УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 534
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 885
Момичета, в момента съм в АГ Селена по повод раждане със секцио.
Бебо е в неонатологията от 1ви ден и ще поостане за до лечение .
Знаете ли какво се заплаща? Спрямо дните на престой ли, медикаменти ли ?
Не че няма да стане ясно , но да се подготвим освен 2200 за раждането …/

# 886
Нищо не съм плащала за  престой в неонатология, те си усвояват парите по пътека

# 887
Здравейте!
Следя се при АГ, който изражда в Селена. Стана ясно,че трябва да е секцио.
Ще помоля тези,които вече са минали през това, да споделят мнение, а и насоки какво се прави при планово секцио в Селена. Имам 2 месеца и вероятно като наближи ще го обсъдим с АГ, но някакси го мисля от сега, защото ще ми е за първи път...
Предварително ли се ходи за избор на дата, запазва ли се и час? Кога става приема - предната вечер или рано сутрин в самия ден? И също така.. какво става ако бебчо е готов да излезе преди определената дата... 🙃

Здравейте в момент съм тук с именно планово секцио. Моят доктор е Д.Ставрев- изключителен
Ние си избрахме дата 3сесмици по рано по мед.причини- аз съм с диабет преди бременността.
Искаше да ме вижда един път в седмицата-падна се петъците.
Преди датата ме видя 3дни. Измери бебко и каза  кога да дойда.
Е в 6:00 бях пред регистратурата на родилното. След приема и всички измервания и взимане на изследвания ме настаниха в стаята. 30мин по късно ме извикаха в родилна зала. Сложиха ми упойката и докато легна, ме хвана.
Доктора дойде и няма и за 5мин след това бебо изрева буквално. Показаха ми го. Вземете си и телефон . Анестезиолога ще ви направи първи снимки. И след това явно са сложили някаква упойка, защото се събудих в стаята си. До 2 часа надолу под кръста не усещах нищо , но постепенно започвах да връщам чувствителността си.
Сега на 4тия ден съм ОК. Даже мога да кажа , че почти няма болка. Важното е бързо да се раздвижиш и да има много движение. Всичко ще е ок. Успех

# 888
Родих преди две седмици в Селена . Ако моя АГ не израждаше там не бих избрала тази болница . Лично мнение,но поне на мен акушерките на етажа не успяха да ми хваната венозен съд и три пъти ми сменяха абоката ,докато накрая на третия ден и аз и те се отказахме . За неговорящите български в детска стая служители даже няма и да коментирам .
Др Боев 😁 И при мен дойде в деня на изписване да ми каже как при приема съм била с висок пулс (какво чудо ,при силна емоция ми се е ускорил пулса 😁). Чу ме първо др Георгиева и силно притеснена извика др Боев ,който се беше настанил удобно на съседното легло . Според двамата се чува трети тон при преслушване на сърцето . Медицинско лице съм и ми е пределно ясно ,че трети тон е нормален при хора под 30г, бременни жени и др . Реших да им спестя знанията си ,усмихнах се любезно ,взех дадения от тях лист ,както и датата за прегледа и още при прибирането в нас се обадих на регистратура да си го отменя 🙂

# 889
Родих преди две седмици в Селена . Ако моя АГ не израждаше там не бих избрала тази болница . Лично мнение,но поне на мен акушерките на етажа не успяха да ми хваната венозен съд и три пъти ми сменяха абоката ,докато накрая на третия ден и аз и те се отказахме . За неговорящите български в детска стая служители даже няма и да коментирам .
Др Боев 😁 И при мен дойде в деня на изписване да ми каже как при приема съм била с висок пулс (какво чудо ,при силна емоция ми се е ускорил пулса 😁). Чу ме първо др Георгиева и силно притеснена извика др Боев ,който се беше настанил удобно на съседното легло . Според двамата се чува трети тон при преслушване на сърцето . Медицинско лице съм и ми е пределно ясно ,че трети тон е нормален при хора под 30г, бременни жени и др . Реших да им спестя знанията си ,усмихнах се любезно ,взех дадения от тях лист ,както и датата за прегледа и още при прибирането в нас се обадих на регистратура да си го отменя 🙂

И мен много ме притесняваше това че неможех да разговарям с повечето от детска стая.
Попринцип и аз ако Др Д.Ставрев не беше там не бих избрала втори път Селена.

# 890
Момичета, аз също само заради доктора родих в тази болница, от детска стая ми скъсаха нервите, отделно събота и неделя няма консултант по кърмене и бързаха да ме гонят още понеделник, но аз си останах за вторник и успях да я срещна, ни тя хвърчеше буквално по стаите и всичко беше адски бързо и напрегнато. Тези които сте при Ставрев нищо не ви пречи да си изразите мнението за детска стая, потресаващо е. Писах и оплакване в книгата аз.

