Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 081
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • столицата
Няма лошо хората да ползват консултантски услуги вкл при кандидатстване. Тази година, обаче, това е поне 4-я пост, за който чета за допуснати съществени пропуски от страна на консултантите. Явно е време клиентите им да се научат, че когато плащат за услуга и не я получат имат право на обезщетение за причинени имуществени и неимуществени вреди. И като бъдат осъдени няколко пъти за небрежност на служителите си, ще се научат да изпълняват задълженията си качествено.

# 211
Вале, евала, че стоиш зад мечтите на детето! И съм сигурна,че това на Мими не е каприз, а с ясна цел и съзнание колко ще ви струва.

# 212
  • София
Честито на шофьорите, безаварийно да им е.
Моята се отказа от Нидерландия сама.
АУБ имат ли пълни стипендии?

# 213
  • София
Имат, Клеми.
И доста непълни имат.
Не се дават лесно стипендии, но не е и невъзможно.
Описва си всички постижения в гимназията кандидатът. Конкурси, участия, олимпиади. Награди.
Наборката много разчита на тая част.
То се добавя-20 процента за едно, 20 за друго...
От това, че ще участва в ранното кандидатстване, също се получава отстъпка.
От това, че всяка година е завършвала с пълно отличие-също.
Щот, нали, аз, все и виках Какво толкова се бъхтиш, на никого няма да му пука в живота с колко си завършвала годината.
Има и социална стипендия.
Матурата не вАжи, поне при ранното кандидатстване. После просто трябва да я вземеш. Това много я впечатли наборката. Отношението към индивидуалността.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 17:05 от Валенцето

# 214
  • тук-там
Леле, кандидатстудентска си стана темата. Браво! Много информация получавам както винаги във форума Simple Smile
Моята душица лято много не видя. Имаше план да е цяло лято по морето с малко работа. Е, беше на море, но от началото на юли бори ковид и последици бори. Много ми беше здравичка до момента, никога не беше пила АБ освен за една скарлатина. Обаче и мен, и нея ни събори гадината като по учебник. И двете сме чинно ваксинирани. Първо 2 седмици бори активната фаза, после направи постковид бактериална пневмония, а след месец и половина ангина. Направо и разказа играта тази гадост. Сега се е посъвзела, да чукаме на дърво. Обаче е направила мега амбициозен план до Ноемрви - шофьорски курс, ДАФ, подготовка за немски матури и май пробни някакви се водят, ТМС и бейбиситване през уикенда. Водим преговори от нещо да се откаже, защото след това боледуване само стрес и трябва сега.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 18:27 от mtz

# 215
  • София
Няма лошо хората да ползват консултантски услуги вкл при кандидатстване. Тази година, обаче, това е поне 4-я пост, за който чета за допуснати съществени пропуски от страна на консултантите. Явно е време клиентите им да се научат, че когато плащат за услуга и не я получат имат право на обезщетение за причинени имуществени и неимуществени вреди. И като бъдат осъдени няколко пъти за небрежност на служителите си, ще се научат да изпълняват задълженията си качествено.
galimar,  в Unify май не плащат нищо,  а това е  фирмата,  на която разчитат най-много деца за Холандия. И сякаш наистина  е така, както е написала Слънчевата - работят там с някакъв набор от университети (преобладаващо може би хохшулета даже) и ако си с по-нестандартен интерес, е по-добре  да си действаш сам. Но и да пропуснат нещо оттам, човек не може много да ги критикува, понеже услугата им все пак е  безплатна.. Докато за немските, австрийските, швейцарските унита услугите на такива фирми са си  платени и са недопустими разните им пропуски или опитите им да те насочат към  учебни заведения, с кандидатстването в които са наясно и  карат на автоматик.. И като ги изкараш от тази им "зона на комфорт" с нещо по-различно, почват с неточностите.. Ей такива трябва да бъдат наистина санкционирани за небрежността си. Но хората се спасяват по единично, решават проблема, махват след това  с ръка и  всичко си остава непроменено.

# 216
  • София
От това, че всяка година е завършвала с пълно отличие-също.
МайкоУУ! Браво! 👏
Аз не го виждам младежът да се напъне някога толкова. Обаче и при момчетата е по-различно. Не само при моето. Това, което им е интересно, лесно и бързо го усвояват. Но.... ако нещо не влиза в сферата им на интересите, просто го правят колкото да мине... Те, мъжете, в живота са по същия начин. 😁 Повечето.

