Термин февруари 2025г. Тема 2

• 24 124
  • 731
  •   2
Отговори
  • Варна
Добре дошли в новата тема! 🤰

Навлизаме във:
🫶Втори триместър /14-27 седмици/
Смята се, че вторият триместър е най-хубавата и лека част от бременността, тъй като нивата на хормоните започват да спадат, симптомите на сутрешно гадене, неразположение и умора започват да намаляват, ставаш по-енергична и бебето не е все още твърде голямо и тежко.

Както споменахме вече, оттук нататък бебето започва да расте и заедно с него всичките му органи растат и започват да функционират. То започва да се движи и разтяга, мускулите се развиват, костите се втвърдяват.

Около 19-20 седмица е възможно да започнеш да усещаш движенията на бебето. Можеш да започнеш да му говориш и пускаш музика, защото то вече чува!

Линк към старата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1666204

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 16:55 от Daisy_D

# 1
Аз съм при Никола Поптодоров, работи в Шейново и има кабинет в Лозенец. Струва ми се добър и компетентен. Аз съм с ИР и СПКЯ, които лекувах чрез спорт и движение и той го прие доста нормално. Работи и по здравна каса. Казал ми е, че ако има проблем, да отида в болницата, има спешен кабинет. Той самият е част от отделението по рискова бременост, на което мисля завеждащ е Вецец. Татяна Абаджиева беше другият ми избор, тя е от същото отделение. Кабинетът й е някъде на Вардар, за нея обратната връзка в интернет е доста положителна също.

За мен лично е важно лекарят да работи в болница с хубава неонатология и съответно да имаме като екип с него и подкрепата, като експертиза, на цялото отделение.

(Аз съм от мартенската тема, но ви чета и вас, стискам палци да е леко и безпроблемно за всички).

# 2
На мен нищо не са ми казвали за дължина на маточната шийка.
И моята фетална мина днес, БХС също пуснах.
Всичко е наред с бебето, при БХС също всичко нормално. На диета съм, имам риск от развитие на гестационен диабет. Всеки месец ще ходя на ендокринолог. Бебето май е момче, чакам пренаталния да потвърди видяното днес.
Това с БХС или с друго изследване се установи?

# 3
  • Варна
Трябва да погледна документа вкъщи за да кажа. Като цяло лекарката при която бях на ФМ следи и обръща внимание на много неща.
Може би взе предивид и и кг на които съм (5кг качих от началото до сега) и фамилната ми обремененост за Диабет тип 1 и 2. Съветва ме да се следя всеки месец при  ендокринолог и да правя обременяване с глюкоза. Иначе за  проследяване на бременност е чудесен избор тя, но аз избрах лекар при който ще раждам да ме следи.

# 4
Момичета в 12г.с+5д. съм и ме мъчат страшни вътрешни газове и корема ми е издут! Моля, споделете какво взимате при такива моменти, сегашното положение ми   създава страшен дискомфорт !

# 5
Благодаря за новата тема!

Относно цените за раждане - аз като гледах цените във Вита и Св.Лазар, не виждам кой знае каква разлика. Дали нещо не се ориентирам?

# 6
За шийка - вчера бях на преглед, докторката каза, че шийка е запазена, 3.9см. Не съм питала какви нормалните стойности. Щом доктора е казал, че е нормално, значи всичко трябва да е наред.

# 7
За шийка - вчера бях на преглед, докторката каза, че шийка е запазена, 3.9см. Не съм питала какви нормалните стойности. Щом доктора е казал, че е нормално, значи всичко трябва да е наред.

коя седмица

# 8
Какви са цените във вита, ако не е тайна? (И аз се записвам в новата тема)

# 9
Какви ас цените във вита, ако не е тайна?

5000 нормално раждане, 5500 секцио. Но не знам това  за здравноосигурени ли е

# 10
Момичета в 12г.с+5д. съм и ме мъчат страшни вътрешни газове и корема ми е издут! Моля, споделете какво взимате при такива моменти, сегашното положение ми   създава страшен дискомфорт !
Пия гастро баланс на булгарбиотик и за сега съм доволна иначе положението с подуване то и вътрешните газове беше същото и при мен.

# 11
Пия гастро баланс на булгарбиотик и за сега съм доволна иначе положението с подуване то и вътрешните газове беше същото и при мен.

Това ли приемате?

# 12

Това е за здравнонеосигурени.
За осигурени е 2900 лв. Simple Smile

# 13
На мен също не са ми казвали до сега колко е шийката дори на фм. На преглед ще съм на 15 февруари и ще питам аг задължително, че като гледам е много важно нещо

# 14

Това е за здравнонеосигурени.
За осигурени е 2900 лв. Simple Smile

Е не е зле хаха добре е.

Общи условия

Активация на акаунт