Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 380
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Коледния/Великденския бонус към кой дом се отнасят?

Хм, по 5ти може би? Като награда, премиране.
Макар че парите са си пари – втори дом в хороскопа.

# 436
Привет, аз съм от скоро любител на астрологията. Изчислявала съм си асцендента Водолей (всички калкулатори, които намирам в нета), но преди дни бях на професионална консултация и казаха Асцендент Риби. Оприличавам се на Водолей. Как мога да разбера кой асцендент е моя? Благодаря предварително.

# 437
Тази година получих неочакван бонус, когато транзитното Слънце беше на върха на моя втори дом. 13-та заплата получавам всяка година по едно и също време, така че не гледам какви са били транзитите.
По здравна застраховка ми бяха изплатили пари след транзит на Марс през 8-ми дом. Марс ми управлява 8-ми дом по принцип.

# 438
Аз свързах вече нещата с НОИ и 8 дом и Нептун , плюс цялото това безумно харчене на получените обезщетения. Изглежда ми много Нептунско - замъгление при покупките, неяснота (много от купуваното е на принципа проба-грешка, без да е преценена реалността) и когато орбиса на квадратурата се доближи се започва с равносметката - това защо е купено, защо не се прецени навреме, от къде ще се вземат пари след като се живее от обезщетение а не от заплата. И точно периода започва, когато квадратурата Нептун-Нептун се активира като близък орбис. И като гледам свършва точно когато се очаква връщане на работа т.е. ЛЛ повече болнични няма да издава.

# 439
Привет, аз съм от скоро любител на астрологията. Изчислявала съм си асцендента Водолей (всички калкулатори, които намирам в нета), но преди дни бях на професионална консултация и казаха Асцендент Риби. Оприличавам се на Водолей. Как мога да разбера кой асцендент е моя? Благодаря предварително.

Да не би да има грешка в някой сайт или програма, с който сте го изчислила?
Някои от тях не отчитат корекцията за лятно часово време и тя трябва да се въвежда ръчно. В България тя е въведена след 1979 г. – 3 часа вместо 2.

Ако сте ползвала astro.com или astro-seek, там няма грешка.
Има и вариант астрологът да не е отчел правилно корекцията – имало е такива случаи дори при хвалени известни имена. Друг вариант е да е тръгнал да Ви прави ректификация, и ако Асцендентът е граничен, е преценил, че повече отговаря на Риби – това се прави след събитийна и обстоятелствена проверка на хороскопа. Как човек се възприема е много субективно усещане.

# 440
Благодаря за отговора, от посочените сайтове ми излиза Водолей отново. Предполагам, че самия астролог нещо е объркал. Не ми е правена ретификация. Поне с другите планети нямахме разминаване, освен за Луната.
Благодаря още веднъж.

# 441
Бая дълъг ще да е този болничен - Нептун транзитира много бавно. Според мен трябва да се търсят и други конфигурации.

# 442
Бая дълъг ще да е този болничен - Нептун транзитира много бавно. Според мен трябва да се търсят и други конфигурации.
Дълъг си е, има няма две години. Болничен върху болничен стана. А тр.Нептун е точно в 12 дом. От там прави квадратурата.

# 443
Благодаря за отговора, от посочените сайтове ми излиза Водолей отново. Предполагам, че самия астролог нещо е объркал. Не ми е правена ретификация. Поне с другите планети нямахме разминаване, освен за Луната.
Благодаря още веднъж.

Какъв е тоя "професионален" астролог, дето не прави проверка на часа?
При сгрешен Асцендент целият прочит на хороскопа заминава на кино, ако се прави по теми. Също така и прогностиката.
Ако е елементарен психопрофил, там някои неща може и да излязат верни, тъй като се прави по стандартна схема – планета в знак, планета в дом, планета в аспект. Но дори при това положение целият психологически прочит се пречупва през призмата на изгряващия знак – той определя качествата на личността, темперамента, нейния житейски път.

