Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 31 403
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Доколкото ми е известно, в астрологията по 8ми дом са пенсиите и всякакъв вид социални плащания/помощи.
По 6ти дом са социалните служби.

По 8ми дом са данъци, осигуровки, застраховки и др. Все пак социални обезщетения по болест, майчинство или пенсионни не ни ги подарява държавата – цял живот, докато работим, те ни се удържат във вид на задължителни данъци и осигуровки, които се разпределят по различни социални фондове.

# 421
Sotis в такъв случай, към 8 дом ли се отнасят? Например кредитите също никой не ни ги подарява а са по 8 дом.

# 422
По 8ми дом са заедно с кредити и застраховки. Нали там са "чуждите пари", макар че данъците са си наши.
Няма да пишем и измисляме нова астрология, макар че немалко колеги се опитват. )))

# 423
Замислих се за един казус. Транзитен Нептун в 12 дом прави квадратура с Натален Нептун в 8 дом. Въпреки, че приходите са само от болнични листа, т.е. дохода не е висок а какво остава да е и в излишък на средства, това което забелязах е неразумно, замъглено харчене на средствата от болничните листа. Дали такъв транзит може да го причини? Първо си мислех, че става въпрос за неразумно взимане или даване на заеми но след това ми просветна и такава опция.

# 424
Не, не може. Това са просто цикли на бавна или транссатурнова планета, всеки такъв цикъл се случва на определена възраст и бележи определен етап от живота. Нептун освен това не е сигнификатор на парите, дори ако управлява втори дом в рождения хороскоп.

# 425
Благодаря ти Сотис! Аз също мисля, че са цикли. Още повече, че през този период точните квадратури са няколко на брой. В такъв случай, без да имаме допълнителна информация тази квадратура на първо четене как ти изглежда? Приятелка се,е притеснила а аз и казах че до сега при предишни такива нищо по-специално не се е отразило. Та в момента търсим какъв би бил новият етап след приключване на Нептуновата квадратура?

# 426
Аз имах много неприятни преживявания по време на Нептун -Нептуновата квадратура. Нептун транзитираше през 8 дом. Нямаше нищо нещо с финанси, наследства или застраховки.

# 427
Тази квадратура на Нептун към наталното му място никак не ми изглежда, тъй като това просто е един от възрастовите цикли, както и прословутата уранова опозиция в началото на 40те. Освен това Античната астрология не използва транссатурни и астероиди.

А за определяне и оценка на професионалните и финансови сигнификатори в хороскопа се използват съвсем други фактори, комплексни. Ако става въпрос за притеснения от материално естество. Там и жребият Фортуна може да се разгледа, но това отново са слабо познати техники от античната астрология, в модерната не използват всички значения на жребия и като цяло забелязвам, че често неправилно го оценяват, тъй като методологията е орязана и непълна. Изгубено е и истинското значение на херметичните жребии – философията, която стои зад всеки от тях.

# 428
Да… заедно с уран урановата опозиция, беше описано от астроложката, до голяма степен  посоката и фона, но имаше фактически разминавания в подробностите. И двете планети при мен правят значими аспекти и конфигурации, може да е от значение това.
Много болка ми остави този период.

# 429
Последно да питам транзитен Нептун в съвпад със Слънце , У5 дом е Слънце. Отново без допълнителна информация. Смятате, ли че е сваляне на розовите очила и отрезвяване относно романтични отношения? Въобще разглеждах Нептуновият транзит и се чудя от къде ще приключи този етап и ще започне нов. Интересно ми стана и, че тр. Нептун прави тригон с Уран. Катерица аз точно заради болката се опитвам да видя във каква сфера ще се прояви.

# 430
Това е от астропсихологията. По принцип нептуновите транзити, особено съвпади и опозиции, правят точно обратното – допринасят за илюзии или нереалистични представи в едни или други обстоятелства. Ако е замесен 5ти дом или такива планети като Венера, Луна, това може да е свързано с романтичната сфера.

# 431
Последно да питам транзитен Нептун в съвпад със Слънце , У5 дом е Слънце. Отново без допълнителна информация. Смятате, ли че е сваляне на розовите очила и отрезвяване относно романтични отношения? Въобще разглеждах Нептуновият транзит и се чудя от къде ще приключи този етап и ще започне нов. Интересно ми стана и, че тр. Нептун прави тригон с Уран. Катерица аз точно заради болката се опитвам да видя във каква сфера ще се прояви.
Смятам, че ще имаш емоционално разтърсване, но кое ще е коренът не бих се наела да определям, не съм видяла картата ти… А и още повече, че вече наблягам на ведическа астрология. Пети дом са деца, творчество, хазарт.
Внимавай с подвеждания, илюзи, емоционално натоварени хора.

# 432
Благодаря ви! Аз и по този въпрос смятам като вас. Но влязох във спор и за съвпад на Нептун. Затова реших да си сверя часовника със вас.

# 433
Съвпадът на Нептун няма да свали розовите очила, напротив – ще ги надене.
Но пък при начало на романтични отношения (с неочакван край) нерядко съм забелязвала и нептунова активност. Разбира се това далеч не е водещ и основен фактор в прогностиката, но допълнителна информация дава.

# 434
  • София
Коледния/Великденския бонус към кой дом се отнасят?

Общи условия

Активация на акаунт