Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 362
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
И аз като Greene смятам, че има някаква неяснота около въпроса.
А според някои правила от традиционната астрология картата дори не е съвсем радикална или най-малкото дава объркваща информация.
Луната вече влиза в лъчите  и скоро предстои новолуние, без курс до края на знака.
Сигнификаторът на квезита (съпруга) наскоро е сменил знак и не вижда Асцендента.
Луната излиза от обсада, което може да означава, че ситуацията преди задаване на въпроса не се е развивала в полза на питащата, но това може да сочи и за по-обтегнати отношения в семейството.
Последният аспект на Луната е бил секстил със силен Сатурн в 12ти дом на съпруга, това не ми прилича да му е отпуснал края в сексуално отношение. Но може нещо и да крие, има някакви недомлъвки. Сигнификаторът на съпруга вече е напуснал знака си на достойнство, минал е в кардинален знак и сега има слаб диспозитор. Може наистина да има някаква промяна в неговото поведение, но и твоят сигнификатор го "принизява" – Меркурий в знака на падение на Юпитер. Това, наред с обсадата на Луната, говори за вече влошени отношения към момента на питане.

Да отговоря и на въпроса на Nadejda8791, тъй като е забранено да се пускат два последователни отговора.

Цитат
От няколко години чета основите на западната астрология.
Нещото, обаче, което ми обягва е Соларните хороскопи и много бих искала да подобря знанията си.
Има карти, които виждам веднага, но на други ми е трудно. Да не говорим, че моята карта като я погледна "ослепявам" и не мога да измисля нищо конкретно...
Имам няколко книги за Соларните Революции, но ми е доста трудно да се насоча.
Ще бъда благодарна, ако някой ми изпрати линкове към материали, може и да са на други езици, но да е обяснено като за много начинаещи.

Годишната слънчева революция е елемент на прогностиката, което не е модул за хора с начални познания, ако за няколко години още не сте усвоила основите. В интерес на истината при "самопрогнозиране" може да се обърка и опитен практикуващ астролог, тъй като в такива случаи сме силно пристрастни и подхождаме субективно.

Нищо по-различно от това, което четете в книгите, ако говорим за достъпна информация в интернет за начинаещи (а соларът не е техника за начинаещи), няма да откриете. Прогностичната астрология е модул за напреднали – за онези, които вече могат да четат натална карта, правилно да определят и оценяват тематичните сигнификаторите, също така да правят и ректификация на часа, която предполага много добри умения за работа с прогностичните техники. Хайде, относно ректификцията малко вдигнах летвата, тъй като половината консултиращи "профи" астролози не я правят за клиентите, чувам и чета безброй такива отзиви, което наистина е жалко...

Една годишна прогноза е комплексен метод и не включва само соларна карта, работи се с още няколко техники към нея. В книгите, с които разполагате, вероятно е обяснено като за средно напреднали, информация за начинаещи относно прогностични техники трудно ще намерите – това ниво не предполага изготвяне на прогнози.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 15:11 от Sotis

# 451
Сотис, много добре си усетила ситуацията. Той ме излъга,че излиза за малко с колеги и се прибра призори,аз в яда си пуснах картата. Имах съмнения отдавна за негова колежка,но той твърди, че не работи там вече.. яко се скарахме след като си дойде,обидно му било да се съмнявам в него ( то всички лъжци са тънкообидни де). Та сега не знам кога да направя нова карта...

# 452
Може наистина нищо да не е станало. Тоя Сатурн в неговия 12ти дом, имайки предвид, че е есенциално силен и западен, не ми говори за млада колежка или поне горе-долу на годините на съпруга ти. Дори сексуални мераци не показва, ако го разглеждаме по естествена сигнификация. Освен това няма и приемане от Юпитер.

# 453
Е,и той така твърди. Извади късмет с тази карта все пак. Аз съм му казала, че ако астрологията каже, че има друга,не ме интересуват доводите му, край сме Joy
( Това в кръга на шегата разбира се )

# 454
Зависи кой как чете картата, така могат и да ви разведат. И аз се шегувам. )))
Според мен картата отговаря на някои признаци за неяснота и нерадикалност, затова се въздържам от категорични заключения. В крайна сметка, както е казала и Грийни по-горе, не показва по-нататъшно развитие на ситуацията.

# 455

Да отговоря и на въпроса на Nadejda8791, тъй като е забранено да се пускат два последователни отговора.