# 217
Загледал е Мехатроника и Информационна Техника (на немски език) в ТУ
Големият ми син завърши "Транспортна техника и технологии" в ТУ. Негов приятел от групата беше завършил преди това Гимназия по електротехника, което също много му помага в момента в професията, която е избрал. Подобно на твоя син също се справя с ремонти, които другите не успяват да свършат - просто е роден за тази професия. Моят син само отчасти ползва инженерната си диплома и знания в това, което работи.  Понеже аз съм икономист и всички инженерни  специалности ми се струват много трудни, още повече ако се учат на чужд език. Но пък са наистина интересни и перспективни! Ние също разглеждахме специалностите във факултет "Машинстроене и уредостроене". Успех и късмет на децата!
Слънчевата, много точно обрисува мъжете:laughing:! Преди време съм се чудила как едно стихотворение беше трудно за заучаване, обаче в главата на сина ми от малък беше, а и сега е пълно с разни дълги цифри относно технически данни и показатели за автомобилите/става въпрос отново за големия син/. Да не помислите, че коментирам набора. При него още талантите не са много изявени:😁:

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 18:56 от Мари-ана

# 218
Спец.за Unify, услугата е безплатна само за унитата, на които са представители, а те основно са приложни университети. Бяхме на тяхна презентация и не спестиха нищо от разликата между академични и приложни, което беше коректно. Според мен не трябва да се разчита изцяло на подобни агенции, а наборите да се следят и проверяват нещата.

# 219
  • София
Валенце, вие верно ли сте готови да изръсите един чувал пари баш за АУБ, само и само да не е в бг уни?
Сега се зачетох.
В какъв смисъл  "баш за АУБ", някакви лични впечатления ли имаш? Сподели, моля!🙂
Бг университет също ни е вариант, но определено не и е на сърце.
Къде ще отиде накрая, никой не знае. Аз съвети за обучение не ѝ давам, защото наистина не чета нищо по въпроса, освен тази тема. Единствено я съветвам да не отписва нищо като вариант. Мечтата ѝ е прекрасна, но реалносттане се знае каква ще е и какво ще се случи. И СУ, и НБУ трябва да ги приеме като възможности. И то съвсем реални.

Слънчевата , да, стараеше се детето, много труд положи. За нея винаги е било важно, макар и не на всяка цена.
Много трудно ѝ беше в 11 клас особено, защото общо взето нищо, освен Испанският, не ѝ харесваше като програма на учене. Особено разочарование имаше от любимата ѝ Литература. Е, вече не ѝ е любима. Не съм вярвала, че може да се случи това. Но...
Математиката всяка година ѝ беше на ръба😁.

Благодаря на всички за полезната информация, която се споделя тук!

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 21:32 от Валенцето

# 220
  • В светлината на слънцето
По повод приятелското дете - изръсили са доста пари за консултантската фирма, не е било безплатно. Някаква специфична специалност, която я няма на много места. Забравих точното наименование. Нещо като молекулярна биология, ама не точно. Сега ще съдят фирмата. Но за съжаление губи детето.
Валенце, имах бивша колежка, която беше завършила АУБ. Та тя сподели доста неща от кухнята. Като цяло каза, че най-големият и вероятно единствен плюс е научаването на изключително добър говорим английски, почти нейтив. И нищо друго. Много неща разказа, а е била топ отличничката на випуска, не някой, когото бутат. Думите й бяха, че е абсолютен въздух под налягане и обучението не отговаря на парите, които се дават. На едно събитие имаше нейни бивши състуденти, които също много се оплакваха.
Но щом това й е мечтата и може да си го позволите, не я спирайте. Hands Plus1

# 221
  • София
Ами хора всякакви... Това е единственият университет, за който само добри отзиви чухме. И то много добре аргументирани  - какво точно им харесва, защо.
И то не от двама или трима човека.
Но е нормално да има и недоволни. Това доволен или не  е доста субективно.
А и, както споделих, дават много добри стипендии, покриващи една голяма част от таксата.
Благодаря за споделеното, lulumba, всички мнения са ценни, позитивни и негативни!

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 22:15 от Валенцето

# 222
За Унифай имам много  добри впечатления покрай голямата си дъщеря. Тя кандидатства в 3 унита чрез тях все различни специалности. Първо я записах на еднодневен курс за 60ле как да пише СВ и мотивационно писмо, всичко останало по кандидатстването и беше безплатно. Всички университети в които кандидатства бяха академични, а не приложни. Кандидатства в Тилбург, Радбоург и Твенте. Никакви пари не ни взеха, а доста се занимаваха с нас. Даже като я приеха ни дадоха съвет как да започнем да търсим квартира. Но тя избра да учи в Англия, та  се наложи да се отписваме.
Валенце моята също е харесала АУБ, даже утре ще се среща с второкурсничка от университета, за да научим повече за него.  Мм има колежка, чието дете е завършило там и тя не е особенно доволна от образованието. Казала много пари за нищо.

# 223
# 224
   Внучката ни е добре.Чувам я как изнася реч ,прозорецът на стаята  й е отворен. Тя едно малко сладко дяволче,обичта към нея няма нищо общо с обичта към децата ми.Гледам я през уикендите,защото децата правят ремонт на своя апартамент и ходят да бачкат. Надяват се Коледа да я отбележим там.Дедичката е много нещастен,той обича да сме като една голяма шумна италиянска фамилия.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 16:31 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт