Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 117
  • 853
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Кафе, ще работи с няколко платформи.
Сейлсфорс за маркеринг и сейлс кампании, ексел за данни и още някакви.

ЧС, обикновено се "анализират" скокове на продажби, разпределение на ресурси, SLA, ако влиза в ролята, зависи от екипа. В идеалния случай се търсят причините и се дават предложения, имаш колове с мениджмънта, презентираш резултати. В неидеалния - анализирането се свежда до това да избичиш данните от сто места  и да ги налееш красиво накъде.
На мен в такава роля ми се е налагало и да правя таргети, които се изплащат на мениджмънта по държави. Не да изчислявам, а да развивам методологията. И SLA съм правила, но според мен тези неща не са работа на BA, просто са ме товарели.

Не казвам, че не бива да й дадат, просто споделям положително инфо, защото понякога се депресирам в темата, като започнат хората да питат "ама кой дава 1500лв".

# 511
  • Бургас
... защото понякога се депресирам в темата, като започнат хората да питат "ама кой дава 1500лв".

Те тези въпроси са инспирирани от личния опит и живота. За да се пита масово това значи смятай колко малко хора са попадали на такава заплата.

# 512
Ако става въпрос за по-малки градове, доста хора взимат и по-малко от 1500 чисто.
Иначе в София и може би други големи градове сигурно всеки се надява на заплата от поне 2 бона както се коментираше, но да не забравяме, че при много позиции търсенето и наемането на кадри не е особено сложно, няма супер високи изисквания и служителите са лесно заменяеми. При такива условия хората може да искат много пари, но няма да има кой да им даде - без значение от инфлации, кризи и т.н. Много компании си правят сметката предварително и затова не вдигат лесно заплати или пък не дават високи стартови заплати - защото могат да си позволят напускането на служители или да изчакат с наемането на нов човек (колкото и грозно да звучи).

# 513
Напоследък виждам, че се търсят рисърчъри, които да събират някакви икономически данни. Например това - https://www.jobs.bg/job/6462130.  Имате ли поглед доколко натоварващи са тия позиции, предполагам, че опира и до компанията.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 13:25 от Cafe

# 514
Това ми изглежда като да агрегираш данни от различни източници и различни формати в обща екселска таблица, което е доста досадна и машинална работа. Ама и обявата е доста съмнително написана. Всичките изброени задължения са някакви абстрактни - "да работиш с колеги и те с теб, да си подобряваш качеството на работа, да работиш самостоятелно и в екип" и т.н. едно дето да описва ясно самата работа не виждам. Или не знаят търсеният човек какво точно ще работи или тоя дето е писал обявата нищо не е разбирал. А и името на фирмата в едно такова...

Наистина, какво правят бизнес анализаторите? Питам, понеже сега има едни нови длъжности, които на старица като мен нищо и говорят.
Те и на половината работещи на тия длъжности не им говорят нищо и ако ги питаш какво правят и какви са им задълженията няма да могат да отговорят.
В днешно време много се злоупотребява с имената на позициите и често вместо по-добри заплата и условия фирмите предлагат по звучно име на позицията. Всеки общ работник вече е utility manager, всяка рецепционистка - office manager. Ама хората се радват и си вярват, та номера минава.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 13:51 от bboiko

# 515
за 6 месеца изпитателен срок, владеенето ще си проличи.
За 6 месеца можеш и да си вдигнеш нивото.

Оказа се, че нямам познати истински фотографи. Къде в софийския (широк) център могат да ми направят хубава снимка, подходяща за CV, и по възможност да могат и да я пипнат малко? И някаква приблизителна цена на услугата?

# 516
  • София
Направи си сама, ще стане най- добре.
Аз така си направих едно време и за дипломата в паспортен формат. И ми я приеха. Много съм гиздава Bowtie

# 517
Направих си, изпратих няколко с нея Simple Smile не стои толкова шик с телефона, личи си.

# 518
А защо е задължително да имаш снимка? Като нямаш такава, каквато да ти хареса, просто не слагай снимка. Личи си, когато снимката е правена с телефон и не изглежда добре.

# 519
от телефон до телефон… Балкан разлика….
намери си някой да те снима спокойна и леко усмихната, да те разговори и отпусне
с риза, на чиста стена стават снимките, само да хванеш стена с подходяща светлина

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 05:07 от Herzen

# 520
Оптималният вариант е този някой да е професионален фотограф. Wink Първият резултат в Google:

https://yordankaatanasova.com/?gclid=CjwKCAjwx7GYBhB7EiwA0d8oe6B … FmhRoCFQ8QAvD_BwE

Нарциса, ако имаш LinkedIn профил, можеш да сложиш снимката там, с линк към него в CV-то.

# 521
Най-хубави снимки стават след лятната отпуска. Някак човек е по-щастлив, зрял и зареден за нови предизвикателства. И най-добре професионален фотограф да ги щракне.

# 522
Оптималният вариант е този някой да е професионален фотограф. Wink Първият резултат в Google:
https://yordankaatanasova.com/?gclid=CjwKCAjwx7GYBhB7EiwA0d8oe6B … FmhRoCFQ8QAvD_BwE

уааауууу  Laughing

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 05:08 от Herzen

# 523
"I am the boss. Hire me or you are an idiot."
JoyJoyJoyJoyJoy

# 524
  • София
Има поглед на Pedobear Joy
Най- важна е светлината, дори с непрофесионален уред, бил той фотоапарат или телефон, на хубава и правилно падаща светлина стават чудесни снимки.

Общи условия

Активация на акаунт