Лежащи мами - 49

• 69 676
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 990
Въпрос към тези от вас, които са имали серклаж и в допълнение са били с тромбофилия с терапия от аспирин и клексан…. Края на миналата седмица ми беше направен серклаж в края на 14 г.с, след него имах кървене, но бих казала, че беше нормално количество. Вчера нямах почти нищо и днес сутринта се събудих с доста обилно според мен кървене… ходих до болницата където бях и опериращия ме доктор ме прегледа, но не установи ясна причина за кървенето, усети че има някакво напрежение към серклажа и предполага, че от него се е получило и ме вика на контролен преглед след 2 дни… въпроса ми е първо дали на някоя от вас и се е случвало и какво се е оказало, тъй като аз се съмнявам, че може да е от аспирина.. вчера забравих да бия клексана на време и го бих преди лягане, когато пия и втората доза аспирин..

# 991
Въпрос към тези от вас, които са имали серклаж и в допълнение са били с тромбофилия с терапия от аспирин и клексан…. Края на миналата седмица ми беше направен серклаж в края на 14 г.с, след него имах кървене, но бих казала, че беше нормално количество. Вчера нямах почти нищо и днес сутринта се събудих с доста обилно според мен кървене… ходих до болницата където бях и опериращия ме доктор ме прегледа, но не установи ясна причина за кървенето, усети че има някакво напрежение към серклажа и предполага, че от него се е получило и ме вика на контролен преглед след 2 дни… въпроса ми е първо дали на някоя от вас и се е случвало и какво се е оказало, тъй като аз се съмнявам, че може да е от аспирина.. вчера забравих да бия клексана на време и го бих преди лягане, когато пия и втората доза аспирин..

Здравей, аз съм със серклаж плюс АП и Клексан. Около 6г.с. прокървих доста тогава и двете неща приемах вечер и явно дойде в повече, кървенето не беше свързанно с плодния сак. Според мен също е възможно да е от аспирина, понеже и предната бременност ми се случваше да ми теоне кръв от носа при прием на АП, но този път 4 пъти за ден от носа и почна и другото кървене. После за дълго време спрях аспирин и останах само с клексан. Иначе АГ каза 1 седмица след като спре кървенето да почна пак аспирина, но през вечер, но мен ме достраша и изчаках повече. В 14г.с. ми беше серклажа, но изчаках  и след това преди да започна отново аспирин. Сега(17г.с.) го приемам през вечер, а клексан изместих да е сутринта, надявам се така да нямам проблем.

# 992
Аз съм с тромбофилия, но приемам само натаспин към момента + серклаж направен в 15та седмица.
Преди поставянето на серклажа казаха ли ви да спрете кръворазреждащите препарати?
Аз въпреки, че приемам само натаспин ми беше казано изрично да спра приема 3 дена преди поставянето. След това започнах да го приемам отново около 3 дена след процедурата като ме изписаха. Обясни ми се, че се прави, за да няма кървене от разреждането.
Не съм лекар, но предполагам, че е от аспирина и клексана това кървене, ако не сте ги спирали.

# 993
Благодаря ви момичета за отговорите!
Днес като се сетих, че може да е от хапчетата не съм си пила аспирина, само клексан сложих и смятам да изчакам до петък за да го обсъдя с лекаря. Не съм ги спирала, дори сутринта 2-3ч. Преди операцията пих сутрешната доза Аспирин, а инжекцията казаха да я сложа минимум 6ч. След операцията.. казаха дори, че по- време на операцията съм кървяла доста ( спрямо нормалното кървене за тази процедура), другата седмица имам час и при хематолога и при следящия ме, ще обсъдя и с тях. Благодаря отново за споделения опит ❤🙏 стискам палци да успеем!

# 994
Здравейте! В 28гс съм, втора бременност. След 12гс на няколко пъти имах кафеникаво зацапване, един път беше и с ярко червена кръв, но малко - в 25гс. От около два месеца предимно лежа. По принцип матката ми е чувствителна и получавам контракции. Сега сменихме Магнерота с Диаспорал Директ и добавихме но шпа и като че ли има известно подобрение. За съжаление докторите не са категорични от какво е това зацапване - имам полип, имам възпалени овули наботи. Третото мнение е, че при контракциите бебето натиска шийката, там има кръвоносен съд и той кърви. Плацентата ми е предна, вече е на около 4см от шийката. По принцип исках да раждам нормално, но следящата ме АГ все повече ми говори за секцио, защото не иска да рискуваме да се получи кървене при контракциите. Другият ми АГ засега казва, че няма смисъл от секцио. И аз не знам какво да правя. Има ли някоя мама с подобни оплаквания да каже как е родила 💐

# 995
Моята история е подобна, през цялата бременност имах няколко сериозни прокървявания със съсиреци, последното беше в 25 или 26 г.с., освен това и зацапвания. От самото начало съм на утрогестан вагинално, аспирина го замених с флебодия, магнерич с диаспорал и закрепих положението. Плацентата първо беше ниско, второ е билобата, трето шийката се беше скъсила, та имаше доста причини. За щастие бебето се развива добре, но стреса, който преживях и всеки микроинфаркт, който получавах при всяко посещение в тоалетната, не мога да повярвам просто. И на мен ми е втора бременност. Вече съм в 37 г.с., най-доброто, което можеше да ми се случи, е да имам пълно доверие на проследяващия, това ми помогна да преодолея всичко. Стискам ви палци и ви желая спокойствие.

