Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 910
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Nana1777, дълги са, да. На Юпитер е 16 години.
Това момче има нужда от помощ, дано се осъзнае.
Ако можеш, опитай се да помогнеш. Мула е много рязка накшатра, демонична. Тя дарява много и после може всичко да си вземе. Особено ако притежаващият я не живее в хармония с волята на вселенската Божествена енергия. Това, което описваш за заеми и финансови спекулации е много характерно за хората, притежаващи Мула.
Енергията е толкова мощна, че може да нанесе поразии както на самия човек, така и на околните.  Добре, че тези, които я имат, обикновено не са наясно и не осъзнават колко силно могат да влияят.
Има няколко Накшатри, чиито енергии, лично за мен, са плашещи. Това е една от тях.

# 496
Катеричка, това е син на моя приятелка. Има подкрепата на майка си, баща си, сестра си, опитвали са се многократно да му помогнат. Той знае и злоупотребява с тях, колкото и да им е писнало всячески се опитват да помогнат. В момента в който майка му откаже да му даде пари може да не и се обади с месеци. Плашешто е в какви психози е изпадал и неще и неще да влезе в релси. Когато е в кондиция води нормален разговор-има дар слово и е изключително ерудиран. Освен това има и доброта в него, не е злонамерен но кел файда за всичкото му.

# 497
Nana1777, както разбирам, майката също има нужда от сериозна подкрепа. От верните думи, от правилната насока.
Според мен, хубаво прави, че не дава пари. Има нещо от нея обаче, от нейните действия.. защото 4 дом по правило е показател за майката, за рода, а точно У на 4 дом е планетата, която е в Мула.
С това искам да кажа, че нещата са взаимосвързани и това дете не е просто така, от самосебе си станало такова и направило тези избори. Аз не бих дръзнала да изследвам надълбоко, защото нямам този дар и най- вече , сила. Това е сериозна дейност,  натоварваща и носи рискове.
Бих препоръчала да се отиде при духовник, ако майката е кръстена, ако е вярваща...
Да поръча молитви, но това е строго индивидуално, въпрос на лична осъзнатост и избор.

# 498
Съгласна съм, че са засегнати и двете страни – и зависимия, и съзависимите. За близките това не е по-малко тежко бреме, докато зависимият често дори не осъзнава, че сам се затрива.

Такива случаи обикновено изпращам при психолог или направо за психотерапия. Астрологът освен да констатира на какво се дължи астрологично проблемът и да определи качеството на времето, т.е. дали идват още по-трудни времена или период, в който бихме могли да очакваме повече подкрепа "от звездите", друго не може да направи. Случвало ми се е да дойде клиент, който да сподели за налична психична диагноза, след преминала преди това консултация с астропсихолог и без никаква полза. Тези случаи са за психотерапия и ги отклонявам.

Що се отнася до младежа, щом в период на силно поставен Юпитер (но със специфичен статус) е тръгнал рязко надолу, не знам какво ще прави в периода на Сатурн, който му предстои след година и половина, а той е дългосрочен. Сатурн, макар и силен, се намира в дома на вредните навици, болестите и враговете заедно с Луната и Венера във ведическата карта. Но знае ли човек, може пък тогава да се вземе в ръце, ако му отрежат външна подкрепа, особено финансова, и се наложи да се справя сам.

# 499
Според мен всеки астролог трябва да е наясно докъде му се простират възможностите при консултиране на хора със специфични казуси, особено ако има и психична диагноза. Защото може или да няма никаква полза за клиента, или дори да му се навреди, или да си създадеш проблем, ако клиентът е психически неустойчив и тръгне да обвинява за всичко астролога, а има хора с много натрапчиви поведенчески фази. Слагаш си таралеж в гащите с такъв, предпочитам да не ги взема тия пари – с един клиент повече или по-малко, не е от съществено значение. Важното е да знаеш, че със своята намеса наистина помагаш.

# 500
Честита Нова Година на всички готини хора тук. Да сте здрави и успешни. Благодаря на всички които винаги се отзовават, помагат и отговарят на нас по-незнаещите. Благодаря, че ви има!🍀

# 501
Честита нова година!
Здраве, благодат и закрила свише! Nature Sparkles
Благодаря и аз на участващите в темата, които дават част от себе си , споделят, насочват и са винаги насреща!
Благодаря ви! Hug Flowers Bouquet

# 502
Налага ми се да подпиша нов договор по време на ретроградния Меркурий. Договорът е пуснат още преди празниците, когато Меркурий беше директен. Дали има от какво да се притеснявам?

# 503
  • SF
Прочети го по-внимателно и подписвай.
С ретрограден Меркурий се съобразяваме, ако имаме избор. Ако изчакваме да подписваме, след като отмине ретроградният период, може и никога да не подпишем. И ето така работи ретрограден Меркурий - като те откаже или провали. Не му се давай!

