Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 437
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
При мен годината на първия ми юпитеров възврат беше много хубава като цяло, а при втория ми юпитеров възварт си взех много важни изпити с много висок успех, като времевият интервал беше месец около точния възврат.
Здравейте, дами!
Бих искала да ви попитам от кога започват да се усещат ефектите на един възврат. Предстои ми Юпитеров възврат в съвпад с Венера и в годината на възврата или след самия възврат ще се усетят ефектите от него?

# 316
  • в 1001-та нощ
Споделям прочита на  "Звезден навигатор" за предстоящите астрологични сбития:

4 ДНИ ДО ОБРЪЩАНЕТО НА ЮПИТЕР В РИБИ И НОВОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ

Юпитер е в своята стационарна фаза малко преди обръщане в директно направление. От 24 ноември 2022 небето се конфигурира в съвсем различна тоналност – акорди на приповдигнат дух, повишен оптимизъм и дръзновение ще изпълват звездното пространство. Час след полунощ на 24 ноември едновременно се ражда Новата Луна 1*38‘ в Стрелец (знак на Юпитер) и заедно с това след четиримесечен ретро ход Юпитер става директен в Риби (28*48‘). В този интервал от време се умножава присъствието на планети в Юпитеровите знаци – Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Юпитер и Нептун, което подсилва неговата роля и влияние върху хората, явленията и процесите в природата и в обществото.

Това Новолуние в Стрелец в съвпад с Венера стои като рядък диамант сред преобладаващите за 2022 година Новолуния и Пълнолуния с участието на стрес фактори. Подходяща настройка е за наближаващите празници и повод за тържествуване след изминалия период на трудности.
Обръщането на Юпитер в Риби в последните критични градуси ще подпомогне взимане на решения, свързани с преход, премествания и изменения в обстоятелствата. Последните градуси на знака Риби са едни от най-преобразяващите, символизиращи приключването на дълъг цикъл от изпитания и окончателно изтичане на пясъчния часовник на кармата. Независимо, че Юпитер е в силен (собствен) за него знак, това е зоната на най-големия преход, на най-качествения скок, който може да осъществи една планета по Зодиакалния кръг – от последни градуси в Риби към първи градус на Овен. Юпитер е зареден с енергията на качествената промяна и неговото обръщане ще подпомогне узряването на решения за окончателно финализиране на проточили се във времето процеси.

Заедно с неговото обръщане в директно направление Новолунието в Стрелец ще подпомогне промяната с повече кураж, стремеж за израстване и увереност в по-добрите дни.
В тези дни в небето се откриват и други положителни фактори – Венера и Меркурий излизат от изгаряне – подобрява се преценката за качествените критерии на стоки, услуги, отношения, изясняват се обстоятелства, очевидни стават важни детайли, които през последните десетина дни съзнателно или не се държаха в сянка.
10 дни след обръщането на Юпитер се обръща в директно направление и Нептун (22*39‘) – още едно позитивно обръщане към пакета Коледни подаръци. Обръщането на двамата сработва като мощни антидепресанти и подпомага психическото здраве. Повече комфорт за Рибите и Стрелците, както и за всички обезверени, отчаяни по време на ретро фазите на Юпитер и Нептун в знака Риби.

При мен изглежда предстоят наистина големи промени - смяна на работа (по мое желание), след дълго стоене на прага на тази крачка. От години ги обмислям, имала съм предложения, но ми е липсвал онзи "клик", импулса да го направя. Сега се случи просто от раз (като повечето неща при мен) - просто рече и отсече.

Но гледайки картата на лунацията и четейки текста по-горе виждам още подсказки.

Марс тъкмо започна нов цикъл - и тръгна назад - на оста IC/MC.
Транзитният Сатурн подкрепя оста + двата Марса (транзитен и натален) с тригон / секстил.
Лунацията прави тригон от Стрелец с нат. Сатурн.
Юпитер тръгва директен от последните градуси на Риби към Овен, т.е. стартира един нов голям "цикъл" из зодиака - кардинална промяна. При мен управлява 9, 10 и 1 дом. Квадртира Слънцето ми в 10 дом - хич няма да ми е лесно.

По дирекции Меркурий (У7, У4, У3) направи ингрес в Риби със секстил към нат. Слънце. Очаквах нов договор. Като, че ли доста почаках, но ето какво е дръпнало спусъка Simple Smile
Венера също прави сексти с Уран.

