ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 007
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
... и аз само чета, защото трябва да се оплаквам само...
Вчера писа есе по темата "Как останах да живея на улицата" - на  НЕМСКИ
Как ги избират учителите тези теми не ми е ясно!!!???
Подсказвахме с баща му - че хазартът може да ти съсипе живота, или бързите кредити (баща му, нали е шегаджия - диктува :"всичко започна, когато жена ми пожела да празнуваме Нова година във Велинград и трябваше да взема кредит, за да й угодя и да заведа семейството....")

... иначе наборът го вълнуват само резултати от футболни  мачове....коментират с баща си положения, резултати...

Седмокласничката решава задачи в несвяст. Утре е на Мат.без граници, а пък за всеки уикенд госпожата им дава по два теста с до 25 задача - модел НВО.
Ей, такива ми ти....
Kissing Heart

# 526
Няма да се оплаквам - просто искам да деинсталирам Школо... Disappointed

# 527
  • София
Не се отчайвайте, момичета! И това ще мине. Purple Heart
По-добре насочете енергията си в организиране на някоя срещичка помежду ни тези дни. Някой да има ЗА? Relaxed

# 528
  • София
'Начи, седите и си траете  - а аз си мисля, че само при мин е този филм. Моят винаги си е научил, но не виждам кога. Дай му коли да гледа, да чете за разни успели, които не били учили. А, да знаете - листовките за шофьорска книжка било трябвало сериозно да се учат, та почнал отсега. Думи нЕмам, той нероден Петко го ожени вече.
За капак, новата госпожо по История на малките се е заела сериозно с дъщеря ми - никой никога не ми се е оплаквал от нея, явно ще има стрелба с думи.
Онзи ден така виках, че чак тялото ми се тресеши като асфалт под бормашина. Ще си сипя от сабалем чай с хмел

# 529
  • Варна
Леле лош тон дадох на седмицата Joy Ама пък нали затова сме се събрали - да си кажем мъката, та да ни размине. Да са ни живи и здрави, ще изкласят и ще си научат житейските уроци. Само нашите нерви не знам къде ще ги търсим. В Наречен може би Joy
И за да не се оплаквам съвсем от детето - да споделя - сама се отказа от едната диня под мишница - каза, че нямала силни чувства и нямало смисъл да се занимава сега с гаджето, та го освободи от длъжност. "Иначе е готин, мамо, не е лошо момче, но няма смисъл и неговото време да губя". Rolling Eyes

# 530
  • София
Подарък за всички, в т.ч. и мен:

След двойката по география, която получи, защото подцени предмета, се сдоби и с двойка на входното ниво по ИЕ. Ето тогава откачих! Как, след цяла година по 18 часа седмично наливане на езика, домашни, проекти и немалко писане през лятото плюс три седмици преговор, да не направиш абсолютно нищо на входното, акълът ми не го побира. Много се ядосах. По математика е изкарал 4 на входното, като знаете нашата драма с този предмет, а по ИЕ се дъни така. Казала съм му, че за всяка оценка по ниска от 4,50 (математиката не влиза в тази уговорка), ще губи по една своя привилегия. Вчера ме пита "Ние кога ще отидем на кино с теб?", отговорът ми беше: "Когато си оправиш трайно успеха!". Млъкна и се прибра в стаята си. Тази седмица има три теста по разказвателните. През уикенда учи, както никога досега. Надявам се, че се е постреснал и да е видял, че само с гледане на тъпи клипчета или игри, няма да стане работата.
Днес съм на РС, да видим.