# 504
Момичета, за какво служат Алкокоден, Алмутен, Хилег, Доминант, Доминиращ, Поведение на Лили ? Правила съм си рожден хороскоп преди време и съм запозната в общи линии каква ще ми е съдбата, но от няколко седмици се интересувам от астрологията като материя и наскоро "се сблъсках" с тези понятия. Обаче в интернет чета противоречиви мнения по въпроса. Някои астролози казват, че за управител на хороскопа се счита планетата която управлява асцендента. Изчислих си ги с astrofox и там излезе следното : Доминант - Юпитер, Доминиращ - Юпитер, Алмутен - Марс, Алкокоден - Сатурн, Хилег - Асцендент, Поведение на Лили - Сатурн. В крайна сметка кое от всичко се води управител на хороскопа и какво влияние оказват тези неща за съдбата на човека ? Отделно програмата ми изчисли градуси за успех, късмет, здраве, опасности. Това какво означава, че когато има планета на този градус трябва да се обърне внимание или .. ?
За Хилех четох, че дирекцията му към Анарета е със смъртен изход и така се определяла продължителността на живота. Но отново бяха дадени противоречиви примери - Принцеса Даяна - 36г. и реално тя на толкова умира, но за Принц Филип изчисленията показали , че тази дирекция му е 2010г, а той почина 2021. Изобщо вярно ли е, че тази дирекция слага край на живота ?

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 21:18 от SunnyAnn

# 505
Това са понятия от античната астрология, в модерната имат много слабо приложение.
А и рядко някой се вълнува за разбере каква продължителност на живота му е отредена и кога са опасните периоди в живота. Но ако оставим тази деликатна тема настрана, важно е да се определи Алмутенът, тъй като той командва парада в цялата карта. Това е своеобразна планета доминанта, в голяма степен определя и нашата същност, и основната посока на съдбата.

В зависимост от използваната програма или промяна в настройките, тези фактори търпят промяна.Зависи на кои критерии за оценка се дава приоритет е какъв бал. Отделно от това има астролози, които ги смятат по тропическия Зодиак, а други ги смятат по сидералния – и пак може за има разлика. В контекста на модерната астрология нямат приложение, няма и астролози, които да имат съответните познания и да ги използват. Използват се само с Примарни дирекции, там също има много тънкости и се работи с различни ключове, освен това часът на раждане трябва да е много точен.

Планетата, която управлява Асцендента, не е управител на хороскопа. Върху Асцендента могат да имат управление различни планети от септенера, зависи коя е с най-много достойнства и най-силно поставена. Ако Асцендентът е в Скорпион, Водолей или Риби, управител на хороскопа не може да бъде транссатурнова планета.

# 506
Благодаря за отговора, Сотис. А какво трябва да разбирам под "модерна" астрология ? Някакви нови притурки/измислици на младите астролози ? В крайна сметка астрологията нали е древна наука.
Да Ви попитам още нещо, ако може. Какво трябва да означава "заключен " Сатурн в дом ? Не може да се прояви в силата си или точно обратното - ще ми даде ограничения и трудности максимално ?

# 507
Модерна астрология е всичко, което не е към старата (антична) традиция.
Това ще рече 99% от това, което масово се чете и се предлага като авторско (или преводно) съдържание и услуги.
Не са "притурки" само на младите астролози, а и на възрастни и опитни колеги. Това, което се предлага масово от мнозинството астролози.

Заключен Сатурн е също притурка от модерната астрология, т.е. на масовия продукт, който се предлага на публиката. Заключена планета попада в интерсептиран знак, т.е. знак, който не попада на куспидата на нито един дом в хороскопа. В традиционната школа интерсептираните знаци не се разглеждат и нямат съ-управление върху дома. Те са част от съвременната парадигма и им се дават психологически и кармични трактовки.

Това, че астрологията е древна наука, съвсем не означава, че сегашните астролози, повечето от тях, ползват и познават антични техники. Само малка част от тях имат приложение в модерната, но във видоизменена и изкривена форма, при това непълна.

# 508
Здравейте  ,пожелавам на всички в тази тема Силна и Благословена 2023Г 🌟

Много често ми попада в погледа тук ,в онлайн пространството и в тв предавания Силва Дончева / сякаш ми идва в повече / , какво ви е мнението за нея и за Филип Филипов ?

# 509
Има интересни мунданни прогнози, които не звучат никак оптимистично, но такива са времената. Аз лично като астролог бих желала да чуя по-сериозна обосновка, а не само плещене на общи приказки за Уран в Телец или Плутон в Козирог. От друга страна техните прогнози се излъчват за широката публика,  която не разбира от астрологична методология, но все пак един сериозен астролог не може да се обосновава само с бавни транзити. Не става ясно астрологични ли са тези прогнози, или са основани на социологически, политически и икономически анализи. Това не се отнася само до въпросната дама, а и до други колеги без адекватна обосновка. Това, разбира се, няма нищо общо с нейната познаваемост при индивидуални консултации, там не коментирам. За Филип мога да кажа, че дава по-сериозна обосновка – поне става ясно какви методи използва, докато при г-жа Дончева е вятър и мъгла...

Общи условия

Активация на акаунт