Лежащи мами - 49

• 69 884
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 885
Момичета, имате ли световъртеж? Аз лежа вече повече от месец и последните 2-3 дни при почти всяко изправяне ми се замайва главата. Започнах да вдигам кръвно, затова от няколко дни съм на хапчета, в момента е нормално. Чудя се от кръвното ли е, или просто от продължителното лежане.

# 886
  • София
Не само световъртеж. Аз лежа от месец и половина, заради прокървяване в 7г.с. Последните няколко дни ставам, излизам… но толкова бързо се изморявам, че мога да заспя права. А през нощта се будя по няколко пъти, почти всяка нощ съм будна в интервала 3-5ч. Много съм изнервена и напрегната, но му се вижда края…

Момичета, имате ли световъртеж? Аз лежа вече повече от месец и последните 2-3 дни при почти всяко изправяне ми се замайва главата. Започнах да вдигам кръвно, затова от няколко дни съм на хапчета, в момента е нормално. Чудя се от кръвното ли е, или просто от продължителното лежане.

# 887
Хапчетата ще регулират кръвното. Ако лежите по гръб и сте в напреднала седмица, може оттам да е замайването. Пробвайте странично.

# 888
Аз съм и с гестационен диабет и от лежането се влошават нещата и с КЗ...а за запека просто е ужасен...и преди имах ,но успявах на няколко дни веднъж,а сега немога въобще и е ужасно ..някой нещо да му е помогнало...пия сироп фрутилакс,ям сушени сливи,киви,вода пия по много,кисело мляко с овесени ядки...нищо не помага...ходи ми се ,а не мога

# 889
Пробвай свещички Ева кю.

# 890
А аз да попитам, тъй като и аз си имам затруднения да ходя до тоалетна, а по време на бременност става все по- трудно.. всички са ми казвали да не напъвам, заради шийката, обаче аз не знам и не разбирам как се ходи по голяма нужда без да напъваш.. не мисля, че някой изобщо може да седне и всичко да си излезе само- без да напъни, колкото и да не е твърд фекалия 😄🙈 извинявам се, може би е много глупав въпрос, но може ли някой да ми разясни как се прави правилно…..

# 891
А аз да попитам, тъй като и аз си имам затруднения да ходя до тоалетна, а по време на бременност става все по- трудно.. всички са ми казвали да не напъвам, заради шийката, обаче аз не знам и не разбирам как се ходи по голяма нужда без да напъваш.. не мисля, че някой изобщо може да седне и всичко да си излезе само- без да напъни, колкото и да не е твърд фекалия 😄🙈 извинявам се, може би е много глупав въпрос, но може ли някой да ми разясни как се прави правилно…..

При мен беше ад с първата бременност изхождането. Но както една приятелка ми казваше като беше бременна, а аз й се смеех и не вярвах...сядаш и му се молиш да излезе без да напъваш.

Шегата настрана, аз накрая някак облекчих положението с прибиотик, като разбира се бях питала АГ. Иначе зелена салата и повечко зеленчуци и плодове ми помагаха. Вода също повечко.
За момента с втората да чукам на дърво е една идея по-добре положението, но съм едва 13 седмица.

# 892
При мен положението постепенно ставаше все по зле...сега съм 33+4 г.с излязоха ми и хемороиди които усложняват още повече положението...наистина сядаш и се молиш ..обикновено стоя докато ми изтръпне всичко и ставам... а в комплект с хемороиди е просто чудно...такива мъки за да ида по голяма нужда никога не съм имала...сега пратих мм да вземе тези свещички...дано помогнат...

# 893
Уфф.. евентуално клизми значи също биха помогнали.. не съм си правила до сега, не ги и харесвам, но пък щом наистина не може да подпомагам изхождането и това е вариант… а самите свещички не причиняват ли чрез болката контракции? Миналата година при загубата на близнаците, лежах в болницата и ми сложиха по моя молба свещичка, обаче от нея доста си ме понаболя корема докато си свърша работата и се чудех дали това не и причина за контракции..

# 894
Да АГ който ще ми прави секциото каза,че ако прекаля с разхлабващи те и получа спазми може от тях контракций да получа...АГ която ми води ЖК каза,че свещичките няма да ми причинят контракций...при мен проблема е на изхода....хода ми се до тоалетна,ама не иска да излезе от там...много е трудно чак се разревах от болка одеве...

# 895
Да АГ който ще ми прави секциото каза,че ако прекаля с разхлабващи те и получа спазми може от тях контракций да получа...АГ която ми води ЖК каза,че свещичките няма да ми причинят контракций...при мен проблема е на изхода....хода ми се до тоалетна,ама не иска да излезе от там...много е трудно чак се разревах от болка одеве...

Ох, милата, съчувствам направо. И аз се сдобих с хемороиди след първата бременност.
Нещо друго, което се сещам сега и може би е вариант да попиташ следящото АГ за запека. На малката (на 1г и 7 м е) детски гастро й изписа за запека Effecol junior и много помогна. Реално не е слабително, а основната съставка помага за омекването на изпражненията в червата. Доколкото ми е известно има и за възрастни, но не знам подходящо ли е за бременни. Може би АГ-то ще може да каже.

# 896

Ох, милата, съчувствам направо. И аз се сдобих с хемороиди след първата бременност.
Нещо друго, което се сещам сега и може би е вариант да попиташ следящото АГ за запека. На малката (на 1г и 7 м е) детски гастро й изписа за запека Effecol junior и много помогна. Реално не е слабително, а основната съставка помага за омекването на изпражненията в червата. Доколкото ми е известно има и за възрастни, но не знам подходящо ли е за бременни. Може би АГ-то ще може да каже.
Много ти благодаря ще попитам...не стига,че със скъсена шийка Ами и запек и хемороиди...всеки път като отида до тоалетната ме е страх...сега като ми донесе ММ свещичките Ева кю ще пробвам с тях...

# 897
Пусни обратна връзка за свещичките ако е удобно.. а на мен ми дойде на ума, че някъде бях чела за Дуфалак сашета.. мисля, че можеха да се използват и от бременни, тъй като не било лекарство, а млечна захар или нещо такова.. може и да се бъркам.. Надежда, Вие със серклаж ли сте или само на постелен режим?

# 898
Пусни обратна връзка за свещичките ако е удобно.. а на мен ми дойде на ума, че някъде бях чела за Дуфалак сашета.. мисля, че можеха да се използват и от бременни, тъй като не било лекарство, а млечна захар или нещо такова.. може и да се бъркам.. Надежда, Вие със серклаж ли сте или само на постелен режим?
Да само да ми ги донесе ММ веднага слагам една и ще пиша дали е подействала...не нямам серклаж...при мен на ФМ в 22г.с шийката беше 37мм...после около 26г.с имах болки и се оказа,че изхвърлям песъчинки и тогава пак ми мериха шийката и ме бъркаха...шийката беше 36.. и твърда...в 32г.с на ФМ ми измериха шийка 21мм....от там ме бъркаха и казаха и че е мека...главата на бебчето е много ниско долу...ама наистина много ниско и сплесква шийката ...също така съм имала контракций без да ги усещам...затова сега ми казаха само лежане и ударни дози утрогестан и магнерот...

# 899
Така да си дам отчета от свещичките Ева кю...сложих една вчера и след около 20-30 минути бях в тоалетната...помогнаха ми...не направо ме спасиха...днес мислех пак да сложа една,но сутринта си отидох без проблем...най хубавото е че действат локално и не получаваш спазми в корема или разтройство.. просто излиза това което трябва да излезе...

Общи условия

Активация на акаунт