекаря ми каза, че ще взима влагалищен секрет и беше точно с някаква клечка в епруветка. Thinking
Иначе и аз съм с пълен пакет пренатест.
Не знам дали има значение, но не се следя по каса, ами платена ЖК. Д-р Цонев вече не приема пациентки по каса, а аз много държах да съм при него заради вбак-а.
Иначе и моето следене не е кой знае какво, доктора даже не ме помни, защото ходя доста рядко и всичко ми е наред, а и не съм от тези бъбривите пациентки. Та общо взето всеки път преговаряме. Sad Освен това до раждането ми записа само 1 час, след един месец. Демек може и да родя и това да е бил последния ми преглед. Отделно имам още едни тонове. Тоест 2 прегледа до раждането, като само единия при АГ...

# 524
Обезателно се обади утре във фирмата, където работиш. Те ще знаят какво да правят.
Аз не знам да има по ЗК в МД. Плащаш един пакет на два пъти (така го искат) и това е. Поне при мен. Предполагам и при теб. Клечката ми я дадоха, за да си взема сама проба ама не за влагалищен секрет, ами от входа на д-то. Но клечките са едни и същи. Абе, не знам вече. Да минава още един месец и бебето да изчака до датата, която искам. И да се свършва…
Благодаря, момичета, още утре ще се свържа с работодателя, пък да видим какво ще стане. Аз не съм пускала малкия на ясла, затова мислих, че майчинството се прекъсва чак, когато дойде време за 45-дневния. Thinking Дано не съм се прецакала.

Femme, не знам дали за същото говорим, но днес лекаря ми каза, че ще взима влагалищен секрет и беше точно с някаква клечка в епруветка. Thinking
Иначе и аз съм с пълен пакет пренатест.
Не знам дали има значение, но не се следя по каса, ами платена ЖК. Д-р Цонев вече не приема пациентки по каса, а аз много държах да съм при него заради вбак-а.
Иначе и моето следене не е кой знае какво, доктора даже не ме помни, защото ходя доста рядко и всичко ми е наред, а и не съм от тези бъбривите пациентки. Та общо взето всеки път преговаряме. Sad Освен това до раждането ми записа само 1 час, след един месец. Демек може и да родя и това да е бил последния ми преглед. Отделно имам още едни тонове. Тоест 2 прегледа до раждането, като само единия при АГ...

Общи условия

Активация на акаунт