# 531
Бебчо, моята ходи вече от една година на полигон с баща си - оставИ, отдава ѝ се - баща ѝ е професионалист и ми я хвали след всеки час кормуване.
Кали, точно заради двойка по география тази сутрин , ме хвана яд безмерно и реших, че ще взимам нокия с копчета и за двамата - брат ѝ изпадна в ступор сутринта, като мина покрай мен, а аз гледам сайт с нокии Imp

# 532
  • Варна
Здравейте. Отдавна не съм се разписвала, но гледам да не изпускам какво пишете.
Влизам с един въпрос : младежът проявява завидно желание другото лято да работи. Тогава все още няма да е навършил 16 години. Някой знае е ли дали може да бъде нает на работа? Знам, че над 16 години може с разрешение на двамата родители и на Инспекцията по труда и то на не повече от 6 часа. Но дали има такава опция за под 16 години?
Сигурно има информация в нета, но както винаги съвети от практиката са най-работещи.
Вашите деца имат ли подобни желания?

# 533
  • София
anitza, ние вече имаме телефон с копчета - но по негово желание, не става за наказание Joy Нали щеше да се прави на мафиот, но криви излязоха сметките - Виваком не могат да клонират картата, освен да взема тъчскрийна. Но пък нали е с хромбук, винаги може да ме метне, че учи.
anitsa, младежът и той така - ходят с баща си, паркират. Само че ако продължава така, ще го изпратя да паркира трактора на село, тъкмо ще помогне на вуйчо си. Гледа "Столичани в повече", може пък да е той този, който е в повече Joy
Dive, права е девойката - пуснала е младежа в неплатен отпуск Kissing Heart

# 534
  • на Мелмак
Работата при младежите е сложна, работодателя трябва куп документи да подаде към инспекцията и отделно подлежи на проверки. Трябва да има утъпкана пътека, за да може да работи легално.
Мислех да се оплаквам от един РД, имало алкохол - водка, разбира се, без нищо за ядене, всички пили, правили се на големи, моята за първи път. Няма родители, те не знаели, как така?
Бях бясна, а тя се самонаказа. Защо се питам, няма случай на тийн случайно да се напие от уиски с бадеми примерно? Как може да оставиш банда тийнейджъри без нищо в апартамента? Тъпо, но си взехме поука.

# 535
  • Пловдив
Има опции за работа и преди 16 години:
КТ Чл. 301. (2)  По изключение могат да се приемат на работа и лица от 15 до 16 години за извършване на работи, които са леки и не са опасни или вредни за здравето и за правилното им физическо, умствено и нравствено развитие и чието изпълнение не би било пречка за редовно посещение на училище или за участие в програми за професионално ориентиране или обучение.
Моята щерка лятото ще работи в архитектурно и проектантско студио. Още това лято искаше да започне, но едва преди 3 седмици направи 15 г.

# 536
  • София
И аз не смея да се обадя. Не го виждам да се преучва, не знам какво прави. За сега оценките са добре, тепърва почват тестовете, ще стане ясно. Но пък се записа и на муай-тай. Освен катеренето и баскетбола в училище. Имал време, нямало много за учене...

# 537
  • Варна
Avia, благодаря за отговора. Знаеш ли дали има ограничение за брой работни часове на ден?
Наборът ще е на летище, за да упражнява езика и най-вече да свикне с работния режим.

# 538
  • София
Географията е препънала доста набори. И моят е с 2 на входното. 🙄 Вчера оцветява като луд контурни карти, дано пооправи катастрофата. Тази седмица, предваканционно, има проекти и домашни като за световно и се чуди какво им става на учителите 😂 Не е свикнал, в нашето училище домашните са от дъжд на вятър.
Другата седмица го чака участие в Евролигата по баскетбол, та ще увеличи ваканцията.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 14:37 от yovanka

# 539
  • Перник
И аз ви чета Simple Smile Нямам от какво да се оплача (пу, пу). Няма и кой знае какво за хвалба. Оценките от входните са петици и шестици. Немският е "забавен"... да видим до кога. Досега нищо не е искал да кара - ни колело, ни ролери, ни тротинетка, като гледам и за кола не изгаря от желание. Ама той нали си тича Joy Ходи редовно на тренировки, а когато не успее да стигне до стадиона, тича по улиците покрай нас.
Изкарахме стомашен вирус тия дни, доста досаден, но пък аз свалих 2 кг. и още нямам апетит, въпреки че иначе съм ОК Grinning

Общи условия

Активация на акаунт