🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Видях в сайта на Аквариума, че има шатъли и разписанието им.

# 166
Здравейте !
Ходила съм преди 15 г. В Истанбул организирана екскурзия. Много ми хареса!
Сега ми се отваря възможност за посещение с една нощувка тази седмица. Моля, предложете ми програма, ще бъдем с кола. Знам, че времето е кратко, но все пак ми се иска да се потопим с града. Най-много искам разходка с корабче Simple Smile
Благодаря на всички отзовали се! Приемам к препоръка за хотел.

# 167
  • No Line On The Horizon
И аз преди 15 години съм била в Истанбул, сега децата вече са големи и ще ходим заедно. Тръгваме след малко. В общи линии съм подготвена, може в движение да задавам въпроси.
Lubena, щом сте били някога в Истанбул, сте видели основните забележителности, така че този път можете да отидете до азиатската част с корабчето или разходка по Златния рог до Пиер Лоти.

# 168
  • Sofia
От двете страни на мост Галата има варианти за разходки с корабчета и по Босфора, и по Златния рог.
За еднодневен престой е достатъчно едно такова пътуване + нещо от следните: пл. Таксим с пешеходната улица Истиклял, която слиза към кула Галата; квартал Балат с българската църква; пл. Султанахмет и истор. забележителности там, и районът около Египетския пазар; ходене до азиатската страна – Кадъкьой например с пазара и барчетата там. И една хубава вечеря на локация по избор.

# 169
Не искам да ставам нахална, но наистина ли никой не е ходил във Виапорт Марина Тузла и няма впечатления от лунапарка и нещата за забавления за деца там? Остават ни броени дни до заминаването и трябва да реша дали да постен Виапорт или Виаленд, затова съм и толкова настоятелна в питането си... А вие сте като  google за Истанбул.
Ние ходим често там с Халим, защото е близко до тях и защото в рестаранта сервират бира.
На лунапарка сме ходили с малкия последния път за да влезем платихме около 800 лири аз и детето /12г/ --като всичко вътре ти е безплатно и колкото искаш --държеше да се качи на скоростното влакче. Има 2 качихме се на по малкото и да ви кажа честно страшничко си е. Има 2 цени за турски и чужди граждани. Има 20 лира такса депозит за една гриван с която се качваш на атракционите, визехме се и на една реса във въздуха въртиш педали --все едно си на колело във въздуха. не е нещо супер Уау, но си е атракцион и децата се кефят. но възрастните може да им е скучно. Около марината има магазини и заведения. Но пак казвам основната причина е Халим и бирата.

# 170
Здравейте, здравейте, в петък тръгваме за Истанбул за уикенда и ще се радвам, ако някой помогне с отговор на следните питания, за които не намерих точно каквото исках назад в темите. Та така - при предните ходения до Истанбул не съм влизала в Топкапъ и сега искам да вляза, ама навсякъде - дворец, харем, църква. Намерих цената на билета и всичко, но не намирам къде да купя онлайн. Има един сайт, но там продават само за двореца и църквата и си обикаляш сам ( 28 евро) и комбиниран с всичко, с гид за час и 30 Мин (38 евро). В първия вариант времето е неограничено, но се пропуска харема и се зачудих дали пък в него не се влиза само с гид, а също и дали няма друго място ( освен на касата на двореца), откъдето да си взема комбиниран вариант без гид. Видях, че пред харема има каса и евентуално мога да си взема отделно билет, но не искам да рискувам и предпочитам всичко да се вземе наведнъж.
Другото, което ни се ще да направим е да посетим хамам. Четох, четох, каквото сте писали и хамам още не съм избрала (търся някой не туристичеки, та може да препоръчате Simple Smile), но не намерих отговор на въпроса как точно се случват нещата вътре - това че няма да сме заедно с мм е ясно, ама ние ли си носим кърпи, под кърпите имаме ли бански примерно, шампоани, сапуни и прочие четох, че май дават, но дали е по-добре да занеса мои и също много ме вълнува как се случват нещата вътре - кое след кое и как. Доста се стъписвам от нови неща, за които нямам достатъчно информация, ама пък и не искам да пропускам заради единия страх... Благодаря, че ме изчетохте. Simple Smile

# 171
Здравейте отново, благодаря за отговорите. Малко остава до почивката и исках да ви питам онлайн ли да купя билети за Леголенд и другите места, които мисля да посетим или на място? Има ли разлика в цените?

# 172
  • Майничка
Ver4eto87, има комбиниран билет за трите, цената за чужденци е 420 лири, купува се на касите пред музея. До тях можеш да си вземеш безплатен аудиогид, но оставяш в залог личен документ - паспорт, лк или шоф.книжка. Връщането е на отделно гише.
През скенер за Топкапъ се влиза много, ама много по-спокойно откъм парка Гюлхание, в посока към Археологическия музей. Малко след него също има входче със скенер и там няма такива опашки като пред скенера откъм Св.София.

# 173
  • Варна и...духом на Босфора
Тъй.Докъде стигнаФми- ики гюн,Ади бакалъм сега средностатистически да продължим😃.
Фенерйолу Пазартеси Меркез
Понеделнишкия пазар на Фенерйолу.
Обичам пазарите на Истанбул,и сега нов,достъпен много лесно.
Само ако имах кола...
Бих си натоварила всички пресни зеленчуци,подправки, плодове и на Варна!😃
Който е ходил,знае как има опънати бели платнища,идеално предпазващи от Гюнеша😃
Щото напече така,жаркичко,да речем 😁.

