Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 377
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, търся си матов фон дьо тен. Кожата ми е комбинирана, и т-зоната през топлото време е ужас, тъй като постоянно се движа и това още повече влошава нещата. Ако имате препоръки и за pressed powder  ще съм благодарна.
^^^ Последните 15 поста преди вашия са все за ФДТ продукти подходящи за мазни и смесени кожи.

Най-матиращата ПРЕСОВАНА пудра, която съм имала (и все още имам 2 кутии от нея) е Estee Lauder Oil Control pressed powder = продуктът е спрян, но все още се намира по Ибей и разни сайтове. Ето този:

Друга много хубава и порозаличаваща е NARS Velvet Soft - толкова ми хареса, че я купих и като loose.... и нея май я смениха с нова версия:

Нелоша пресовка имат и Боби Браун, но я ползвам по-рядко. Изобщо аз предпочитам насипни пудри най-вече:

Ако не ви трябва за сетване на ФДТ погледнете и продути от типа "прахообразен ФДТ" - Мейкъп Форевър имат страхотен продукт от този тип:

За пудрата , аз ползвам метеоритите на Герлен и се зачудих дали не са сходни като ефект 😀
Не са сходни като ефект, Живаншито е няколко нива отгоре за мен. В тази пудра благото е цветокорекцията и много фино смляната консистенция. Не матира "глухо", има и полиращ ефект.

Всичко, което Ния каза е точно така. Вие не сте пояснили с каква кожа сте и за какво основно ще я ползвате тази пудра - да сетвате ФДТ ли, да матирате през деня с нея ли, за финишна ли?!?

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 16:58 от Agent Provocateur

# 601
Ния още миналото лято ме посъветва да пробвам този на MUFE, но така и не го направих.
Сега в БГ сайтове не го откривам. Някоя от вас да го е срещала по нашенските сайтове или магазини? 🤔

# 602
  • Бургас/Пз
Тази пудра на Живанши виждам , че е четири цвята, нали така? Как се смесват при нанасяне, на прах ли е или е пресована??

# 603
Има и пресована, има и на прах. Изсипвам си в капачето и се смесват.

# 604
  • Бургас/Пз
Много благодаря , Ния. Гледам цвят N04 MOUSSELINE ACIDULÈE за лятото. От метеоритите ползвам 03 медиум. Ти кой ползваш?? Иска ми се да ги ползвам на голо лице без фдт, колкото само да полирам кожата, дали ще е възможно да се получи с тази пудра?

# 605
Имам пудрата на Mufe, купих и на Fenty. И двете не са нещо уау. Търся заглаждащ ефект и сетване.

# 606
Много благодаря , Ния. Гледам цвят N04 MOUSSELINE ACIDULÈE за лятото. От метеоритите ползвам 03 медиум. Ти кой ползваш?? Иска ми се да ги ползвам на голо лице без фдт, колкото само да полирам кожата, дали ще е възможно да се получи с тази пудра?
Прекрасна Ани, те нямат цвят, няма покривност. Лятото съм 5ца с пудрата на Живанши, за да не осветява ФДТ, че и без това трудно си намирам цвят- Popeline Mimosa. Метеорити и аз имах 3ка, но бързо ги разкарах, та нямам база за сравнение. Ти имаш чудна кожа, ако не търсиш матиране, а някакъв лек цвят, защо не погледнеш минерална пудра? Ако не търсиш цвят, а озаряване за гола кожа-погледни онлайн 3ките на Hourglass и ми пиши ако нещо ти хареса на лични. Имам 2 нови и все още предлагам козметиката си в ползата на семейството на Павел, въпреки че по едно време спрях да отговарям на запитвания за това. Просто бях на път и нямаше как.
Утре ще пробвам Живанши на гола кожа и пиша как е, че признавам, досега не съм.

Неви, наборе, над кой ФДТ ще заглаждаш. И коя пудра на МУФЕ не заглажда при теб?

# 607
Nia, и аз чакам да разкажеш за призмата на Живанши. Отдавана я заглеждам и не мога да определя кой цвят да взема. Сефора са пуснали мини, та може да поръчам две.
By Terry пудрата исках за под очите, но в Италианската Сефора почти нищо не е останало от марката. Явно я махат от пазара. Май, май 03 от Живанши ще взема за под очите, а за цялото лице умувам още.
Имам в момента свободната на Шанел, това чудо няма свършване. Не ми харесва как ми стои обаче и една на Кико заради това, че е 30 фактор.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 00:11 от cloè

# 608
Ще пиша утре.
За ByTerry- нидей рива, за под очи, според мен, не е готина.
И на мен Шанел не ми харесва. А на теб защо?

# 609
Ще чакам. 🤗
Значи да не съжалявам, че я няма. Май 03 ще взема от Живанши малка за под очите.🤔
Шанелската не ми харесва за под очите. Като я сложа едни бръчици под окото се виждат, а без пудра ги няма. И си ходя с кръговете под очите, че най- лесно. 😂
На лицето ми стои брашняно и “плоско” и аз едно хубаво обясних.
Шарлот Тилбъри ползвала ли си?

# 610
Разбирам те, чудесно! И съм съгласна.
Мини на hourglass само за под очи пробвала ли си? Все едно няма пудра, озаряваща е, но пък сетва кънсийлър за кръгчетата отдолу Simple Smile
Ползвала съм ШТ на лице, но не помня за под очи. Честно казано, аз мнооого рядко ползвам пудра под очи.

# 611
Благодаря ти, ще Hourglass пробвам под очите! 🙈
Блазя ти, че нямаш кръгове под очите. 🤗❤ Мъка голема са кънсилърите и коректорите, да не е гъсто, да покрива, да не изсушава деликатната кожа под очите. Какво ли не пробвах и преди време писах, че съм огледала тези на Живанши да пробвам.
Аз имах кръгове под очите и като бях на 27 год. Не е тъмен пигмент, а капилярите ми прозират, но  като хвана уличният тен състоянието се подобрява.

# 612
И аз не слагам пудра под очите, но слагам тониращи продукти, най-често ФДТ.

# 613
Сетването на коректора на мен ми е болна тема. И аз съм в търсене на подходяща сетинг пудра, иначе ми зачезва коректора - от най-лекия (Shape tape creamy версията) до профилтъра на Фенти, който е брутално плътен. Пробвах и със свободната на Криолан, малко по-траен е, но не и колкото ми се иска. Моите кръгове и те са заради тънка кожа и прозиращи кръвоносни съдове.

# 614
При мен за сетване под очите работи най-добре пудрата на Too Faced-Born this way (нанасям я с плоска четка с мек косъм без да прекалявам с количеството). И аз използвам на Tarte-Shape tape ultra creamy, преди това обаче слагам база за сенки и така не се събира в линиите.

Общи условия

Активация на акаунт