Прогресивната ми Луна е в опозиция на нат. Уран - излизам от зоната си на комфорт - доста рязко, изправям се пред голямо предизвикателство. Оставям работа, на която се чувствам комфортно - изградила съм си процесите, имам хубави отношения и влизам в различна, по-конфликтна среда, с възможности за развитие, да науча много нови неща, да направя още контакти и т.н.

Разбира се, вероятно има много други техники и аспекти, които да показват промяната, но аз погледнах в контекста на тези. Планирам ефективно да започна през пролетта.

# 317
Здравейте, какво може да предизвика асексуалност в мъж с Марс в Рак ( луна в Козирог)? Цялата карта:

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 22:26 от Sensaya

# 318
И аз идвам с подобен въпрос... Възможно ли е проблеми в сексуалната сфера (за мъж) да идват от Сатурн в 8ми дом и в съвпад с Марс в Скорпион?

# 319
Не мисля, че е от съвпада м/у Марс и Сатурн.

Иначе Марс в Рак по принцип не е особено сексуален.

# 320
  • София
Не е нужно да има събития при този възврат. И на мен ми предстои скоро подобен ама не съм супер ентусиазирана, защото спрямо ситуацията в цялата карта, само един аспект май не е мн определящ. При предния юпитеров възврат май нямах кой знае какви положителни събития 🙄
При мен Юпитер и Венера образуват един от ъглите на формация "Хвърчило" която имам. Не си спомням какво се е случило при предишния възврат (или съм завършила висшето или съм започнала първата си работа по професията). Тогава не се интересувах много, но сега ми е интересно, кога се усеща влиянието и въобще има ли някаква закономерност важаща за всички хора.

# 321
Твърд аспект Марс/Сатурн (вкл. и съвпад) влияе задържащо, ограничаващо на физическата енергия като цяло, включително и сексуалната. В знак рак Марс е в падение и трудно би могъл да разгърне основните си качества. Имаме един пасивен Марс  , който допълнително е фрустриран от аспекта със Сатурн.

# 322
Имам бивш с Марс в Рак и Луна в Козирог - много сексуален си беше човекът. Но Марс не сключваше аспект със Сатурн.

В горната карта си мисля, че Венера допринася, тъй като управлява 8-ми дом (който се свърза със сексуалните отношения) и се намира в Дева - знакът на нейното падение. Също така е и в падащ дом (12-ти). Диспозиторът на Венера е Меркурий, който е изгорен от Слънцето.

# 323
Да не би да е някакво временно състояние – след преживян травма, раздяла?
В наталната му карта има указания за сложни отношения с майката, а оттам и с жените по-нататък.
Също така и потиснат гняв, още от ранното детство.

# 324
Не, не е отскоро; иначе - много е близък с майката, но бащата е бил строг и отсъстващ в детството. Сигурна съм, че е белязало, подтиснало вероятно - като разчетох, доколкото мога, наталната карта си имаше такива знаци. Човекът обаче отрича…

Да не би да е някакво временно състояние – след преживян травма, раздяла?
В наталната му карта има указания за сложни отношения с майката, а оттам и с жените по-нататък.
Също така и потиснат гняв, още от ранното детство.

# 325
Иначе като гледам, това не е чак толкова асексуална карта. Но може би се чувства неуверен с жените.
Има обаче и нужда от себеутвърждаване. Може и в професията да се усеща повече.
От друга страна, може и да го е страх от твърде поглъщащи, обсебващи отношения, затова си слага маска на незаинтересованост.

# 326
Ако вие имате отношения с този мъж, погледнете и синастрията ви.

# 327
А кое говори за хипер сексуалност🤔 Скорпионски Марс съвпад с Венера там или подчертан 8Д и Скорпион, Телец.
Марс , Венера в Телец ?

# 328
  • SF
Марс съвпад с Венера говори по-скоро за сексапил, но зависи и от знака. Ако е Дева, не е чак толкова изявен.
На Марс в Рак и на Венера в Дева не им е много добре, въпреки мекият аспект между тях.

# 329
  • в 1001-та нощ
На Венера няма да й е добре в съвпад с Марс в Скорпион, ако само си говорим за знак.

Общи условия

Активация на акаунт