Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 099
  • 853
  •   1
Отговори
# 525
Тоест най-важен е фотографа, който да подбере светлината.

В щатите стандарта е CV-тата да са без снимка за по-обективно оценяване. Големите корпорации и правителствените институции даже анонимизират напълно CV-тата, ръчно или със софтуер, преди да ги пуснат нагоре по веригата за оценка. Махат всичко показващо пол или раса.

# 526
Аз пък никога не съм пускала СВ със снимка. Не съм грозна, дебела или противна, но рядко се харесвам на снимки и не мога и да си избера снимка като за СВ. Доста са ме викали за интервюта, после съм получавала предложения за работа, така че явно не е драма.
Докато бях в уни-то и имах сравнително малко опит, веднъж бях кандидатствала по някаква обява за личен асистент на някакъв мъж (не помня каква беше сферата на дейност, но искаха човек с чисто административни функции и никъде не се споменаваше, че е необходима представителна външност например). Та след като си пуснах СВ-то директно ми звънна този чичо и ми поиска снимка. Аз се отказах да се занимавам и съответно нищо не се случи, нямаше интервю. Та сигурно има и такива случаи като моя Laughing

# 527
Имате ли наблюдения за търсен рядък/екзотичен чужд език, за работа, която не е свързана с обслужване на клиенти, или преводач?

# 528
Имате ли наблюдения за търсен рядък/екзотичен чужд език, за работа, която не е свързана с обслужване на клиенти, или преводач?

A за какво например? Тези дни много ровя в джобс, та ако кажеш по-конкретно какво имаш предвид, мога да ти кажа нещо. Или ти питаш HR-ите тук?

# 529
Ами изобщо който има впечатления. 2019 започнах един курс, като дойде короната, прекъснах. Сега ме сърби да подхвана отново. Би ми било интересно да си сверя часовника Simple Smile не че пазара на труда би ми повлиял на решението. Но примерно както масово пускат обяви с английски и немски, тук таме руски или друг европейски език, или славянски езици, сръбски, турски, гръцки… едва ли всичките са за кол център или преводач.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 14:32 от Анонимен

# 530
Има едни такива напоследък - https://www.jobs.bg/job/6431289  https://www.jobs.bg/job/6466313
Да преглеждаш съдържание на видео и други материали, преди да бъдат качени в някакви платформи. Аз бях кандидатствала в Консентрикс, но ме отсвириха с аргумента, че искали да си живял в дадената страна и ми предложиха customer support, след като изрично им бях казала, че не ща да се занимавам с клиенти. Така че не знам дали ще ти зачетат този език така.

Иначе звучи интересно, само да не ти сложат непосилни таргети и да те тормозят след това.
Забравих да кажа, в Telus също кандидатствах на подобна позиция и пак ми предложиха  customer support. Та всъщност не знам дали не е клопка.

# 531
  • Наблизо
Кафе,при този тип работа не е толкова проблем таргета,колкото самото съдържание на видеа и постове.Трябва да махаш видеа с насилие,убийства и т.н. гадости,но преди това трябва да си ги изглеждал докрай.
Бяха ми казвали за Аксенчър в Португалия,че били с такъв проект,но явно и в България има вече такива проекти.

# 532
Португалския не бих го нарекла баш рядък… макар че наистина не много хора го говорят. Идеята ми е, че цялото ми обкръжение се втурва върху модерни тапии и специалности. И аз също се повлякох по това да уча неща, които биха ми били на сметка. И така ставаме някак еднотипни и стандартни. Отделно, кога в този кратък живот да научиш или правиш нещо, което те тегли, без да правиш сметка. Гони ни страхът и аз съм така последните години. А едно време шанса ме намери баш изобщо без да съм правила сметки да го търся целенасочено.

# 533
  • Sofia
Забелязвам, че повечето обсъждани позиции са в сферата на икономиката, финансите, IT и т.н. За хуманитарно ориентиран млад човек каква би била една перспективна специалност в университет с добра реализация след това?!

# 534
Португалският не е толкова често срещан. Търсили сме с месеци човек, който говори добре и беше адски трудно.

# 535
  • Наблизо
Зависи къде,да.В България би било трудно,но в Испания,Франция,Люксембург всеки 4ти е лузофон сигурно.

# 536
Същите позиции ги има и с фински и т.н., но тъй като не знам какво точно имаш предвид, дадох просто примерен линк. Да не правим скандал от португалския сега Grinning

Щом имаш повик да направиш нещо, го направи. Не е дошло случайно при теб, така мисля.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 15:46 от Cafe

# 537
  • в сърцата на децата <3
за 6 месеца изпитателен срок, владеенето ще си проличи.
За 6 месеца можеш и да си вдигнеш нивото.
Освен ако не си излъгал малко повече от "малко"

# 538
.....хехеххехе, чак пък толкоз да си излъгал!!!! Satisfied

# 539
  • в сърцата на децата <3
О, има, има...

Общи условия

Активация на акаунт