Цитат
От няколко години чета основите на западната астрология.
Нещото, обаче, което ми обягва е Соларните хороскопи и много бих искала да подобря знанията си.
Има карти, които виждам веднага, но на други ми е трудно. Да не говорим, че моята карта като я погледна "ослепявам" и не мога да измисля нищо конкретно...
Имам няколко книги за Соларните Революции, но ми е доста трудно да се насоча.
Ще бъда благодарна, ако някой ми изпрати линкове към материали, може и да са на други езици, но да е обяснено като за много начинаещи.

Годишната слънчева революция е елемент на прогностиката, което не е модул за хора с начални познания, ако за няколко години още не сте усвоила основите. В интерес на истината при "самопрогнозиране" може да се обърка и опитен практикуващ астролог, тъй като в такива случаи сме силно пристрастни и подхождаме субективно.

Нищо по-различно от това, което четете в книгите, ако говорим за достъпна информация в интернет за начинаещи (а соларът не е техника за начинаещи), няма да откриете. Прогностичната астрология е модул за напреднали – за онези, които вече могат да четат натална карта, правилно да определят и оценяват тематичните сигнификаторите, също така да правят и ректификация на часа, която предполага много добри умения за работа с прогностичните техники. Хайде, относно ректификцията малко вдигнах летвата, тъй като половината консултиращи "профи" астролози не я правят за клиентите, чувам и чета безброй такива отзиви, което наистина е жалко...

Една годишна прогноза е комплексен метод и не включва само соларна карта, работи се с още няколко техники към нея. В книгите, с които разполагате, вероятно е обяснено като за средно напреднали, информация за начинаещи относно прогностични техники трудно ще намерите – това ниво не предполага изготвяне на прогнози.

Здравей,
Всичко написано от теб е вярно.
Просто искам насоки и материали, за да започна от някъде, това ми беше мисълта.
Аз, че скоро няма да стана професионален астролог-няма да стана. Ясно ми е. Искам да имам материали и да ги чета и да тренирам. Няма нищо лошо в това, да си чета и трупам знания. Един ден, когато имам възможности, ще запиша курс. За сега е чисто любителски.
Благодаря и хубави празници!

# 456
Пробвай да се обучаваш от книгите, които имаш. Лека-полека, разглеждайки карти на близки и приятели, ще навлезеш в материята, за да можеш да четеш годишни прогностични карти поне на любителско ниво, за лична употреба. В началото мнозина от нас така са се учили. Не всички са имали възможност да карат скъпоструващи курсове със сертификати.

Само с линкове няма как да стане, още повече ще се объркаш.
С линкове в интернет никой не споделя специализирано съдържание, което обикновено се предлага във вид на курсове, семинари и уебинари. Освен да потърсиш блогове или видеа на англо- и рускоезични астролози, в които се разглеждат практически примери. Да видиш те как процедират. Но тези материали имат за цел да рекламират дейността им, т.е. консултации и курсове, не са с цел да обучават аудиторията на тайни техники и тънкости в астрологията. Няма да са разбираеми и за начинаещи, които нямат специализирани познания. Обикновено са насочени към напреднала аудитория.

# 457
  • София
Относно коледния бонус …надмина и най-смелите ми очаквания.Очаквах 1/3 от това,което получих.Прилагам карта(въпреки,че очаквам и здравословен проблем)

# 458
Относно коледния бонус …надмина и най-смелите ми очаквания.

Супер, според мен вероятно и нещо в годишната карта се е задействало – сравнително наскоро при теб е започнал нов солар. Само по карта с транзити не могат да се прогнозират нещата.

# 459
Здравейте! Записвам се да ви чета. Не съм карала курс и не съм си купувала книги, но от както се помня си изследвам картата и търся тематично по мрежата. Работя и с една много добра астроложка, с която се консултирам 1-2 пъти годишно. Записвам се, защото се зачудих дали тежките дълбоки емоции, и изолация тази година, не са породени от смяната на знака на прогресираща Луна - тази година влезе в Рак, а иначе от август 2020 прогресира в 8 дом, тогава също имах тежки фази. Едва днес се замислих за прогресираща Луна, а откакто е и в Рак, направо все едно нося шапка невидимка, напълно невидима съм... Уж соларният ми асцедемт тази година трябва да е Лъв според астро.ком, но за първи път моята от години позната астроложка ми изкара соларен асцедент в Рак, което много ме озадачи. Иначе все си мислих, че заради Сатурн, който в момента прави трета за тази година съвпад с върха на 4 дом, а само няколко градуса по-натам в началото на Риби е и наталната ми Луна. Не знам каква депресия ме чака тогава... поне скоро прогресиращата Луна ще се махне от 8 дом 😔
Забравих да допълня, че и възлите в момента са баш на асц-десц... и откакто този южен възел ми е на асцедента, сумати изтрити от живота ми хора се опитаха да се върнат тази година...

