Термин февруари 2025г. Тема 2

• 27 275
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
За книга - да препоръчам Олга Дукат "Раждане с любов".  Само хубави отзиви от всички около мен, които са я чели. Започнах я скоро, нямам търпение да се прибирам от работа и да чета. Засяга подготовка за раждане - физическа, емоционална, психическа, различни аспекти като хранене по време на бременност и т.н

# 31
За книга съм си взела на Монтесори как да отгледаме бебето си с любов, уважение и разбирателство. Още не съм я започнала, но прегледах темите. Стори ми се интересна, тъй като е разделена по месеци и периоди от развитието на детето. Доста съвети в различни ситуации. Ще гледам и нещо онлайн, тъй като съм от по-малък град и няма такива курсове, които да посещавам
Добавям описанието

# 32
  • Варна
Резултатите ми имот БХС са излязли. Утре ще ги взема.
Аз мисля утре да ида на алея на книгата и да видя от там нещо. Иначе приятелка ми препоръча 2 книги

# 33
И на мен ми допада идеята за училище за родители - да отида и да ми смелят всичко, като инфо.
Аз много държа на курс за първа помощ за бебета и деца, за да знам как да реагирам, ако се наложи в животозастрашаващи ситуации. В Пирогов бяха правили, ще следя.
Иначе и аз съм взела разни книги, но нещо не ми се чете, предпочитам да отида два - три дни на лекции и там да ми смелят информацията. За Токуда - кога провеждат курсовете?

# 34
В Токуда не са точно курсове - отделни лекции на различни теми, по 1-2 часа, веднъж в седимицата: кърмене, раждане, първи грижи за бебето, и т.н. Ако проверите ФБ страницата на болницата - качват пост с банер и графика за всеки месец. Лошото е, че са все през работно време, горе на 9-тия етаж в Аулата ги водят.

# 35
Ух, аз сега пък съм без ФБ, дали в сайта ги има. Аз и през работно време ще ходя, не ме бърка Laughing

# 36
# 37
Интересни теми има, но повечето май са дрън дрън...
Аз искам нещо по-събрано и конкретно...
Може би ще видя това в Щерев.

# 38
Усещат се като менструални болки и тежест. Говорих,вече съм на магнерот.
Предполагам Бракстън Хикс? Как се усеща това нещо, какво е чувството? Говорихте ли с АГ за тях?

.

# 39
Аз съм така от 5 г.с., това не са Бракстън Хикс, дори не се водят и контракции. Помагат магнезии, но шпа и по-малко движение

# 40
Бракстън Хикс със сигурност не са. Моята матка е хипер чувствителна и точно така описва положението ми лекаря -силно контрактилна . В началото на бременността и аз имах болки и дискомфорт,но нищо общо с това ,което сега се случва. За щастие нещата се овладяват.

# 41
  • България
Аз да се оплача, вече съм 12 г.с. и гаденето ми се върна с пълна сила... особено сутрин. От няколко дни не мога да ям месо. Забелязах обаче, че малко преди да кихна, ми се погадва... кофти комбинация..

Иначе започвах Expecting Better: Why the Conventional Pregnancy Wisdom Is Wrong--and What You Really Need to Know by Emily Oster.

# 42
  • Варна
И аз да се оплача… с вирус съм. Вчера бях на лекар, снощи симптоматиката се засили- боли ме гърло, глава, носа се запуши, имам секрет. Чудооооо. И се лекувам с Вит С, лимони, лукчета, нямам температура за това не съм пила парацетамол. Някой минавал ли е вируса, как изкарахте, кога се оправихте и с какво ?

# 43
Дами, не помня дали се коментира темата за магнерота, но вашите лекари от кога съветват да се започне прием? Аз сега от 14г.с ще започвам с по-ниска доза като до края на бременността ще ми бъде увеличавана постепенно. При вас какво е положението?

# 44
Аз бях с вирус в 8 г.с. с повръщане и температура 37.3. Всичко премина за около 24 часа, но останаха болките в гърлото и леката температура. Ядох лимони с мед, пих много вода с лимон, гаргара със солена вода, чай от лайка и лукчета. 

И аз да се оплача… с вирус съм. Вчера бях на лекар, снощи симптоматиката се засили- боли ме гърло, глава, носа се запуши, имам секрет. Чудооооо. И се лекувам с Вит С, лимони, лукчета, нямам температура за това не съм пила парацетамол. Някой минавал ли е вируса, как изкарахте, кога се оправихте и с какво ?

Общи условия

Активация на акаунт