# 891
Мен ме приеха петък и изписаха понеделник . Видях се понеделник с въпросната консултантка ,която е под всякаква критика и на следващия ден си извиках друга в нас и кърменето потръгна от раз .
Най -много ме ядоса факта ,че в понеделник дойде акушерка да вземе малкия за провеждане на слухов скрининг . Когато ми го върна изрично я попитах дали изследването се проведе . Отговорът беше “Да” . На въпроса дали всичко е наред отговорът отново беше “Да”. Нещо ме човъркаше обаче и след час позвъних в детска стая да получа информация от педиатър . Хубаво ,но от там ми отговарят ,че педиатрите не отговарят на този телефон и ще ми кажат резултата на следващия ден на визитация 😁 След като вдигнах мини скандал как на следващия ден ни изписват и как те са длъжни да ми намерят компетентно лице да ми даде информация след няма и 2 мин ми се обади изключително изнервена неонатоложка да ми каже как не се е провело изследването и да ми държи сметка защо я притеснявам с неща ,които ще са описани в епикризата (която ще получа след седмица ).
Общо взето всички сме имали сходни преживявания . Добре че имат големи имена и добри специалисти ,които да следваме иначе нямаше да си правят и 1/4 от оборота . Аз бях при др Борислав Иванов. Ако след време забременея отново бих преглътнала всички тези неща ,заради него .

# 892
Слухов преглед е стандартно за всички новородени,  аз бих потърсила да говоря с неафектиран неонатолог, по-вероятно е да е отговорено троснато и напук с - не. Неонатолозите са им от най - добрите, не е отделение за отчитане на епикризи.
Преди година и половина на визитация сутрин минаваше педиатър, неонатолог. С много добри впечатления съм останала от д-р Дренски - неонатолог
д-р Жекова - педиатър, словоохотлива при въпроси.
И точно на тези визитации е момента да се пита за всичко, което тревожи
Когато ме изписаха, а задържаха децата ми казаха в кой часови диапазон да звъня за информация до детска стая, когато е там педиатър, защото цял ден не стои там доктор на линия.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 08:02 от Щефи

# 893
Слухов преглед е стандартно за всички новородени,  аз бих потърсила да говоря с неафектиран неонатолог, по-вероятно е да е отговорено троснато и напук с - не. Неонатолозите са им от най - добрите, не е отделение за отчитане на епикризи.
Преди година и половина на визитация сутрин минаваше педиатър, неонатолог. С много добри впечатления съм останала от д-р Дренски - неонатолог
д-р Жекова - педиатър, словоохотлива при въпроси.
И точно на тези визитации е момента да се пита за всичко, което тревожи
Когато ме изписаха, а задържаха децата ми казаха в кой часови диапазон да звъня за информация до детска стая, когато е там педиатър, защото цял ден не стои там доктор на линия.
Слухов преглед не беше проведен успешно в крайна сметка ,в последствие си го заведох при компетентно лице ,което отдели повече от 5 мин и прегледът се осъществи .
Може би не се е разбрало от поста ми ,но ми взеха детето след визитация в деня на изписване и съответно единствения ми вариант да получа информация за резултата беше по телефона 🙂

# 894
Аз родих секцио март месец. И при мен мина д-р Боев , но никой не ме е насилвал да ходя на преглед , въпреки , че според него имах високо кръвно.
Аз пък бих се върнала отново да родя в Селена , но при друг доктор 🤗
За момента не виждам друга алтернатива за раждане в Пловдив

# 895
Здравейте, някой да се е сблъскал с вадене на фактура в Селена? Не мога да схвана как в такъв случай работи застраховката. По моите разбирания някаква сума покрива държава, ако ли не и цялото раждане. В сайта на Селена се пише че ще струва 3200. При това имаме направление за секцио. В същия момент имаме застраховка за раждане от Generali, обаче тя ще покрие само 500лв. Така или иначе трябва да се извади фактура на имената на майка. Някой наскоро да е раждал и има застраховка за раждане? Каква е процедура и колко в крайна сметка ще платя?

# 896
Когато ходите на регистратура попитайте. Не съм ползвала застраховка, но моя позната ползва. Осигурена е, роди по здравна каса, към онзи момент струваше 1800 лв , отделно и дадоха фактура, като на нея от застрахователя и заплатиха част от нещата. Във фактурата всичко е разбито по отделно.

# 897
Здравейте. Следя се при Д-р Ставрев. Вземам болничен от ЛКК от друго място. В края на месеца трябва да ми започне 45 дневния преди раждане. Въпроса ми е дали сестрата на Д-р Ставрев трябва да ми го издаде? И има ли дни, в които само може да ми го пусне? Понеже за първия болничен искаше да отида във вторник или четвъртък и да започне да тече точно от този ден, не по-рано или по-късно.

# 898
Аз също съм при Ставрев. В началото на октомври ще излизам в 45 дневния болничен. При миналия преглед говорих със сестрата тя ми каза, че тя ще го издава. Каза, че няма проблем да връща датите просто не може в същия ден, от който започва да го издаде.
Здравейте. Следя се при Д-р Ставрев. Вземам болничен от ЛКК от друго място. В края на месеца трябва да ми започне 45 дневния преди раждане. Въпроса ми е дали сестрата на Д-р Ставрев трябва да ми го издаде? И има ли дни, в които само може да ми го пусне? Понеже за първия болничен искаше да отида във вторник или четвъртък и да започне да тече точно от този ден, не по-рано или по-късно.

# 899
Въпрос за вече раждали те,може ли актуален списък за постъпване при раждане?

Общи условия

Активация на акаунт