НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 401
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Jinx ❤ В началото е трудно докато свикнеш и на мен доста време ми отнемаше даже бях се отчаяла. Иска си практика след време свикваш, но доста време ми отне често казано.
В момента ако бебето е накърмено съм готова за 10 Мин.
Каката се облича сама като през това време аз обличам малката и ги изкарвам вънка да седят при количката, обличам бебето и излизам. Чантата ми е готова винаги от вечерта, взимам само биба. Преди взимах доста не нужни неща за всеки случай, сега взимам минимум. Дай си време и пробвай често, с практиката ще видиш, че всичко се случва по бързо и лесно.

# 226
Когато излизаме уикенда с таткото на някакви по-дълги разходки яката се мотаем докато се организираме с дрехи, храна и тн
Когато съм сама преди обяд обичайно играят докато свърша нещо вкъщи, после ги строявам в банята, мием лице и зъби, преобличам ги, обувки, якета и сме чао.
Наистина с врмеето и практиката става по-лесно, преди и на мен ми отнемаше значително повече време.
Относно самостоятелността - могат да ядат сами с много мазане обаче. Ама не ги правят, защото ги научих да ядат на клипчета и забравят, че ядат Sad
Стефания от кръста надолу може да се съблече сама, блузите се опитва да ги маха, но все още рядко й се получава. Със сънуването на обувките са топ и двамата, с обуването само тя се справя, бърка краката, но като й кажа ги сменя и си ги обува самичка.
На два пъти проявяваше желание сама да си сложи панталоните, единия път успя, макар и с връзките на дупето. Тя като цяло е доста упорита като си науми нещо. Брат й като не му се получи и идва "мамо,мамо".
Сравнително изпълняват команди, ако ги устройват.
При нея започнах фазата "аз,аз" и сега отново имаме битки в банята за зъбите. Ама тази битка е много важна за мен, защото тя вече мина първа процедура при зъболекар. Има едно ужасно черно оцветяване по част от зъбите, вероятно от периода, в който не даваше да ги мием и ядеше много маслини.

Мина рожденният ден, бяхме е клубче, изкараха си супер, бяха много щастливи от клубчето, не толкова от друго.
Бяха бабите на гости, и там беше голяма радост. Едната още в тук и даже сега двамата спят с нея, от твърде отдавна не ни се е случвало с таткото да си легнем сами.

В сряда ще е 1ви ден на ясла. Стискайте палци!

Много хаотично писах, ама живи и здрави Beers

# 227
Ако трябва да говоря за самостоятелност, при нас по-малкото дете е по-самостоятелно и по-послушно. 🙂. Опитва се да се облича и обува сама. Понякога успява, понякога - не, но пробва. Дори си прибира много често обувките.
С двамата аз не съм излизала сама. И не само аз. И мъжа ми не го е правил. Ние спазваме правилото - по един възрастен на дете, когато сме навън. 🙃
Дъщерята си изпълнява команди без проблем..Вече говори доста. Изразява се много сладко. Преди три дни видя, че брат й е отвит, но като не може да го каже по този начин, сътвори следното изречение: "Дико чафша не". Като види някой предмет и го назовава, ако е дреха отбелязва на кой от семейството принадлежи, съобщава за доста свои желания, но с гърнето сме доникъде.
Отдавна, може би от девет месеца, се храни сама и изобщо не позволява аз да я храня. Доста маца, де.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 23:10 от Helinor17

