В момента чета... 79

• 44 053
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Погледът на Медуза на мен изобщо не ми хареса, нито ми беше интересно, нито езиково блестеше, да не говорим за отвратителния финал.
Към първите места в списъка ми предстоящи за четене се придвижват “Обитаемият остров” на Аркадий и Борис Стругацки и “Метро 2033” на Дмитрий Глуховски, но имат силна конкуренция в лицето на “Берта Исла” и още няколко други книги.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 17:51 от fenyx

# 661
Прочетох за 2 дни "Между два свята" от Сюзан Редфърн.
Много ми хареса книгата, въпреки че си беше странна. Бих определила основната тематика като животът след огромна загуба.
Тялото на 16-годишната Фин умира при жестока кагастрофа, в която са и всичките й близки хора, но духът й остава да обикаля и да наблюдава какво се случва със семейството ѝ. Поредица от взети решения и избори в състояние на афект и вече нищо не е както е било. Едно разбито семейство се бори по всякакъв начин да остане заедно, въпреки преживения ужас.
Оценявам я щедро с 5*, въпреки че имаше някои дреболии, но те не намалиха удоволствието от четенето. Simple Smile

# 662
  • Mostly in my mind
sea.sea,
Признай си само едно сега: ще започнеш ли да спортуваш?
Колкото и до сега. 🤣 Аз си броя тичането след тодлъра за спорт. 🤣🤣🤣
А, айде и да се похваля, че си приключих таргета в ГР, 40 книги. 😀
Изводът: повече четеш и по-малко тичаш след тодлъра Joy

# 663
Вили, за пореден път се убеждавам колко сходен вкус имаме Simple Smile
И сега мнението ни за "Между два свята" е още едно потвърждение. Чудесна книга, на която мъничко не ми достигна за 5* Heart

# 664
О, Миж, аз това отдавна съм го осъзнала. 😁🥰
Впрочем, да споделя, че моят опит да се сдобия с "Полубрат" завърши напълно неуспешно. Малко се разочаровах от издателството, което само прочете молбата ми във фейсбук, без дори да ми отговори, на имейла също нямам отговор. Днес питах в библиотеката, имат я, но вече е в "хранилището", откъдето не можели да се изваждат "такива документи" и трябвало само в читалня. На въпроса ми как 700 страници се четат в читалня, човекът вдигна рамене. Не, че са виновни, такива са правилата, но ми стана тъпичко.
Както и да е, има и тепърва ще има  много хубави книги за четене, но все пак... Simple Smile

# 665
Fenyx,ММ от 100 г ми препоръчва Стругацки,но толкова ми е дълъг списъка,че…
Настъпи есен и се затрупахме с още повече книги,у нас всеки вечер нещо гледа,чете…само малкото дете тотално не симпатизира на книгите,но пък всеки е различен.Дойде време за топлите чорапи,червеното вино,печени кестени,ретро парфюми и сладко от сини сливи.
Чете ми се за стари семейни къщи в есенни гори ,мистерия,задушевни вечери с музика на грамофон,отлежало уиски и топъл килим пред камината,ако има и ябълков пай,няма да откажа.Май ще захващам някоя класика,ей така,да ми е уютно и хубаво на душата.
Да ви кажа,бях за кратко изпаднала в черна дупка,но КНИГИТЕ ме спасиха.Това,което ми дават,е едно огромно допълване към смисъла на живота,едно голямо приятелство за цял живот,опора,радост,бягство с финес от ежедневния сблъсък с грубостта,жестокостта и непукизма на заобикалящия ме свят.
С една дуа с тях съм си създала своя вселена.

# 666
Стругацки всъщност отдавна са ми в списъка, но все нямам нужната нагласа да подхвана книгата. Моят списък с предстоящи за четене постоянно се видоизменя и актуализира, толкова заглавия привличат вниманието ми, а няма как да се прочете всичко. Сега подхванах Мариас, който още от началото на годината имах намерение да чета, отложих за пореден път Антъни Доер (Светлината, която не виждаме), “Понякога лъжа” тъкмо да я сместя някъде сред другите книги и нещо я изпреварва, на Клифърд Саймък има поне няколко книги, с които имам да наваксвам, все се каня да прочета и някоя книга на Кинг, вмествам между другите по някой сборник с разкази, Юлиан на Гор Видал все не успявам да вредя сред новите заглавия, които изникват, още си стои само като набелязван за четене Хенрик Фексеус… направо някакъв книжен хаос е настанал при мен.
Отивам сега да си чета “Лицето ти утре” (не успявам толкова бързо да напредна , но вече оценявам като загуба потенциалното ново творчество, което е можел още да ни остави Хавиер Мариас).

# 667
Трилогията “Лицето ти утре” е на цена от 5лв за книга в store.bg….кажи-речи ни ги подаряват,но засега се въздържам,че то тези купчини трябва и да се четат.
За “Светлината,която не виждаме” само хубави препоръки бих написала,много красив стил на автора и трогателна история.

# 668

За “Светлината,която не виждаме” само хубави препоръки бих написала,много красив стил на автора и трогателна история.
Извадих я веднага от библиотеката, и я нареждам за следваща.

Довършвам "Лекарят" на Ноа Гордън. Четях я паралелно с други, и често я изоставях. Филмът ми е много любим, книгата ми харесва много, но не винаги бях в настроение за нея.
Преди нея прочетох на един дъх "40-те правила на любовта" на Елиф Шафак, и я нареждам в списъка ми за книги на годината на второ място след "Силата на кучето".

Вчера се сдобих с "Fairy Tale" на Стивън Кинг, след нея ще подхвана "Светлината....".

# 669
  • София
Впрочем, да споделя, че моят опит да се сдобия с "Полубрат" завърши напълно неуспешно. Малко се разочаровах от издателството, което само прочете молбата ми във фейсбук, без дори да ми отговори, на имейла също нямам отговор. Днес питах в библиотеката, имат я, но вече е в "хранилището", откъдето не можели да се изваждат "такива документи" и трябвало само в читалня. На въпроса ми как 700 страници се четат в читалня, човекът вдигна рамене. Не, че са виновни, такива са правилата, но ми стана тъпичко.
Както и да е, има и тепърва ще има  много хубави книги за четене, но все пак... Simple Smile
В Читалнята ми излиза, че я има, ако си от София.

# 670

В Читалнята ми излиза, че я има, ако си от София.
Не съм от София за съжаление. Simple Smile

Аз започнах "Невидимият мост" - Джули Оринджър снощи.
Има плашещ обем с много ситен шрифт от 700 и няколко страници... Може да си откарам до Коледа с нея, но пък отдавна съм й хвърлила око и вчера я взех от библиотеката. По принцип си нося книгата с мен през деня, на работа или докато пътувам, но тази ще си стои вкъщи, че ще ми счупи гърба, ако я помъкна. 😁

# 671
Aни Ерно, за която споменах в последните ми постове, е тазгодишния носител на Нобеловата награда за литература.

# 672
  • София
Надявах се да е Мураками.

# 673
Вили,
Невидимият мост е вълнуваща. Вярвам, че ще ти хареса.

# 674
Впрочем, да споделя, че моят опит да се сдобия с "Полубрат" завърши напълно неуспешно.

Имам я на английски, ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт