Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 282
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Изключително рядко има планети, които са изцяло неаспектирани, мажорно.
Много често сред практикуващи модерна астрология, включително на професионално ниво, забелязвам погрешно определяне на една планета като "неаспектирана". А реално е аспектирана, но те просто не могат да го видят.Оттам нататък тръгват свободни съчинения с психологически оттенък и носене на от девет вира вода.

# 526
  • София
Дълго време следях из късо Филип Филипов,когато не започна да дава политически наклони в прогнозите си. Публикуваше преди последните избори,коя е правилната партия. След това започна дирекна атака в постовете си срещу ЕС,даже със споменаване на имена на ЕС лидери. Опротивя ми,още не съм го отследвала,но някак си не ги чета ,както преди.
Майка ми ме накара да изгледам интервюто на Дончева,било много интересно,тя била прогнозирала войната в Украйна( после рових да търся тази й прогноза в минало време,не я намерих). Не го догледах интервюто,начинаеща в астрологията съм,но толкова комерсиално звучеше тази жена,уж казва много,изключително важно,а едно голямо нищо. Отново имаше опити с политически наклони,обаче с оставяне на вратичка.
Разбирам, да са разглеждали картите, специално на лидер,на държава,а те вадят изводи от общи звездни конфигурации,без дали има досег с натална планета(или както се нарича планета на мудантна карта).
Звездна традиция правеха много хубави мудантни прогнози,жалко,че спряха  .

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 21:59 от trikitil

# 527
Спекулации. Никой български астролог не е прогнозирал нито началото на войната в Украйна, нито за нейния развой и завършек. Не търсете – нищо съществено няма да намерите по темата.

Звездна Традиция сега не прави мунданни прогнози, защото се видя какъв е мейнстриймът в нашето астрологично общество и на кои астролози се дава признание и трибуна.

# 528

Звездна Традиция сега не прави мунданни прогнози, защото се видя какъв е мейнстриймът в нашето астрологично общество и на кои астролози се дава признание и трибуна.

Но, пък бяха много интересни и полезни. може би за малко хора, но и на мен ми липсват.

# 529
  • София
Изключително рядко има планети, които са изцяло неаспектирани, мажорно.
Много често сред практикуващи модерна астрология, включително на професионално ниво, забелязвам погрешно определяне на една планета като "неаспектирана". А реално е аспектирана, но те просто не могат да го видят.Оттам нататък тръгват свободни съчинения с психологически оттенък и носене на от девет вира вода.
Единия ми син е с неаспектирана Луна.

А за другия син все се каня да ви публикувам картата, много ми е трудна.

Според мен бързо "изгарят" имат няколко години "звездна слава" и  никаква истинка следа след себе си.
Когато прочетох,че астроложката на Гущерува, й казала да празнува РД в друга държата и първата зор да стои болна в друга държава,сега се лекува в болница.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 23:11 от trikitil

# 530
Хората вероятно това искат и търсят астрология с кафето. Кармични наказания и награди, предишни животи, шербети и локуми. Дори не се опитват да вникнат в  астрологията като философия. Тя е просто някакво си там ясновидство. Някъде там е позиционирана. Лековато. На астролозите продължава да се гледа с насмешка в ефир. На този фон човек няма особен мотив да развива и предлага астрология на едно научно и професионално ниво.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 11:24 от starinthenightsky

# 531
Единия ми син е с неаспектирана Луна.

Тук по-скоро фазата на Луната е специфична, освен че е в знак на падение.
От мои наблюдения мога да споделя, че в тази фаза (непосредствено преди новолуние) дава повече нестабилност и дори тенденция към непостоянство. Но в случая все пак следва да се отчете, че Луната е разположена в неподвижен знак.

Също така може да е отчете секстил с Венера и квадрат с Марс.
Орбисът на Луната е 12 градуса, между другото. Орбисите са за планетите, а не за аспектите.
Това не е неаспектирана Луна със сигурност.

Цитат
Хората вероятно това искат и търсят астрология с кафето. Кармични наказания и награди, предишни животи, шербети и локуми.

За съжаление, Стар, това е масово търсен и предлаган продукт, така се пълни джобът на разни шарлатани и астролози със съмнителни компетенции. Наблюдавам ги ежедневно по разни групи и страници във фейса, хванах се за главата.