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 19:39 от Анонимен

# 460
Според Вас защо има разминаване в знака на Асцендента според версията в astro.com (той е много точен) и според Вашия консултиращ астролог? Предполагам, че Асцендентът в годишната карта или е съвсем граничен, или някоя астрологична програма (вероятно тази на астролога) не е отчела правилно корекцията за населено място или лятно/зимно часово време. При всички положения прогноза само по солар или солар с транзити/прогресии не се прави. Ако сте била на рождения си ден в друг град или държава, възможно това да е причината, че има разлика в соларния Асцендент – зависи кое населено място сте отчела Вие и кое астроложката.

Транзитен Сатурн през знака на Луната повечето астролози и любители го отчитат като сложен период, най-вече в емоционален план. Особено за Луни във воден знак или силно поразени такива (от злосторници). Прогресивна Луна в Рак/8 дом верно, че изостря емоциите. Животът на всеки човек е цикличен, Сатурн през долния меридиан (Имум Цели) не е фактор, който дава голяма видимост, а в зависимост от едни или други обстоятелства може да ограничи социалните контакти. Зависи и кои планети Ви управляват периода и годината, това не е свързано със солар, транзити и прогресии.

# 461
Да, и аз се озадачих, защото от години я посещавам, и не съм празнувала рожден ден на различни място. Разликата е точно все едно два часа разминаване... Четох ревюта за нейното приложение, че напоследък имали такъв тип грешки. Иначе тя си е про, от години много точни анализи ми прави, аз сама съм се заровила сега в прогресията и транзитите...

# 462
Това, че някой е про, не е гаранция, че няма да допусне техническа грешка.
Нерядко се случва колеги да разчитат сляпо на това, което им дава програмата, без да направят справки и ръчна корекция, когато е необходимо. Понякога и от заплесия, не поради незнание.

Повечето астрологични програми, които ние ползваме, не отчитат автоматично корекцията за лятно часово време, тя трябва да се проверява и въвежда ръчно. В това отношение не греши астрокомът, там се отчита автоматично.

# 463
  • София
Здравейте, дами и Честото Рождество Христово!
Според астролози, според натала в чужбина бих се чувствала по-добре, бих била по-успешна и щастлива от колкото тук, но имам неща за отработване тук.
В интерес на истината, наистина усещам средата тук като задушаваща, токсична и смачкваща, въпреки, че хората около мен са готини.
До колкото знам, заминавайки в чужбина, човек не си решава проблемите по натала, но как е в моя случай според вас?
Благодаря много за отделеното време и внимание!

# 464
  • SF
Има някакви индикации за това, че в чужбина би могло да ти бъде добре, но има и други, които показват, че обичаш да си тежиш на мястото си. Няма как някой да ти обещае щастие там или поне по-голямо отколкото тук. В различните си периоди от живота си, в различните етапи, мерим щастието по различен начин.
Почти във всяка карта може да се намери доброи положение на управител на 9 или 12 дом, в добри аспекти с другите отговорни планети, но не може категорично да се каже, ако не се направи сериозна прогностика по няколко метода и всички те да дадат доказателството. Дори и при един да не се потвърди, вече не бива да се твърди категорично и човекът да се отпраща в чужбина.
Какво значи за тебе да си щастлива? -
да имаш възможността да се реализираш професионално;
да си заобиколен от семейството си, да общуваш ежедневно с родителите си
собствено семейство с много деца;
да живееш близо до красиви европейски столици, да живееш в уредени европейски космополитни градове с много опции и възможности;
да получаваш високи доходи;
съседите да те уважават, да ти оставят малки сладки и картички за Коледа пред вратата;
достъп/нужда от сериозно здравеопазване;
ясно очертано бъдеще на малките ти деца...,
нещо друго, което аз не се сещам?

Общи условия

Активация на акаунт