Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 250
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • Deutschland/HE
Оооо, домашна юфка със сирене и захар е много вкусно Simple Smile

Аз не ям другите такива закуски, само домашна юфка приготвена с мляко, сирене и захар. Не съм яла повече от 10години Sad

# 301
Веригите магазини нямат собствено производство. Собствените марки на лидъл, кауфланд т.н. се произвеждат в различни големи "маркови" фабрики, където успеят да си договорят желаната цена за продукт и транспорт. Продуктите за бг-пазар може да са произведени в българска, румънска, украинска и т.н. фабрика. А немските продукти в немска, полска или холандска фабрика. Лидъл сигурно има единен стандарт за качество за всичките си подизпълнители, но вложените суровини и технологията са различни, както и съобразяват с "местните предпочитания на потребителя". Като последното си е параван да набутват евтини суровини, щото уж потребителите предпочитали вкуса им.
Не знам дали ви е направило впечатление, българската кока-кола е с глюкозо-фруктозен сироп, на етикета изобщо не присъства захар. Австрийската е само със захар. Амо то сигурно е защото българският потребител предпочита вкуса на глюкоза...

# 302
  • Немция
Оооо, домашна юфка със сирене и захар е много вкусно Simple Smile

Аз не ям другите такива закуски, само домашна юфка приготвена с мляко, сирене и захар. Не съм яла повече от 10години Sad
Въпрос на вкус, с който сме израснали.
Пробвала съм този вариант като голям човек и не ми хареса.

# 303
Значи ,като чуя за наводнения и бури и всичко в стомаха ми се преобръща

Отивам да чистя,че деня свърши!🤣

# 304
  • Deutschland/HE
Фантата и Спрайта също имат различен вкус Simple Smile

Миналата година си поръчах за пиене Капи Кайсия и толкова ми хареса, не мога да си намеря подобен в Германия. Сега навсякъде си поръчвам Капи Кайсия, децата вече ми се смеят Simple Smile

# 305
  • Немция
Капи-то е много подсладено.
Малкото ми дете харесва зелената ябълка, но също е голям шербет. А и е минало покрай естествения вкус на зелената ябълка.
Не съм пример за здравословно хранене, де.
В Немско свикнах да разреждам сокове и ги пия само като Schorle.

# 306
  • Deutschland/HE
Опитах зелената ябълка, не ми хареса Simple Smile Аз немския ябълков директзафт харесвам, около нас има много производители и си купуваме, ако не и Реве Бест Вал не е лош Simple Smile

П.С. Сега ще има празници, за да благодарят за реколтата и си опитвам и избирам Simple Smile

# 307
  • Немция
О, да, в Германия има чудесни ябълкови сокове.

# 308
Аз днес пия това. Хората на бара са специалисти по махмурлук. Ами не е мохитото като немското, спор няма. 🤣

# 309
  • Germany
Аз знам, че на кока кола рецептата е съобразена с регионалните вкусове. Според мен има значение и вкуса на водата, на мястото, на което се произвежда напитката.

# 310
Аз тук пия някаква лимонова кока кола без захар. Много ми харесва.
В Германия съм изключително и само на вода. Сокове от дъжд на вятър пия, но правени в къщи. За храната, казвала съм си и друг път мнението. Ако не са турските, гръцките и италианските магазини и заведения, аз няма да оцелея. За кулинарните им недъзи не ми се говори.

# 311
  • Немция
Тук вече и личните предпочитания играят роля.
Храним се добре и разнообразно и от немски супермаркети. Smile Чат-пат стъпваме и в турски, азиатски магазин.
Италиански нямаме наблизо или поне не съм търсила и не знам.
Гръцкият ни се пада далеч.

# 312
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Мислиш ли, че си пропуснала нещо?! 😆
За макароните със сирене и захар съм на твое мнение, но баба редовно ни ги сервираше.

Скрит текст:
Иначе от наблюдение върху родата на мъжа ми (това е моето субективно усещане), много зависи по време на войната колко за ядене са имали. Това се пренася после през поколенията.
Свеки ми е разказвала, че баща й е бил военнопленник в Сибир и като се е върнал е имал лоши зъби. Ми ядат си кашите и пюретата, всичко е разварено.
Отделно явно са имали малко за ядене, тя едвам се контролира и все й се яде.🙄
Мъжът ми той си е свикнал на салата от сварени моркови и като ги види сурови и се цупи - просто на друго е свикнал.

Моят дядо също е участвал във войната и ядеше попара с чай.
Баба ми от другата страна ядеше попара с мляко, сирене и масло, ама си е била на село, имали са.
Ни едно от двете не хапвам 🤮

Понеже знам, че тук има отворени към всякакви новости хора, някой да е пробвал дъвки с ЦБД?
Марка, има ли някаква Wirkung?
Уж в ДМ трябвало да има продукти от тяхната марка, между тях и дъвки, в нашия филиал имаше само капки за устна хигиена 🤷♀, но на друга фирма.

# 313
  • Немция
Ася, какви са тези дъвки ЦБД?

Между другото аз си хапвам понякога попара със сирене, масло и захар, прияжда ми се Laughing, но тип паста с тази комбинация... Липсва ми навика от детството да я ям така.

Ние имаме доста възрастни съседи, които са били деца през войната и нямам впечатление да прекаляват с храната, даже обратното - свикнали са да се хранят по-умерено. Слаби са, няма наднормени. Сега какво ядат, не знам. Laughing Различни хора, различни вкусове. Някои са по-лакоми, други не.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 11:53 от Бибит

# 314
Ти търси за довечера кой коктейл с rain в името ще забъркаш да ни почерпиш за дъжда при вас.

То спря да вали отдавна. Баси цирка евтинджос, като всичко в Германия.

Добре че каза коктейл с рейн - довечера смъ на бар и ще пия един пърпъл рейн, преди да завалят шотове водка и двойни ускита, за ваше здраве.

Общи условия

Активация на акаунт