Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 24 388
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
На мен ли така ми се струва или в последните страници се обърка яко ИР, диабет тип 1 и диабет тип 2.🤔 Голям тюрлюгювеч е станало.
Щях да пиша нещо, ама така се омотах тука, че забравих кво щях да питам. 😁

# 241
  • Paris, France
zipy, ако се храниш кетогенно и с достатъчно протеин, нямаш нужда от специален спорт и даже може да не спортуваш ако спорт те изцежда и ти увеличава апетита. Можеш да ходиш, спринтираш, вдигаш тежести, да въртиш колело.

Ходенето след ядене е метод за директно горене на ВХ. Условието е да вдигнеш бавно интензитета до 50% от VO2 max. Ако велоергометъра го караш на 50% от VO2 max, добре, ще свърши работа. Ако е по-интензивно, няма да има ефект върху глюкозен толеранс, но няма да те утрепе. Ние обикновено започваме малко преди достигане на крайно тегло и с цел да толерираме ВХ. Елора вече го постигна, tays е на път.

Cygnus, Яденето на много листа възпира кръвосъсиращите действия на повечко омега 3, а и подобрява ИР и първа фаза на инсулинови отговор. При достатъчно витамин К1, омега 3 няма опасност да го предозираме. Аспирин и хепарин правят това, което прави аскорбиновата киселина 🥳. Аспиринът блокира влизането на вит Ц в клетките. Добре, при вас ползват аспирин, но извън периодите под грижите ви, К1 и омега 3 си работят идеално в симбиоза и омега 3 не предизвикват кръвоизливи. Народите, които ядат много омега 3, ядат и много К1 от треви и водорасли и нямат хеморагични инсулти повече от нас. Това като си ядат тревите, разбира се.

https://blog.algaecal.com/appreciated-benefits-vitamin-k1/

# 242
Какво имате предвид с "ходене вкъщи"? Бягаща пътека ли ползвате?
Това
https://youtu.be/cvEJ5WFk2KE
Да, сетих се за един спортист скандинавец (борец или боксьор май беше) преди много години се пенявеше, че " ВМНВХ кето е за мързеливите", разбирайте  не желаещи да си размърдат г@з от канапето. Друг е въпросът, че понякога е невъзможно и/или неподходящо за момента.
Всеки знае, че движението/спорта са жизнено необходими, но отслабването тръгва  най-напред от кухнята.

# 243
Да, да, питай бившия ми, той ходеше на фитнес, за да може да яде после с чиста съвест пици и пържени картофи 😀

# 244
Това последното ми напомня на хора дето мяркам из разни групи, те пък правят обратното. Съгрешили с храна, образно казано. Наумяват че трябва да се покаят с пост и молитва, по модерному фаст. И считат че едва ли не са нулирали извършената глупост... Говоря не за здрави хора ами из групи за ИР и други проблеми.
И пак ми се върти в главата пост от тук неотдавнашен, че при фаст има значение и какво е ядено точно преди него, кои микроорганизми са нахранени точно тогава и кои не. Все още съм без компютър и само си трупам списък за когато ще мога да седна пред нормален екран да ровя и чета на спокойствие, но пък си звучи логично

# 245
Да, да, питай бившия ми, той ходеше на фитнес, за да може да яде после с чиста съвест пици и пържени картофи 😀
което ме подсеща за Тим Ноукс, лекар по спортна медицина и много голям спортист.
https://www.amazon.fr/REAL-MEAL-REVOLUTION-fondateur-c%C3%A9tog% … =books&sr=1-1
Познай какво му се е случило преди да стане един от първите , които популяризират ВМНВХ и кето? Известен е и със списъците за започване/нагласяване/поддържане на ВМНВХ. Има ги на първата страница в темата за ВМНВХ към края.
Но всеки си избира стратегия, коя печеливша, коя - не.....

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:20 от tania6

# 246
Да, точно, natka, Невена беше писала, че има значение какво си ял преди фаст и че тялото запомня, най - просто казано... Simple Smile
Мерси за менютата които пускате! Записвам си ги.

