🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Майничка
Въпросът на Astra беше от София.

# 181
Здравейте,на 08.09 ни предстои пътуване до Истанбул с ТА и едната екскурзия включва посещение на Viqport Marina Tuzla.Интересуваме какви са впечатленията ви от Аслан парк,Аквапарка и Аквариума на територията на комплекса?Благодаря предварително.

# 182
  • Sofia
Ф-ма Хунтур също има линия от София.
Относно Топкапъ – вътре, до билетните каси има и автомати на самообслужване. На тях обикновено има много по-малко хора и може да се купят билети съвсем бързо, но става само с карта, в брой не.

# 183
  • София
Аз бих насочила вниманието и към влака. Тръгва директно от София, билетът за кушет е към 50лв., за спален вагон - към 70. Неудобството е, че към полунощ слизаш с багажа на границата, но проверката върви бързо. После, дори да има престой, позицията е хоризонтална. Тръгва вечерта, пристига сутринта, с директна връзка до двете европейски части с Мармарай.
Е, не спира в Одрин.
Благодаря! Желанието ми за пътуване с влака е най-голямо, не ме притеснява слизането с багажа. С автобуса също се слиза 2 пъти на границата. Проблема е, че тръгва в 18:30, а не можем да успеем за този час.

# 184
  • София
С влака се слиза само с паспорта, никакъв багаж не е нужен да се смъква.

# 185
Здравейте,пътувала съм с влака .Да,слиза се само с паспорта,но не винаги.Нас ни накараха да си свалим багажа,късмет!

# 186
  • Майничка
С влака се слиза само с паспорта, никакъв багаж не е нужен да се смъква.
Личен опит от миналия петък - свалиха всички с багажа в посока Истанбул.

# 187
Редемче, 😍 пълниш ми душата! ❤️
И направих шест резервации, докато  чакам следващия ти разказ. 😂 😀

# 188
  • София
Здравейте,
През Май, за пръв път ходихме до Истанбул. Останах очарована и ми се иска отново да го посетим, но този път самосиндикално. При първото посещение, екскурзоводът каза, че почти всичко в Топ Капъ е в реставрация и не си струва да се влиза, дали е така няма как да знам. Питането ми е към, тези които скоро са го посещавали, дали е вярно. Мислех си, че бих платила на екскурзовод, за да влезе с нас и да ни разкаже. Ако можете да препоръчате местен екскурзовод, с обслужване на български, би било чудесно.

# 189
  • Майничка
Само гардеробните бяха в реставрация.

# 190
Днес 01.09 посетих Топкапъ сарай. Всичко е отворено през което ние минахме. Казаха, че някакво заведение е имало вътре, но е в ремонт. 420 лири е ако искате да видите и Харема и 360 лири без него на човек. Може да се плаща с карта, която ние направихме, защото на апаратите нямаше никой, а огромни опашки се виеха на гишетата.

# 191
  • Варна и...духом на Босфора

Той е и пристан,и сбогуване,изгубване,намиране,и детство,и съзряване,и шепот е,и крясък,и плисък на вълни,и мимолетно влюбване,мълчание е  и и спиращи дъха сълзи,Саръйер е Любов! Любов, Любов!
❤️💜❤️💜❤️💜❤️
Магична,Приказна, Сбъдната,
Бергюзар И Халит
27 Август,Саръйер
Sato restaurant
Рожден ден Бергюш
40 години!❤️💜❤️💜❤️💜❤️

# 192
  • София
Днес 01.09 посетих Топкапъ сарай. Всичко е отворено през което ние минахме. Казаха, че някакво заведение е имало вътре, но е в ремонт. 420 лири е ако искате да видите и Харема и 360 лири без него на човек. Може да се плаща с карта, която ние направихме, защото на апаратите нямаше никой, а огромни опашки се виеха на гишетата.
Благодаря.Има ли все още онези дълги опашки, виещи се от 1 двор?

# 193
Ние бяхме след 15 ч. Нямаше огромни опашки, но имаше опашки. Затова и написах, че ще ви е по удобно да платите на автоматите с карта за да не чакате по опашките. Те се напират в дясно от касите.

Ако знаете език може да си вземете устройството за превод. Ние взехме на английски език и руски, български нямаше...

# 194
  • София
Времето през Октомври и Ноември как е в Истанбул? Подходящо ли е за посещение или е дъждовно?

Общи условия

Активация на акаунт