Созопол 2022/2023 г.- мнения , впечатления и препоръки.

• 68 420
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте! Моля за препоръки за семеен хотел или апартаменти в близост до хубав плаж, на който да има и свободна зона. Може с или без изхранване. Ще бъдем 2 семейства с 3 деца.
От много години ходим в Несебър, но тази година решихме да разнообразим. Не сме почивали досега в Созопол и не познаваме детайлно града.
Гледаме и хотелите на Златна рибка, но са ни една идея над бюджета.

# 91
  • Сф
Здравейте! Моля за препоръки за семеен хотел или апартаменти в близост до хубав плаж, на който да има и свободна зона. Може с или без изхранване. Ще бъдем 2 семейства с 3 деца.
От много години ходим в Несебър, но тази година решихме да разнообразим. Не сме почивали досега в Созопол и не познаваме детайлно града.
Хубав плаж в града за мен няма. Хубавите са Градина, Златна рибка,Каваци. Но дотам , с кола.
За по бюджетен вариант защо не погледнете Китен, Приморско, Поморие,ако ви харесва.

# 92
  • близо до Кресненското дефиле
"Зелената къща"

# 93
да попитам за мнение за Хасиенда бийч, моля.
паркингът е платен ли? чадъри на плажа май няма, но как е свободната зона? и за разходка в стария созопол пеш не може, вероятно?
както и как са паркингите на съседните плажове, тези препоръчаните, за първи път ще съм с кола.

# 94
  • Ловеч
Здравейте, последните дни на май ще сме в Созопол, вероятно е хладно в този период за плаж...Созополис мисля, че нямат вътрешен басейн и не знам как ще удържа децата.
Къде мога да им уплътнявам времето?

# 95
"Зелената къща"

И от мен един глас за "Зелената къща"

# 96
  • Пловдив

Честит имен ден от слънчев Созопол.На всички празнуващи,бъдете живи,здрави,смели и храбри.

# 97
  • София
Kal In
2 дни  ·
👎 ХАСИЕНДА БИЙЧ - СОЗОПОЛ 👎
Наближава разгара на летния сезон и сега всички ще започнете да щъкате насам-натам по различни дестинации и хотелчета.
Не съм дошъл тук да ви давам акъл къде да ходите, но съм дошъл да ви дам акъл къде да НЕ ходите.
Каквото и да се случва - за нищо на света НЕ ходете в 4-зведния (?!?) хотел Хасиенда Бийч/Hacienda Beach Resort в Созопол.
Там крадат пари, вещи, лекарства...
Ние направихме тази грешка миналото лято, когато още в деня на настаняването ни там, ни откраднаха 300 лв (а може и повече да са били).
Кошмарът започна още с пристигането - нямаше къде да спрем, защото  паркингът беше претъпкан с коли. След едночасово дебнене за място някъде из пясъците около хотела, намерихме едно тясно пушливо местенце. Оставихме си нещата в доста мизерната стаичка и побързахме да отидем на плажа, който беше съвсем наблизо. Това, че и той беше претъпкан и без свободни чадъри е бял кахър. По-интересното беше когато се прибрахме в стаята, жена ми си отвори за нещо портфейла и веднага забеляза липсата на поне 3 банкноти × 100 лв (а много вероятно и на още няколко по 50 лв, но не беше сигурна).
Оплакахме се веднага на рецепцията, от там вдигнаха рамене и ни препратиха да говорим с шефа на охраната. Говорихме и с него, но той не изглеждаше особено заинтересован от проблемите ни. На няколко пъти дори подметна, че може да сме похарчили парите преди това и да сме забравили. Казахме му, че такъв шанс няма и настояваме да направи нещо. Едва тогава този созополски Хорейшио каза, че ще говори с чистачките и да го потърсим след това. Камери пред стаята естествено нямаше.
Изчакахме търпеливо 2-3 часа и пак отидохме при него. Хорейшио каза, че бил говорил с тях и те ...отрекли да са взимали пари (о, каква изненада!). Хорейшио даже ги претърсил и не открил никакви стотачки в тях (не думай!). Общо взето ни каза да пием една студена вода и че вината, че не сме ползвали сейфа, е наша.
Опитах се да му обясня, че аз може и да не си ги върна тези пари, но ще се постарая да информирам колкото мога повече потенциални техни клиенти за порочните практики в Хасиенда Бийч, като обмислях и свързване с мой познат репортер от Нова ТВ. Не се трогна и ми пожела лека нощ, защото вече беше късно.
Нощта ми не беше лека. Бях бесен! Мислих да пиша на КЗП, но се сетих колко безползна институция са и те. Бях им писал преди време по повод на друг хотел, който специфично бяхме избрали заради рекламата им, че имат детска дискотека с аниматор, с басейн и т.н., а се оказа, че не е точно така.
Комуникацията ми с КЗП беше повече от мъчителна и продължи с месеци. Накрая, след огромен натиск от моя страна, корифеите от Комисията ме "защитиха" като потребител, като ми казаха, че техните правомощия свършват дотук и ако искам да продължа с оплакването си, да се обърна към адвокат. Аз, ако исках да се обърна към адвокат, нямаше да ви пиша на вас бе, КЗП-ари недни!
Та да се върна в неприветливата стаичка на Хасиенда Бийч. В леглото съм, и решавам да проверя каква обратна връзка дават хората за този хотел. Влизам в google maps, пиша името на хотела https://maps.app.goo.gl/HTmudca3tFF2qeeE8 и отварям секцията с оценки. И - о, чудо!
Оказва се, че кражбите са си нещо като традиция в този хотел и са се случвали многократно! Имаше много негативни коментари за какво ли не, а само на пръв прочит откроих и десетина, свързани с кражба на пари, златни пръстени, лекарства и какво ли още не.
Добавих и моя опит с тях, като направих снимки на някои от другите коментари на ограбени гости на "хотела". Същото направих и под фейсбук рекламите на това ужасно местенце. С други думи - отделих им заслужено внимание през нощта, което явно е било забелязано от управителката на хотела и рано-рано на другия ден телефонът на жена ми звънна:
- Госпожо, елате до рецепцията да ви покажем, че не сме толкова лоши, колкото ни описва в интернет вашия съпруг.
Отидохме, жената се извини и ни каза, че случаи на кражба не било имало от години. Казах ú, че пак лъже - коментарите на други ужилени туристи бяха отпреди 10 месеца, а дори имаше и един отпреди седмица. Започнах да си мисля дали пък това не е политика на управата, в комбина с охраната и после да си делят парите с крадливия хаускийпинг? Не знам, това не мога да го докажа, но е факт, че един друг си пазеха гърбовете.
И за да ни запуши устите, управителката ни върна 300 лв. Ааааа, можело значи!
Също така каза, че вече са уволнили чистачката-крадла Зузи (всички чистачки и градинари в "хотела" бяха роми). Зачудих се защо я уволняват, щом не признават, че е откраднала пари, но както и да е.
Ако все пак решите да посетите тази имитация на хотел и по някаква случайност не ви гепят парите, там ви очакват много други бонуси:
- липса на място за паркиране (късметлиите, намерили място, паркират в пушилка и директно на пясъка около хотела);
- липса на свободни маси в ресторантчето - капацитетът му далеч не може да поеме всички гости. Отиваш там и чакаш прав да се освободи място. После се бориш за освободилото се място с други гладни туристи;
- липса на прибори;
- беден избор на храна и питиета;
- лошо качество на малкото храни и питиета;
- лошо/липсващо обслужване - персонал нямаше, а където имаше, беше сърдит на целия свят, че трябва да работи;
- всички безалкохолни, различни от кола, фанта, спрайт и вода, се заплащат допълнително ("ол инклузив", ама друг път);
- ужасен шум от надутите до дупка тонколкони - ако сте до басейна/бара забравете за сън;
- зеленясала вода в блатото, пардон - в "басейна";
- течащи отвсякъде и клатещи се вани;
- запушени канали и миризми;
- липсващи комарници по прозорците и вратите;
- едно дистанционно за два климатика;
- липса на гардероби и елементарни мебели в стаите;
- огромни опашки и липса на персонал в барчето между 14:00 и 18:00 часа;
- и много, много други...
Моят коментар за Hacienda Beach в оценките на google maps изглежда вече е свален, защото не го намирам..
Но аз ще наблюдавам с интерес колко нови измамени ще има тази година. Наблюдавайте и вие от тук:  https://maps.app.goo.gl/HTmudca3tFF2qeeE8
Хасиенда Бийч е била зачената в грях от агента на ДС Ветко Арабаджиев. Очевидно и животът ú ще премине в грях. А някой знае ли всъщност какво се случва с г-н Ветко? Нали го съдиха за данъчни измами, ама не съм чул да е бил осъден, хеле пък влязъл в затвора...
И както винаги, ще завърша с поука.
Дали щяха да ни върнат парите, ако предишните ограбени бяха махнали с ръка и не бяха описали случките си?
Ясно е, че на никой не му се занимава и никой не обича конфликти.
Ясно е, че никой не иска да си губи времето и всеки има по-важни неща за вършене от писане на оценки. Но когато нещо трябва да се свърши, просто трябва!
Това е като ходенето на протест - малко е, недостатъчно е и изисква усилие, но трябва да се разглежда като задължение на всеки към изграждането на силно гражданското общество.
Не е ли така?
Kal In

