Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 073
  • 853
  •   1
Отговори
# 390
В повечето случаи всъщност мениджмънтът много добре знае кой колко работи и колко си може. И дори оплакванията няма да доведат до положителен за вас резултат.

# 391
Може и нарочно да търпят подобно поведение, за да дразнят Нарциса. Щом има кой са им работи…

# 392
  • Бургас
А тези шефове собственици ли са или служители? Мисля, че има голяма разлика. Един собственик винаги би предпочел да си спести някоя заплата.

# 393
На повечето мениджъри не им пука кой какво върши, има ли прецакани или не.
Важно е работата да е свършена. Ако има един по- свестен, отговорен и работещ на тях не им пука, че колежката се скътава. Ще видят, че тя нищо не върши, когато дойде нов човек и се наложи тя да го обучава. Няма смисъл от “ отваряне на очи”  според мен, след като се обмисля смяна на местоработата.

# 394
  • Сф
По този повод искам да споделя една много любима мисъл (не помня чия е) - Never push a loyal person to the point they no longer care.

# 395
А тези шефове собственици ли са или служители? Мисля, че има голяма разлика. Един собственик винаги би предпочел да си спести някоя заплата.
Собственик е и работи, има си свои неща за вършене.

# 396
Собственик е и работи, има си свои неща за вършене.

Значи може би е работяга и специалист в конкретната област, но е слаб мениджър без дългосрочен поглед. И не се усеща, че утре ще избягаш и вместо да ти вдигне заплатата с 50% ще трябва да наеме нов човек на двойна заплата, или даже двама. И те ще трябва да се учат, а може и да не паснат, а може и да не им хареса и да напуснат...

# 397
Не че нещо, ама в България има  много малко мениджъри, които са наистина такива. Това си е мое мнение. Нагледала съм се на всякакви т.н “ мениджъри”.
Дори не разбират точно каква е ролята на тази позиция. Обикновено нямат качествата за ръководители и оттам се получава гореспоменатата ситуация, много често срещана.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:31 от Candy-Girl

# 398
  • в сърцата на децата <3
Абсолютно съм съгласна. За 15 години трудов стаж съм попадала само на един такъв човек - е, личи си когато освен диплома, ти иде и отвътре. Мацката знаеше всеки колко може, следеше никой да не се скатава, но и да не се поставят твърде високи/нереални цели, сформираше екипите така, че във всеки да има и силни в продажбите, и силни в софт скилс уменията (фронт офис трябва да има кой да успокоява бесните клиенти)... Останалите, с които съм работила, бяха мениджъри само по позиция... Никакъв поглед, никакъв подход, никакъв талант...

# 399
Имам въпрос - колко болничен може да се вземе с комисия в рамките на 1 календарна година. Става дума за опериран човек, вече взе няколко месеца. Има ли някакво ограничение?

# 400
Не съм много сигурна, но мисля, че 180 дни с комисия.

# 401
Имам въпрос - колко болничен може да се вземе с комисия в рамките на 1 календарна година. Става дума за опериран човек, вече взе няколко месеца. Има ли някакво ограничение?
180 дни е от ЛКК.

# 402
180 с комисия + 180 от ТЕЛК, общо 360 дни.

# 403
  • в сърцата на децата <3
180 с комисия + 180 от ТЕЛК, общо 360 дни.
360, но са за период от 3 години назад. Т.е. ако е взимал човекът НЯКАКЪВ болничен се взима предвид в общата бройка.

# 404
За една година назад.

Общи условия

Активация на акаунт