Ето това, например, е снимка на астролог от една статия за астрологични прогнози в онлайн страничка Zajenata.
Оттук нататък какво да коментираме – такава представа се гради за астролозите. LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 22:36 от Sotis

# 532
  • София
Признавам,не съм си играла да ги смятам градусите,доверявах се на технологиите. Но пак не изкарвам с Венер секстил ,да не би с Плутон да е?
Не съм чела за Луната в хороскопа спрямо  фази й,ще се поровя да намеря.
Има ли такава Луна тълкуване,като липса на връзка с майката,не съм го засичала конкретно в книгите,но ми го казаха (преди да започна да чета и аз) и ме гложди.

# 533
Неаспектирана Луна в такъв знак - може да му е трудно да изразява емоциите и нуждите си. Да ги таи в себе си или да ги подтиска.

# 534
Именно защото настройките за градусови орбиси са неверни, оттам идват и тези недоразумения.

Аспектите са:
- по орбис
- по знак
- по терма или градус – това са най-силните

Орбисът на Луната е 12 градуса. Но дори ако е извън него, пак имаме два мажорни знакови аспекта с планети от септенера. За транссатурновите планети няма установени орбиси, съответно там се стесняват – според модерната школа. Ако Луната е в 26 градуса Скорпион, налице са знакови аспекти с Венера и Марс – те са с по-слабо влияние, но ги има. Орбисът на Венера е 7-8 градуса, на Марс – 8.

ПП. Днес съм разсеяна и не мога да смятам. Всъщност като имаме Венера в 19 гр. Козирог и Луна в 26 гр. Скорпион, налице е разходящ секстил, но все още в орбис – и за Луната, и за Венера. Но за Венера вече е на ръба. Квадратът с Марс също е разходящ и там вече е на границата, отива към знаков.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 00:02 от Sotis

# 535
  • SF
Здравейте,
Може да ви звучи много обобщаващо, но може ли да споделите от вашия опит при поглед на карти кои са аспектите, които са индикация за проблем с говор или слух?
Благодаря за споделенито!

Гледат се аспекти на Меркурий, на Сатурн, как са поставени управителите на 3 дом и 10 дом, но не само.

# 536
Здравейте,
Може да ви звучи много обобщаващо, но може ли да споделите от вашия опит при поглед на карти кои са аспектите, които са индикация за проблем с говор или слух?
Благодаря за споделенито!

Гледат се аспекти на Меркурий, на Сатурн, как са поставени управителите на 3 дом и 10 дом, но не само.

Благодаря Ви!

# 537

Здравейте, чета форума отдавна и за мен е много полезен .Искам само да помоля за насоки за проблем с който се опитвам да се справя дълго време.Знам , че във форума има професионални астролози, и не прося безплатен анализ ,  а само насоки . Качила съм картите на моята дъщеря ( на 9 г.) и синастрия с моята карта . Основно това с което се опитвам да се справя , че тя е много непостоянна, разсеяна, несериозна, трудно се вслушва в някой .Иска помощ за нещо конкретно , но не изчаква да и се обясни , а иска готовият отговор.
Може би бъркам някъде в подхода .
Разбирам , че е дете и може би много искам от нея. Но няма  дисциплина и това е едно от основните неща които и пречат.
Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 538
Михайлова9, от 3 годишна не чувам с едното ухо, засегнат слухов нерв от Амопен. Проблем с говора нямам и ако не кажа, че не чувам никой няма да разбере но не знам какво е да чуваш с двете уши.
При мен У3 и У10 Венера е в 3Д , в трети дом но в следващия знак са и Луна, Сатурн и Плутон които са в съвпад. Не знам дали има връзка но вероятно има и други показатели, за това, че ще чувам само с едното ухо.

# 539
По картата на щерката – не виждам чак толкова напрегнати аспекти и конфигурации.
Може постепенно с възрастта да отмине, но пък тя после ще навлиза в пубертета, сега започва по-рано при децата.
Да не би да идва от дефицит на внимание? Понякога децата правят напук, за да получат повече внимание от родителя.

Меркурий е в специфична фаза, но това не обяснява нещата – не е достатъчен фактор сам по себе си.
Някои ще отчетат конфигурация с Уран и Плутон, но това са висши планети. Те на тази възраст все още са слабо интегрирани.

Проблемът с търпението и концентрацията може да идва и от това, че емоционално тя не се чувства добре, ако се заседява на едно място. Иска си игрите, забавленията, приятелствата и срещите навън. Не иска да бъде ограничавана и държана затворена вкъщи.

Меркурий и Юпитер са преди Слънцето – тази конфигурация може да даде и природна интелигентност, дори ако човек няма университетско/академично образование.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 00:47 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт