В момента чета... 79

• 44 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Tenerife
Чета си "Мисти" - Джос Стърлинг. Лека, приятна и забавна история. 😊

# 646
Отдавна не съм писала в темата, само чета и пълня ли пълня TBR списъка 🫣

Последно изслушах “Игра на часове” на Балдачи. Нищо особено не е книгата, да не кажа слаба в сравнение с други в жанра. Обаче четящият и театралниченето му (особено при женските образи) направо я правят ужасна. Трудно ми беше да го издържа този човек и повече не бих пуснала нищо, прочетено от него.
Продължих със “Записки от Шато Лакрот”. Харесвам Богдана от Стартер, но и тя доста преекспонира на места прочита. Все пак ми понася по-добре от предходния четящ и ще я изслушам.

На хартия започнах “Кървавата годеница”, но не стигнах доникъде, защото се запалих по House of the dragon и зачетох “Огън и кръв” на Киндъла. Вече съм я преполовила, после ще си продължа “Годеницата”.

# 647
Г-жа Рамацоти, кажи за тия "Ороци", моля? Димова ми е фаворит с "Майките".
Мари77, "Воденицата..." на Елиът съм чела като гимназистка, беше точно "мой тип"; наскоро опитах "Мидълмарч" и за съжаление не ми се получи, оставих зачетена, скучновата ми беше, ще трябва май пак да пробвам?

За да не е спам - възнамерявам този месец да почна "Тишина през октомври" Wink След като довърша "Друга представа за щастието" на М. Леви (не питайте от колко време я чета, не е проблемът в книгата, даже е доста приятна и увлекателна)...

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 23:16 от alen mak

# 648
Да се похваля, че разчупих книжния карък, който властваше през целия септември. Прочетох новия роман на Давид Фоенкинос (на френски обаче), който още не е преведен на български: Numéro deux

Публикуван е тази година и дано много скоро го представят колибритата. Кратък е, стигна ми точно за един полет, не би трябвало да отнеме дълго време да го преведат и издадат скоро.
Обичайното за автора - динамика, хумор, оптимизъм.

# 649
  • София
Приключих "Как да се мотивираме за спорт" на Деймиън Йънг. Определено тази книга, не е това, което изглежда и аз се чувствам подведена, което много ме изнерви, нищо, че я взех за 5 лв. 🤣
Авторът, доколкото разбрах е философ, пък може и да не е, едвам се концентрирах, докато я четях. Та явно е решил, че иска да напише книга, свързана и с философи и със спорт и се е получило това нищо. Все едно четях съчинения-разсъждения на седмокласник, който върти и суче, за да стигне необходимия обем. 🤦‍♀️ Според мен тази книга няма да ви мотивира за спорт, но няма и да ви откаже от него, което пак е нещо. 🤣 Също така 1/4 от книгата е посветена на спортния живот на Мураками, започвам да се чудя дали той не е спонсор на книгата. 😂
На хартия продължавам с "Макбет", а слушам "Записки от шато Лакрот", на мен пък много ми харесва прочита. 😀

# 650
Mураками има “За какво говоря, когато говоря за бягането” (издадена на българдки език) където описва страстта си, свързана с този спорт.
Вероятно, по-скоро става дума за използване на идеи наготово.

# 651
  • София
Знам, знам, прочетох. 🤣 Какви ти идеи, пише на кои маратони е ходил, има негови снимки как тренира.

# 652
Подхванала съм "Ана Каренина".
В 12 клас в училище, учителката ни по литература направи един списък от книги и раздаде на всеки по една от тях да чете и после трябваше да пишем нещо по нея. На мен, естествено се падна въпросната, най-обемна, и аз не успях да я прочета дори за дадения срок, камо ли да правя съчинения. Имах 2.
Сега виждам, че до момента доста бързо върви, ама ето на, нямам време. Вечер чета по 3 глави и съм заспала. Но засега ме увлича като че ли.

# 653
Любител съм на скандинавски криминални романи. Какво беше моето учудване, когато видях в библиотеката "Милениум" от някой си/за мен неизвестен досега/Давид Лагеркранс. Оказва се, че е своеобразно продължение на трилогията на Стиг Ларшон. Същите герои. Засега върви добре, макар че компютърните и хакерски терминология ми идват малко в повече.

# 654
sea.sea,
Признай си само едно сега: ще започнеш ли да спортуваш?

# 655
Любител съм на скандинавски криминални романи. Какво беше моето учудване, когато видях в библиотеката "Милениум" от някой си/за мен неизвестен досега/Давид Лагеркранс. Оказва се, че е своеобразно продължение на трилогията на Стиг Ларшон. Същите герои. Засега върви добре, макар че компютърните и хакерски терминология ми идват малко в повече.
Ако не сте чели, Ви препоръчвам "Погледът на Медуза" , "Тебеширения човек", "Снежния човек" , "Кестеновия човек" (Кестеновия човек- моят фаворит Simple Smile )

# 656
  • София
sea.sea,
Признай си само едно сега: ще започнеш ли да спортуваш?
Колкото и до сега. 🤣 Аз си броя тичането след тодлъра за спорт. 🤣🤣🤣
А, айде и да се похваля, че си приключих таргета в ГР, 40 книги. 😀

# 657
Ако не сте чели, Ви препоръчвам "Погледът на Медуза" , "Тебеширения човек", "Снежния човек" , "Кестеновия човек" (Кестеновия човек- моят фаворит Simple Smile )
А останалите? И на Дамхауг, и на Несбьо са поредици, втората особено дълга.

По темата ... чета "Фатална изповед".

# 658
Прочетох разказа “Нашийникът” в “Любовта за напреднали”/мъжкото издание/,и останах с много добри първи впечатления от Емил Андреев.Той е един от сценаристите на Под прикритие и Четвърта власт,сега видях,че разказите са му в Сторител и ще се позаслушам.
Вчера направих опит да харесам “Пачинко”,но не и не,много висок рейтинг,но не е мой тип четиво.Даже слабичък стил и “недоошлафан”,мисля че на свекървата ще й хареса и ще е във възторг:))

# 659
Цитат на: durvena.filosofka18 link=topic=1420544.msg44616316# 475073.msg45390364#msg45390364 date=1664973684

Само Медуза не съм чела. А инак се опитвам като захвана един автор, ако ми е харесал, да чета подред, ако е поредица. Така четох Несбьо, Юрт и Русенфелд, Адлер Улсен.
Кестеновия човек не ме грабна особено и не съм търсила друго от автора. Май няма друго преведено.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 17:35 от W

Общи условия

Активация на акаунт