# 444
Благодаря още веднъж.

Какъв е тоя "професионален" астролог, дето не прави проверка на часа?
При сгрешен Асцендент целият прочит на хороскопа заминава на кино, ако се прави по теми. Също така и прогностиката.
Ако е елементарен психопрофил, там някои неща може и да излязат верни, тъй като се прави по стандартна схема – планета в знак, планета в дом, планета в аспект. Но дори при това положение целият психологически прочит се пречупва през призмата на изгряващия знак – той определя качествата на личността, темперамента, нейния житейски път.
Сотис, мисля че няма да повторя. Няма смисъл да споменавам името й (не е в София, а по-малък град).
Важно ми беше да установя къде е грешката и да си знам асцендента.

# 445
Не, аз не питам за името – въпросът ми е риторичен. 
В твоя случай вероятно не е била отчетена корекцията за лятно часово време, която е 3 часа за родените от 1979 година насам. Друга причина не ми идва на ума.

При тези, които поради някакви причини са родени в бившия Съюз /деца от български семейства/, грешката може да се дължи на неправилно отчетена часова зона. РФ е огромна територия и там във всеки регион има различна часова зона, като през годините периодично се сменят. Задължително се правят проверки в специални бази данни, програмите не винаги го отчитат вярно.

Повечето астрологични програми, дори при раждане в България, често не отчитат корекцията за лятно време и тя трябва да се въвежда ръчно, като се провери кога точно е започнало и приключило. Това са най-често срещаните грешки както при любители, така и при професионално практикуващи астролози – изцяло се доверяват на софтуера, не правят собствена проверка.

# 446
Здравейте.може да ви се стори глупаво,но направих карта с въпрос дали мъжа ми ми изневерява. Може ли първо вие да кажете своето мнение и после ще обсъдим заедно... благодаря!

# 447
Луната е без курс, подминала е секстила със сатурн, т.е вариантите са:
- Отговорът на въпроса ви е  известен;
- Нищо няма да се случи, докато Луната не смени знака (докато обстоятелствата не се променят);
- Промяна в обстоятелствата ще обезсмисли въпроса;
- Важни факти не са ви известни ;
- Ситуацията няма развитие.

# 448
Здравейте,
И аз да се представя. От няколко години чета основите на западната астрология.
Нещото, обаче, което ми обягва е Соларните хороскопи и много бих искала да подобря знанията си.
Има карти, които виждам веднага, но на други ми е трудно. Да не говорим, че моята карта като я погледна "ослепявам" и не мога да измисля нищо конкретно...
Имам няколко книги за Соларните Революции, но ми е доста трудно да се насоча.
Ще бъда благодарна, ако някой ми изпрати линкове към материали, може и да са на други езици, но да е обяснено като за много начинаещи.
Опитвам се да разчета един Солар за другата година, но нищо не ми идва на ум, защото има доста ъглови планети и то тежки и може би доста събития - по 1-4-7-10 дом. И когато има толкова много енергия, квадратури, опозиции и силни събития ми е доста трудно да определя, кое ще е водещо - знам, че е Слънцето, знам че се гледат и управителите и т.н. Чела съм всичко, но не мога да се ориентирам как се прави стъпка по стъпка.
Ако все пак решите, че можете да ми дадете насоки, пускам картата тук (женска карта е).
Това, което на мен ми идва на ум по картата е, че ще има доста ангажименти вкъщи, покрай детето и може би, ще търси работа или ще се върне на работа, отделно Плутон в 7ми дом, предполага семейни неразбирателства, в нулев градус, ще има критични моменти. Слънцето е под хоризонта в 11-ти сол дом, съвпад с Уран-тук ми е труден самият 11-ти дом във 2ри натален как да определя енергията и елементите.  С Венера в 12ти сол дом и Марс.. нещо скрито, тайно.  Асцендента в 5ти нат дом - събитие, сватба, празненство и 5-ти в 8ми, ще се дават пари за сватба и може и да е с кретид? Да не би, двойката да поиска пари от родителите и те да не им предоставят цялата сума и затова, ще се тегли кредит? Но, ще го направят тайно, защото У8 Марс е в 12-ти дом в Рак в 5-ти нат.дом? И 8-ми соларен в 12-ти натален дом- нещо свързано с пари, тайни, скрито и покрито.
Дано да не съм смешна и да не съм написала глупости.
Благодаря!

# 449
Greene, благодаря,изобщо не видях.

Общи условия

Активация на акаунт