На пазар във Варна - тема 70

• 36 530
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • ВАРНА

Такива щипки вземам от Джъмбо.Сравнително здрави са,но след един сезон външно им се чупят крайчетата,но не им пречи.Избрах такава щипка за онагледяване.

# 316
  • Варна
За дълбока тава погледнете на пазарчето в Чайка,има една барака с домашни потреби.

# 317
По въпроса с тавата, че забравих вече кой пита, проверете тук
Ето няколко за пример просто,тази, тази, или тази.
През телефона ми е малко трудно да цъкам из сайта, затова набързо ги нахвърлих. Разгледайте има много неща.
Магазинчето е във Варна, но е много малко, звъннете предварително да ги питате, ако харесате нещо дали го имат или онлайн да го поръчате.

# 318
  • Бургас
Идвам отново при вас с въпрос. Преди повече от 15 години съм пътувала от Бургас до Варна и обратно с маршрутка. Тогава те тръгваха от Варна от една частна автогара, която се намираше срещу голямата автогара от другата страна на булеварда в една малка уличка. Има ли я още тази малка автогара и откъде тръгват в момента автобусите/маршрутките за Бургас?

# 319
Идвам отново при вас с въпрос. Преди повече от 15 години съм пътувала от Бургас до Варна и обратно с маршрутка. Тогава те тръгваха от Варна от една частна автогара, която се намираше срещу голямата автогара от другата страна на булеварда в една малка уличка. Има ли я още тази малка автогара и откъде тръгват в момента автобусите/маршрутките за Бургас?

Няма я, вече всичко тръгва от автогарата

# 320
  • Варна
Къде да звънна или подам сигнал за котило, пълно с бълхи, точно под терасите на жилищна сграда? На Общината или приюта в Каменар, или има други? Или до арменския поп...

# 321
  • Варна
Къде да звънна или подам сигнал за котило, пълно с бълхи, точно под терасите на жилищна сграда? На Общината или приюта в Каменар, или има други? Или до арменския поп...
Нямам опит с приюта, но според мен там пробвай, мисля че може да реагират по - бързо. Общината супер бавно се случват нещата- пускам стигнал, някой път след 2 месеца има реакция…

# 322
  • Варна
Котило или кучило? Приюта е само за кучета, ако са котки, сами се спасявате. Взимаш препарат против бълхи и пръскаш. Не чакай съдействие от никого за едни бълхи. Организациите евентуално при тежки случаи, Общината за котки изобщо не я търси.

# 323
  • Варна
Котки са. Нещо ужасно е, само минавам за 10 секунди, колкото да вляза/изляза от входа и вече са ме накацали 2-3. Виждам ги по панталона си, светъл цвят.
Кучетата като че ли понамаляха, но котките се размножават бясно, тях са ги оставили. Ще пробвам все пак приюта, но и препарат, и да се надявам да има ефект. И все пак и те трябва да се кастрират.

# 324
Котките са много сериозен проблем на Общината, но няма никаква програма за тях. Доброволците вършат единствено работа. Все пак, Animal hope Varna имат програма за безплатна кастрация на улични котки, като трябва да се хване котката, да се свържете с тях и да я занесете в някоя от клиниката с които работят. После е хубаво да се осигури 2 дена къде да остане котката. Стационара в клиниката е по 10лв на ден. Пиша това в случай, че някой има желание, но няма финансова възможност да кастрира котка за която се грижи (поня я храни ежедневно).
Иначе, за проблеми с бълхи, болни очички на котета или пък нещо друго, отивам до ветеринарна клиника или аптека и купувам каквото трябва. Не мога да стоя и да ги гледам как се мъчат, нито пък имам желание да ме хапят бълхи.

# 325
  • Варна
Здравейте, трябва ми часовникар за смяна на батерии просто в района на пазара, центъра, поща, Тракия.

На Пазара, малко под Елитис/ пак под блока/ има едно магазинче за часовници- там съм сменяла батерии.
Благодаря за препоръката. Днес чак стигнах до там останах доволна. Много мила жена, даде ми право на избор за цени и се обоснова, даже и съвет ми даде как да пестя батерия ако не ги нося.

# 326
Здравейте, къде може да се паркира кола за 3-4 дни или до седмица точно в района на този Елитис около Колхозен Пазар.     Знам, че има 2 платени паркинга - единият е с вход от Пискюлиев, а другият е между Дрин и Билата, но не мога да намеря инфо за цените за денонощие или няколко дни.  Ако някой има информация за цение на тези паркинги, ще съм мното благодарна.   В Градска мобилност не ми върши работа, защото колата трябва да остане в района няколко дни - а там е до 3 часа и човек трябва само с това да се занимава - да мести кола и да търси място за паркиране, а съм от София и, отивам с цел да помогна на сестра ми, която има нужда от помощ, а не да се занимавам със синя зона.  В началото поне почивните дни не бяха зона.   Миналия път като ходихме - беше зимата - пак нямаше къде да се паркира там - и ни вдигаха колата - та ходихме до наказателен паркинг, друг път пък  ни глобяваха, то просто няма къде да си оставиш колата, нищо че е зона.   През деня пък слагат едни жълти конуси, които са абсолютно незаконни, и тия със желетките са разхождат и хич не се сещат да глобят наслагалите колчета/конуси или там с каквото си резервират паркоместата.
А за часовникаря - даже и аз имам добри спомени от това магазинче - не помня часовник ли купувах или по друг повод съм влизала там.

# 327
Къде мога да заменя скъсани пари?

# 328
  • Варна
Prinx, синя зона вече има опция плащане за цял ден - 16лв

# 329
Във всяка банка, в която отидете са длъжни да Ви заменят банкнотата. Аз лично съм ходила в ДСК.

Общи условия

Активация на акаунт