# 98
Проверка на хотел се прави преди резервация, а не след настаняване. Пари и други ценности никога не се оставят в стая на хотел.

# 99
  • София
Проверка на хотел се прави преди резервация, а не след настаняване. Пари и други ценности никога не се оставят в стая на хотел.

Съгласна съм за коментарите преди пътуването, но не можеш да си носиш всички пари на плажа...

# 100

Съгласна съм за коментарите преди пътуването, но не можеш да си носиш всички пари на плажа...
Няколко хилядарки в стотачки заемат място по-малко от телефон, а и освен кеша има и други начини за разплащане. За кеша има още сейф или пък може да се скрие в колата.
В един хотел (май в Нигерия) имаше закачлив надпис на рецепцията, нещо в смисъл: "Нашите камериерки не са крадли, но моля не ги изкушавайте". Laughing

# 101
  • Sofia
Мързеливка, абсолютно същото, но без кражбата и ваната, изживяхме в хотел Лагуна Бийч - Созопол, през ковидната 2020. Те са си комшии, може и един от друг да гледат. Simple Smile Опитвах многократно да предупреждавам новите "шарани", отказах се, когато започнаха да ме нападат, че хотелът бил супер, посещавали го редовно и всичко било на ниво! 😂 Хора всякакви. Simple Smile

# 102
  • Пловдив
Била са отворили нов магазин в Созопол на ул Републиканска 5(срещу кметството)
Като всеки нов магазин е зареден на макс и с доста промоции.

# 103
  • Great Britain
Здравейте, последните дни на май ще сме в Созопол, вероятно е хладно в този период за плаж...Созополис мисля, че нямат вътрешен басейн и не знам как ще удържа децата.
Къде мога да им уплътнявам времето?
Разходки в стария град, по плажовете и наоколо извън Созопол. Странджа-Сакар.

# 104
Има ли дъбър ОИ хотел около Градина-Каваци-Созопол? С малко дете сме и на заведение не е опция

Общи условия

Активация на акаунт