Отговори
# 210
  • София
И аз ходих да я взема тази седмица от училището.  Приятелка беше ходила в началото на август в тяхното училище и нямаше проблем с получаването. Освен това е важно да се знае, че се изплаща месец след подаването й, както е казала Up, на 2 части- първи и втори срок.
Заявлението-декларация се подава по местоживеене. Трябва да имате и данните по лична карта на съпруга , ако като мен ще попълвате на място.

Заявлението трябва да е на сайт на социално подпомагане . Трябва да гледате за 8 клас, защото има и за 1-ви.
Пиша през телефона и ми е по трудно да търся.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 22:51 от ims

# 211
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Заявлението е на първа страница. Нали за това си играя и търся всякаква важна информация.

# 212
  • София
И ние заминаваме по почивки от понеделник, мъжът мк ще доведе малките сладури от село, взимам набора и майка и заминаваме на Огняново. Стискайте палци да не убия някой, че след месец без малки деца съм в дзен настроение 😇 и рязко ще влезна в дълбокото 😂
След месец на село взимам диваци и трябва време да ги вкарам в релси, а майка само ще усложнява нещата.
Ra2 желязна си, дано успееш да починеш
Аз подадох за помощта онлайн, бързо стана. Бележка ми дадоха при записването без да искам дори.
Иначе набора нищоправи, вашите младежи любов въртят, моят готви … с неговия приятел си споделят кой какъв кекс направил 😂🤣😂🤣
Може да паднеш - програмират, готвят и спят  …  Спи над 12 часа дневно 😏

# 213
  • Майничка
Е, то за красота!
Имах един ученик, редовно закъсняваше сутрин, а живееше наблизо. Лягаше си в 21ч., осем часа сън за здраве + два за красота, половин час тоалет, прическа и т.н. сутрин и времето минало. Но оправданието за закъсненията беше нещо от сорта: "Татко не ме докарва навреме!" 🤣🤣🤣

# 214

Но оправданието за закъсненията беше нещо от сорта: "Татко не ме докарва навреме!" 🤣🤣🤣
                Това оправдание в някои случаи е чистата истина.Нашата госпожица постоянно закъсняваше точно защото баща и вечно се мотка докато тръгнат.За да решим проблема дядо започна да я кара на у-ще.Питат я - защо сега не закъснява и отговора предизвиква бурен смях - защото дядо ме довежда,а не татко!

# 215
Нашето седмокрасно така се научи още във втори клас да си ходи само, да не му се моткат родители, братя и сестри.

# 216
  • Варна
Привет на всички почиващи! Моята щерка си почина малко и пак е на двуразови тренировки. През останалото време обикаля с приятели.
Първият транш на помощта вече го получих и изразходвах за униформа. Служебната бележка ми я дадоха при записването, подадох онлайн заявлението, стана много бързо и лесно.

ra2 Спокойна почивка желая и много здраве!

# 217
Виждаш ли Рени, точно като 15 годишна, но с ум и вид на възрастна. Ма много грижовна па таз женица. Май - май, е по - григовна. От не я намерихте поооо раничко.

Гери, ма то наистина е готино оправданието.
За возенето, да ви кажа, че било на ДГ или училище, много деца, които живеят на две къси преки, ги водят с коли. За мен това е смешно. И това са предимно хора, които не ходят на работа.

Още 24 дена до звънеца. За някои дори и по - малко. Дано бързо свикнат с новия режим. Най вече поспаланката. Вече ще е на смени, дано и се отрази добре.

# 218
Нашето училище е на 200 метра от къщи. В първи клас съм ги водила до входа, защото голямо стълпотворение на коли ставаше на кръстовището точно пред училището. Естествено водех ги пеша. Не можех да се начудя обаче на дете от съседната къща, което водеха с колата. 200 метра са, пеша стигаш за една минута. Изобщо не можех да ги разбера тези съседи. Ако си с кола, първо трябва да си намериш място къде да спреш, после да отидеш до входа, пак да се върнеш до колата. На мен ми отнемаше по-малко време да отида пеш от къщи до училище, да се върна обратно и вече да си взема колата и да тръгна за работа. Не разбирах защо си ги причиняват тези еквилибристики с колата, ама хора разни.

# 219
При нас е пълно с родители идиоти. Ще прегази децата на тротоара, за да не си разходи дебелия г.з три метра повече. Направо си е опасно ходенето пеша.

# 220
  • София
Живея в Младост. Тук мръднеш ли си колата, после има да чакаш да намериш място за паркиране. Така че за возене до училище не са си и помисляли.
Ако имахме гараж или паркомясто, щеше да е различно. Но моите учат на 10 километра от вкъщи. За 200 метра са си вземали тротинетките

# 221
Дотук,  да не чува дявол, всичко бива.
Досега ходеше пеша, училището се вижда от прозорците. Сега ще е с метрото и все приказвам да  се движи с групата от училището към метрото, особено втората смяна след училище- почват първия срок втора смяна.
Доколкото разбрах, при нас бележките ще ги дадат на първата родителска среща.

# 222
Сега видях, че по сметката ми даже вече са постъпили първите 150лв от помощта за осмокласници. Бележката от училище я получих още при записването, а след това се оказа, че служителка на СП е съседка на моя приятелка, също с осмокласничка, и направо ѝ предадохме попълнените заявления.
Младежът утре заминава във Варна на лагер до края на другата седмица. Малко мърмореше, че не му се ходи, губел си ваканцията. Само че той излиза със съотборниците си от залата и ако те не са в града, ще си стои само вкъщи. Така че заминава и той. Да може да подскача там земя и прескок. В нашата зала вече не могат да скачат прескок, защото вече мястото за засилване им идва малко, мястото зад масата също не е достатъчно за изпълняване на по-сложни прескоци.

# 223
  • Пловдив
От 1 до 4 клас учеше в кварталното училище на няколко минути от нас и вечно закъсняваше. Много се дразнех, защото се чувствах аз отговорна, че закъснява, защото аз я водех. Но откакто започна от 5 клас да се движи с автобуси сама, си организира времето по-добре и рано-рано е в училище. Научи добре градския транспорт и се движи свободно сама.
Както не можех да я изкарам навън около пандемията, сега пък трудно я прибирам. Голямо обикаляне, срещи, разговори, с часове. Онлайн познанствата прерастнаха в реални, и срещите навън се оказаха по-интересни Simple Smile Понеже я отказах от желанието да си купи грамофон и да колекционира плочи, сега само обикаля и снима плочи, които все някога ще имала. Купува си понякога дискове, които няма на какво да слуша, но ей така, заради чувството Heart Eyes че подкрепяла любима група.
Вижда му се края на ваканцията, но лятото има още хубави емоции, които да предаде Nature Sun With Face

# 224
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ние нали не живеем у градО от 1 до 4 клас го водихме и взимахме. В 5-ти ден втори аз си мисля, че е на английски и си знам, че свършва в 16:30. Планирала съм си много задачки и юнака звъни в 14:10 "Няма ли да ме взимаш". Е кой да се сети, че уроците започват през октомври. Sweat Smile Помислих няколко секунди и го пратих сам да си хваща автобуса и да се прибира. И така основно само го возим сутрин, но го оставяме на булеварда, че влизането в квартала е ад, а той се прибира.
Сега новото училище е 2 спирки по-рано от старото. Да се оправя не е бебе.

Общи условия

Активация на акаунт