# 228
  • Варна
Честно казано не знам какво точно те затруднява
По-скоро бавенето идва от режимите им, както и от някой проблеми с Борко. Развил е ужасен страх от изоставяне от мен и като му споменем разходка изпада в ужас, въпреки че обяснявам, че и аз излизам с него. Съответно три дена го кандардисваме, че ще излизаме. Той не иска и се тръшка. Докато овладеем тръшкането минава някакво време. И понеже не иска да излиза - преобличането е като кеч мания. Междувременно Огито уж нахранено, решава, че пак е гладно. Цоква мляко набързо, но после пък или пълни памперса или повръща и айде и него преобличаме наново. Тъкмо той е оправен, баткото се е заиграл нещо и не можем да го отделим от играта или пък почва да мрънка за нещо съвсем различно, пак се сеща, че не иска да излиза. После не ще да слиза по стълбите и мрънка да го нося, не ще да сяда в столчето за кола, сеща се, че си иска плюшената мечка, връщаме се, айде пак стълби. И така три дена се влачим като народна песен.
Иначе Борко обожава да е навън, като излезем веднъж си прекарва страхотно. Ама от целия този процес направо ми призлява . Weary

# 229
Преди около седмица видях следната гледка: Майка върви с две момиченца. Едното на видима възраст около седем години. Другото, по-малкото, изглеждаше на около четири, т.е. колкото моя син.
Майката влезе в хранителния магазин и им каза: "Вие оставате тук". И аз бях свидетел как тези деца не помръднаха, стояха като на пост. Представям си как аз казвам същото и моя син се вслушва в думите ми. Докато изляза, ще е избягал с двеста. Жената си ги знае и затова ги остави спокойно. Та, с такива и три-четири да излезе човек.
При нас разтъкаването е голямо. А малката много често има навика да свършва нуждата точно  когато сме нагласени и пред входната врата. Следва събличане, миене, пак обличане. "Любим" момент.
Ох, страшен се оказа този вирус, който ни лепна. Главоболие, температура, болки по тялото, страшна кашлица все едно ще ми хвръкне главата като се напъна да кашлям.
Откакто синът ми ходи на градина, не съм оздравявала изобщо. Всичко го карам с него, че и по-зле дори.
Не ми се мисли и сестра му като почне. Честно, ако имаше възможност, не бих ги пращала.
Щели да се социализират. Тази т.нар. социализация много скъпа излиза. 😫

# 230
Jinx, при нас има същият проблем с излизането, но не от страх, че ще го оставя, просто не иска. Ако излезем, после реве, че не иска да се прибира. Напоследък успявам да го изведа по 1 път на ден или преди обяд, или след. А преди излизахме без проблеми. Един ден го карах 3 часа да излезе, докато накрая просто го грабнах, за да го облека и излязохме с рев, но вече душата ми се беше стегнала вкъщи.

При нас безсънието се завърна, неяденето, надявам се да е от кучешките, които сега избиват.

Не знам какво значи самостоятелност на тази възраст, нямам база за сравние. Справя се с доста неща, както и обратното. Включвам го редовно в домакинството, мн обича да готвим и да чистим заедно... засега 😁

# 231
Helinor17 завиждам благородно и ви поздравявам за това правило един възрастен за едно дете. Аз ако чакам някой да ме придружи просто с дни ще си остана вкъщи. Таткото работи дълги часове, майка ми и баща ми също работят. Винаги съм ги изкарвала сама, сега като са три деца пак съм сама, защото вкъщи по едно време когато бяхме болни почти полудях. Jinx знае от съседната тема Joy
При нас и на децата и на мен се отразява позитивно да сме вънка дори да е супер трудно поне веднъж на ден излизаме.
И аз много често ги оставям сами пред магазина, че и количката оставям с тях. Каката на 6 малката на 2 за много неща може да не слушат, но за подобни изпълняват. Това се случва с практиката. Много пъти съм споменавала, че каката е дива, но с практика и много опити се научи на отговорност не стана изведнъж. Определено не е до дете, по скоро е до практика.