За зелен боб, тиквички и патладжани - умирГам,бе!
То домати,то пресни салати, то ангинари,и ангинарито хем и почистено и в лимонова вода сърцевината, Тюююх,грабваш и леко си го овкусяват и 10 лири.
А в Мюнхен,на Виктуалиен маркт,купувам някой път като съм по гезмето,1 евро бройката - ама нюню,на 1/4 от туй!
И семиз оту,чи до него и ментата строена,ах,на майка, йогурт и зехтин,един Шюсел,льофела и съм аз!
Тъй де,амчи как!
В Тея жеги- екстра салатасъ😃
След туй грабнаф си грозденце,ААА,стафидаки,кернлос,тъй хапвам и разглеждам.
Абе, много са ми интересни хората,и купувачи и продавачи...
А,тук едрите орехи от Сапанджа-35 лири за кило- на Мъсъра-50.
А тук-сиренена сергийка,Ади от тъз брънза,от тази маслинка,ИИИ хем орехче,хем пейнирче в уста турих..
Ей сега и едно винце да има😁😃😁
Тъй лежерно вървейки стигнаф и до шалувити,и другия джунджурляк дер мий на сърце- домашни потреби и гривнички, пръстени.
Баща и син,много възпитани,много.
Около 10 години еркека да е,ама възпитано дете,абла виж туй,абла виж онуй
Подложки шаренки избрах за подаръци и за мене си, и трите купчини отвори и ми показа цветове,лилаво ренденце си взех и лилаво ножче.
Отсреща гледам,ама едно мумичи,ама цветна,шарена,с Титуровки 😃, гиздаво герданче,че и коланче.
ААА,Ади бакалъм да видим Ко иматука.
И как се казва- Ферхунде!😊
Викам в лилавичку дай пръстенче да видим,Ади и йощ Ино
- тез каза отварят чакрите 😃
Бре!
Викам от вчера са отворени Ферхунде къз,Стамбул ми ги отвори 😃
Давай сига и тез рингчета,ама джиджани и шарени,тя ги рисува и толкоз!❤️
Откъм шалувити на едната сергийка нищо така не ми грабна очото, продължих и що да видя- ей тъй са блеснали житата😃/пардоон/
Гащите!
Въй!
Ами кои да избера ,я
😃Ама да видите- коралови с тантелки,и шарени със зелена тантелка! Ъъ- нъц нъц,фръц!
Тъй с отворени чакри и нови гащи в торбата 😁😃 девам едийорум и намерих тезгях със сувенири,оттам набарах страхотен подарък и лично тематичен за шефката от Германия,много подходящ във три насоки точно за нея,за друга аверка,платнена чанта с картинки Истанбул 💜,също и готини чорапи!
Чи без чорапи и гащи може ли чиляк,бе!😃
Ми Не, естествено!😁
Тъй с торбичката се почувствах че хунгрих съм малко,и вода студена гърлото да сръбне трябва😃

# 174
  • София
Моля за препоръка за автобусна линия от София до Истанбул, освен Метро. Този път съм закъсняла и няма билети за датата и часа, които искам Confused

# 175
  • No Line On The Horizon
Можете ли да ми препоръчате къде да паркираме близо до Долмабахче. Днес не успяхме да го разгледаме целия и ни се иска утре пак да отидем. Казаха че билетите важат седмица, ние в основния дворец така и не влезнахме. Работното време е до 17:30, не го очаквахме.

# 176
  • София
Можете ли да ми препоръчате къде да паркираме близо до Долмабахче. Днес не успяхме да го разгледаме целия и ни се иска утре пак да отидем. Казаха че билетите важат седмица, ние в основния дворец така и не влезнахме. Работното време е до 17:30, не го очаквахме.
Пред самия дворец няма ли паркинг? Отдавна не съм ходила в тази посока, но преди имаше - до водата между джамията и Часовниковата кула.

Дано наистина ви важат билетите и да го разгледате!  Малко са музеите, които работят до по-късно. Само за цистерната се сещам. Дори когато съм ходила в дворците Бейлербей и Кючюксу, затваряха към 16,30 часа.

# 177
  • Варна
Моля за препоръка за автобусна линия от София до Истанбул, освен Метро. Този път съм закъсняла и няма билети за датата и часа, които искам Confused
Нишикли , Арда тур
в зависимост от града има поне още пет , но те са за смесените райони от Лудогорието и кърджалийско . Има и нещо като маршрутки - микробуси и до изселническите райони като Чорлу , или директно съответния квартал в Истанбул .

# 178
  • Майничка
Аз бих насочила вниманието и към влака. Тръгва директно от София, билетът за кушет е към 50лв., за спален вагон - към 70. Неудобството е, че към полунощ слизаш с багажа на границата, но проверката върви бързо. После, дори да има престой, позицията е хоризонтална. Тръгва вечерта, пристига сутринта, с директна връзка до двете европейски части с Мармарай.
Е, не спира в Одрин.

# 179
  • Варна
Аз бих насочила вниманието и към влака. Тръгва директно от София, билетът за кушет е към 50лв.,

Става ама от София , Пловдив ....
Я пробвай от  Варна , Бургас , Русе ..................
И най големия пътникопоток все пак е от смесените райони и затова от там има и много автобуси -  има дни с 5-6 автобуса

Общи условия

Активация на акаунт