Аз бих искала да попитам момичетата, които са били до последно на утрогестан и са го спряли вече към края, споделете дали имаше кървене или зацапване. Много се притеснявам, вече съм в 37 г.с. и го спрях рязко и не знам какво да очаквам. Тоест знам, обясниха ми, но ми се иска да чуя истински истории Simple Smile

# 996
И аз съм на утрогестан почти през цялата бременност, единият АГ каза до 32гс, другият до 36. Шийката е близо 4 см. И на мен ще ми бъде интересно да прочета какво се случва след спирането му.

За микроинфарктите напълно ви разбирам, постоянно се проверявам 😁 Чудесно е, че вече сте в 37гс ❤️ А какво раждане ви препоръчват?

# 997
И аз го разбирам това с микроинфарктите и всеки път притесненията преди да се забършеш...
Иначе предната бременност го спрях в 36+4, получих кървене и се притесних, че не ми се раждаше на РД на таткото, пих го 36+5 спря кървенето, не го пих 36+6 и 37+0 родих.

# 998
Аз до последно слагах утрогестан с първата бременност, не помня дали до 37ма или 38ма седмица. Спрях го от раз, не съм имала нито кървене, нито зацапване. Родих 40+3 като влязох за предизвикване, но поради усложнения по време на раждането се наложи спешно секцио.
Някой беше писал за полип по-горе. Аз имах полип и от него прокървих 2 пъти в началото, преди да ми поставят серклаж. И двамата лекари, които тогава ме следяха ми казаха, че конкретните прокървявания са от полипа. По време на серклажа беше премахнат и всичко се нормализира.
Да добавя, че бях с много ниска плацента, не превия, но беше много близо до отвора на шийката и също ме бяха предупредили, че е възможно да предизвика зацапвания. За щастие се качи нагоре с напредване на бременността и не съм имала проблеми.

# 999
На мен ми го спряха ,обаче не ми се иска да го махам,27 седмица,лежа в болница ,с риск от преждевременно раждане,но нещата се подобриха и скоро ще ме изпишат.Боря се с упорита инфекция ,която с нищо не можа да се повлияе-Ентерокок,който ми създава риск.Също имам и други проблеми ,почти цяла бременност до сега съм с болки.Почти цялата бременност до момента ,изкарах на системи в болница.Ако го спра и аз се притеснявам да не прокървя,имам и полип на шийката.То най-малкото ще ми изкара акъла ,не стига,че толкова преживях стрес и всичко .

# 1 000
  • София
Здравейте, мами! Присъединявам се към вас. В 14 г.с. съм вече и преди няколко дни постъпих в Токуда с доста силни контракции, частично отлепване на плацентата, имах обилно кървене и хематом около 6 см и малко, за който казват, че трябва да се организира или да намери път. Започна да изтича много тъмно кафяво като ръжда. Лекарите казаха, че е нормално и предпочитано за тях да изтича.
Днес очаквам след преглед да ме изпишат. Нещата са добре към момента, дано все така да бъде. Предупредиха ме, че е много вероятно пак да имам кървене и съответно трябва да постъпвам всеки път. Ясно ми е, че ще лежа. От началото лежа - първо имах леко отлепване на плодния сак в 6 седмица и бях в болница и тогава, което със запълване на кухината почти изчезна, но сега това се случи. Ще си изкарам на легло. Само бебче да е добре.
Също плацентата е предна, очакват да се качи със разтягането на матката.

# 1 001
Имам въпрос към момичетата със серклаж.
Как става свалянето на конеца? Необходим ли е прием в болница или на преглед може да се свали?
Това ми е втора бременност. Първата я изкарах на Утрогестан и лежане, а сега направих серклаж при д-р Христов. Готвя се за нормално раждане, понеже няма предпоставки за оперативно.
Сега съм 32 г.с. имам време за свалянето на конеца, имам време и до преглед с АГ, който да попитам. Затова се обръщам към момичетата преминали през това.

# 1 002
На преглед се сваля, но все пак с готовност за прием в случай, че стане голямо разкритие при махането.

# 1 003
Здравейте!

И аз се записвам към лежащите мами. В момента съм в 23 г.с. със шийка 2.4-5 см. Предписаха ми Алеракт, Утрогестан и Магнерот сама реших да пия. Казаха ми да лежа в следващите две седмици и да измерим отново шийката. Ако има скъсявяне на следващия преглед ще обсъдя с АГ поставянето на песар. Има ли някоя мама с поставен песар в Тина Киркова?

Пожелавам много спокойствие, колкото и да е трудно, както и най-важното - щастлив финал за всички ни🙏🏻🤞

# 1 004
Здравейте, момичета . Имам въпрос към вас . Бях на преглед вчера ( в 21 г.с ) и доктора измери шийката 31.5 .
Каза добре е . Всичко е наред. 
Какво е вашето мнение и как ви  се струва и какво мислите относно разходките?

С миналата бременност имах скъсяване и дълго вардих леглото и сега съм на тръни .

Общи условия

Активация на акаунт