# 232
  • Варна
Да си призная - аз съм виновна за тоя страх от изоставяне. Последния месец няколко пъти се случва в яда си да го заплашвам, че ще го затворя в стаята му, а 2 пъти реално го направих за няколко минути, през които той рева неутешимо. Няма да се оправдавам и обяснявам защо го направих, че ще стане ферман. Знам, че е ужасна постъпка. Просто не мога да се позная напоследък. Както и да е, да се върна на темата - сега Борко изпитва ужас дори да отида до вц или вляза да се къпя дори баща му да е при него. Преди излизаха двамата на разходка сами, като пак не се давяше лесно, но с малко уговорки, че ще отидат до любимата площадка или ще хвърлят боклука или ще отидат в зоопарка, веднага се съгласяваше. Сега се вкопчва в мен и не иска и да чуе, каквото и да му обещаваме. Все си мисли, че ще го пратя сам с баща му. А те иначе си прекарват супер заедно, той го забавлява много повече от мен и го води все на интересни места.
Със сигурност бебето и това, че е на 2г, допиринася за изостряне на положението, но по-скоро аз надробих тази попара. Има и 'хубав' страничен ефект - няколко пъти на ден идва да се гушка в мен, просто ей така, да си стоим гушнати. Много е приятно, но като знам на какво се дължи и ми става криво. Иначе веднага след като се усетих, преустанових заплахите, но ще отнеме време да поправим щетите и пак да ми има доверие. Confused

# 233
Хелинор, да не би ти да не си ходила на ясла и ДГ?
Питам понеже ММ не беше ходил и той после изкара всички вируси и болести заедно с първото ни дете. Simple Smile

# 234
Питам понеже ММ не беше ходил и той после изкара всички вируси и болести заедно с първото ни дете. Simple Smile

аз съм ходила и в ясла и в градина и пак си боледувам с него. Баща му (който не е ходил) сега мина леко, само с напрежение 2 дни в гърлото, аз пак кашлям, хрема 😩😒 това ми е проблем от дете. А Калоян пусна 2 дни сопол 😒 Как може все да обирам всичко аз 🤷🏼♀
Утре е на ясла, задържах го, защото кашляше неделя като спеше, а сега 2 дни не съм го чула и леко да се закашля 😤
Кога мислите да се връщате на работа? 🤔

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 20:21 от Cve7i

# 235

Да съм ходила и в ясла и в градина и пак си боледувам с него. Баща му сега мина леко, само с напрежение 2 дни в гърлото, аз пак кашлям, хрема 😩😒 това ми е проблем от дете. А Калоян пусна 2 дни сопол 😒 Как може все да обирам всичко аз 🤷🏼♀
Утре е на ясла, задържах го, защото кашляше неделя като спеше, а сега 2 дни не съм го чула и леко да се закашля 😤
Кога мислите да се връщате на работа? 🤔
Аз трябваше да съм на работа тази седмица, обаче Димана е със сополи 🤦, след ден два очаквам и Дара да ги лепне и като гледам май няма да се върна на работа

# 236
Фифиана, ходила съм на градина. Бях непрекъснато болна, както сега и сина ми. Та, така докъм пети клас приблизително. Оттогава почти не съм пила антиотици, а сега за половин година това ми е четвъртия път. Като започна с ковида, та досега всеки месец. Това е някакъв ужас. 😫
На работа ще се върна, след като си ползвам натрупаната отпуска, която не е никак малко, защото е за четири години. Друг е въпроса, че длъжността ми е съкратена, та не знам...Не остана много.
От една страна ми се започва, а от друга - не. Децата ще продължат да боледуват. По цял ден да бъдат поверени на грижите на друг.....

# 237
Няма значение кой е ходил и кой не е на ясла/градина. Това е инунитет, който не е за цял живот. Освен това от личната на детето знам, че бактериите тогава не съвпадат с бактериите от сега. Мининум различни щамове, те си мутират, стават резистентни, етц.
Не знам дали няма да ми изтрият мнението за това, ама аз си реших проблема с Бронховаксом. Действа като ваксина срещу яслените бактерии.

# 238
Misery, я разкажи повече за това, какво представлява? От кога го ползвате и какъв ефект си видяла? Лекар ли го предписа?
Нашият днес беше за първи ден, добре е минало. Изкара цял ден, ял е, спал е, не се е напикал. Ревал е малко. Притесняват ме боледуванията.

# 239
И аз много си мислех за бронховаксома, но се притеснявам от страничните ефекти и за сега отложи

Общи условия

Активация на акаунт