Созопол 2022/2023 г.- мнения , впечатления и препоръки.

• 69 260
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив

Добро съботно утро от плаж Хармани.

# 226
Някой отсядал ли е тази година в Санта Марина, да сподели апартаментите ок ли са, как се придвижва до стария град (пеша), подходящо ли е за деца на 2 годинки, изхранването в комплекса струва ли си парите при резервация, къде се ходи на плаж и други такива.. Nerd

https://www.santamarina.bg/

# 227
Аз тази година не съм била там, но мога да отговоря на някои въпроси. Те нямат реално плаж, а се ходи пеша до Златна рибка, може би е около 15 мин ходенето до там. Вътре в комплекса има няколко басейна, има и аниматори, та мисля, че е подходящо за малко дете. Има магазин за хранителни стоки, ресторанта също е добър. Аз винаги съм ходила там, като сме наемали частен апартамент, тъй като хотелските са доста скъпи. До града се ходи с кола/ такси или с автобуса, който спира пред комплекса.

# 228
  • русе
Може и да е коментирано, как са цените на комплект чадър и шезлонг на Бамбо бийч. Хотела където ще бъдем е на този плаж, има ли консумация срещу ползване, както и свободната зона доста ли е далеч?

# 229
  • София
Може и да е коментирано, как са цените на комплект чадър и шезлонг на Бамбо бийч. Хотела където ще бъдем е на този плаж, има ли консумация срещу ползване, както и свободната зона доста ли е далеч?

https://beach.bambooclubs.bg/beach/
тук има цени
може пък и да има свободна зона. далеч не може да е, не е голям плаж.
лични скорошни впечатления нямам. поне не не и този му вид. харесвах мястото, докато беше просто плажа след скалите - празен и не набоцкан с чадъри, шатри и подобни.

# 230
  • русе

https://beach.bambooclubs.bg/beach/
тук има цени
може пък и да има свободна зона. далеч не може да е, не е голям плаж.
лични скорошни впечатления нямам. поне не не и този му вид. харесвах мястото, докато беше просто плажа след скалите - празен и не набоцкан с чадъри, шатри и подобни.

Благодаря, ще разгледам.

# 231
Някой отсядал ли е тази година в Санта Марина, да сподели апартаментите ок ли са, как се придвижва до стария град (пеша), подходящо ли е за деца на 2 годинки, изхранването в комплекса струва ли си парите при резервация, къде се ходи на плаж и други такива.. Nerd

https://www.santamarina.bg/

аз съм ходила, през юни, но всяка година ходя и много го обичам. Закуската е прекрасна, апартаментите са хубави и чисти с всичко необходимо. До плажа Златна рибка се ходи с асансьор и пешеходен тунел над пътя. Има още един плаж от другата страна до хотел Вива Маре, който не сме пробвали, защото времето беше студено.
Закуската в хотел Вива Маре е много хубава. Ресторантът до входа е хубав, с ограничено меню (можете да го видите онлайн), предишни години ми се струваше малко скъп, но след като видях цените в Созопол... вече не ми се струва скъпо. В комплекса има добре зареден супермаркет за основни неща.
Има басейни и много добре поддържана градина.
За висок сезон не знам как е, защото сме ходили само юни или септември. Възможно е да има много хора и да е шумно.

# 232
Аз ще засегна малко по-друга тема, провокиран от други мнения относно паркирането. Ами, полуостров е, няма как да има повече места. Имат разни идеи, но са мащабни и искат много креативност, време и пари. Като дългогодишни курорстисти искам/ както и местните или не толкова местни жители/ Созопол да си е едно място за ценители. На хубавите гледки, храна/ има такава без майтап/, плажове доста наоколо, много богата културна програма. Ами не е за всеки и който иска купон..не е за там. Има малки изключения и се надяваме да изчезнат. Тези до определено време  не са проблем, другите да. Пиша за Стария Созпол все пак. Посещаваме го от много години, още от деца и някои заведения са още от тогава, други правят вече 25-40 години. Такива места на Запад много се ценят и никга не са евтини.

# 233
В Санта Марина през юли и август е лудница. Плажове реално няма. Твърдят, че имат 2, но те не са изобщо хубави - единия е трева и съответно става кал, а другия е пясъчен, но много малък, неподдържан и пренаселен с руснаците от комплекса. Шезлонгите, чадърите и шатрите са платени и скъпи за това, което получава клиента.
Басейни има много, но в момента са пренаселени, а новото джакузи до пицарията се ползва за бебешки басейн и често водата е кафява Sad.  Отделно има бебешки басейн, в който водата се затопля. Има и детска площадка в комплекса. Аниматори това лято няма.
Магазин има, но е доста скъп. Ресторантите са различни. Пицарията е хубава. Менюта и цени на всички заведения и барове може да видите на сайта на комплекса.
Друг съществен проблем е паркирането. Около комплекса всичко е платено и местата са крайно недостатъчни - 20лв/ ден на вътрешен паркинг, 15лв/ ден на външен паркинг.
Такси до Созопол е 10-12лв.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 17:06 от Люлякова пролет

# 234
  • София
Свободната зона е от двата края на заведението. От единия край се пада точно под хотел Барекс, по стълби се качвате и до него, имаха обедни менюта, кафе, бира преди. Сега дали имат, не знам.

# 235
  • София
..... Като дългогодишни курорстисти искам/ както и местните или не толкова местни жители/ Созопол да си е едно място за ценители. ...... Ами не е за всеки и който иска купон..не е за там. Има малки изключения и се надяваме да изчезнат. ......

Като дългогодишен курортист Simple Smile, със съжаление отбелязвам, че изключенията всяка година стават все повече и повече ... и дано не станат правило. Тази също градацията е възходяща, което не значи, че няма да отида поне още веднъж до края на лятото.
Както и всяко следващо.

# 236
Здравейте! Има ли днес корабче, което тръгва от плажа за разходка на плажуващи?

# 237
  • Пловдив
Здравейте! Има ли днес корабче, което тръгва от плажа за разходка на плажуващи?
Корабите тръгват от пристанището,трябва да отидете на място и да проверите...

# 238
Момичетата здравейте. На почивка в Созопол сме и ви моля да споделите добри ресторанти за вечеря. Снощи вечеряхме в Корал, харесваме го, но искаме нещо ново. Благодаря ви 🙂

# 239
Корабчетата/яхти са няколко- Трофи, Дестини, Биг Баба, Магелан, Посейдон. Имат страници и можете да се информирате. Трофи се намира на яхтеното пристанище Марина, другите на рибарското. Може и на място.
За заведенията- през годините разбрах, че е трудно да се улучи вкуса на хората. Разхождате се, виждате заведение, четете менюто, отзиви и така..
Въпросите са едни и същи, а Созопол е нещо повече от плажове и заведения, ама карай.

Общи условия

Активация на акаунт