# 247
Това последното ми напомня на хора дето мяркам из разни групи, те пък правят обратното. Съгрешили с храна, образно казано. Наумяват че трябва да се покаят с пост и молитва, по модерному фаст. И считат че едва ли не са нулирали извършената глупост... Говоря не за здрави хора ами из групи за ИР и други проблеми.
И пак ми се върти в главата пост от тук неотдавнашен, че при фаст има значение и какво е ядено точно преди него, кои микроорганизми са нахранени точно тогава и кои не. Все още съм без компютър и само си трупам списък за когато ще мога да седна пред нормален екран да ровя и чета на спокойствие, но пък си звучи логично

О да, важно е и какво е ядено преди това.
Но не мога да отрека, че си има ефект като съгреши човек и направи фаст.
Но по-голям е ефекта, ако не е съгрешавал.

# 248
Мен ме тръшна някакъв вирус...след като вкъщи от няколко дни има човек "със синузит".🙄 Температура, болки по мускули, кости, органи, тъпо главоболие, леко разстройство и отпадналост. Откъм нос и гърло засега нямам никакъв симптом (пък не е като покрай мен да нямаше кихавици и сополи), дано се задържи така! Няма да му се давам! Изкарах деня почти без храна. Включих малко кефир, защото един от симптомите е...оригване (веднага след кефира изчезна като с магическа пръчка). Една чаша чай от шипки и липа, няколко чаши вода и още малко кефир за "вечеря"- това ще ми е за днес.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:58 от dolce miele

# 249
dolce miele, да са оправяш бързо ! Flowers Hibiscus
вие какви яйца купувате, гледах видео на Dr. Sten Ekberg, излиза ,че ни взимат парите като ни карат да си мислим, че взимаме яйца от така наречените щастливи кокошки ...Нямам възможност да взимам всеки път яйца от дом. кокошки... взимам сега едни уж богати на  омега 3 и от кокошки хранени с коноп.. белтъкът е един течен, нещо не ми вдъхва доверие..

А какво ще кажете за газираната вода...трябва ли да се избягва?

# 250
За газираните напитки съм чела, че не се препоръчват за жени, нещо май увеличавали риска от остеопороза, но не се наемам да кажа дали е научно мотивирано, не съм задълбавала. Аз самата пия газирана вода само като се събираме със свекърите или на някое парти, понеже не пия вече алкохол. Яйца купувам уж все да са от свободни кокошки, харесвам на "Мухтаров" и "Багрянка" (те са уж обогатени със селен), май и още някакви вземах, ако тези ги няма, и като цяло намирам разлика с "несвободните" в цвета и вкуса на жълтъка. Не е като домашните, но разликата е голяма, та се надявам, че освен по-вкусни, са и с по-добър състав.

# 251
ясно, Melusine, и аз газ.вода пия по принцип навън,заместител ми е на шампанското, смешно звучи, знам:-) забелязвам ,че все по- често и по-често започва да ми се пие.

# 252
газирана вода: един много известен хирург с дългогодишен стаж, във интервюто си беше попитан за газираната вода. Отговора му беше, че той пие такава редовно и тя помага да се снабдят с кислород аеробните бактерии, които живеят във нас, подпомагат се, .....

# 253
Харесвам газирана вода много и обикновено имам вкъщи. Не е като постоянно да пия такава, но си ми се допива, на някакви периоди съм. Друго газирано поначало не харесвам (освен бира дето пък съвсем не бива да ми е често), но неподсладена газирана вода от време на време не виждам с какво да ми навреди.
И навън ми е вариант за напитка, то и айрян да си поръчвам на е за често. Като знам купешкото кисело мляко... а пък гола вода достатъчно изпивам и вкъщи, поне да има мехурчета там Grinning

# 254
dolce miele, да са оправяш бързо ! Flowers Hibiscus
вие какви яйца купувате, гледах видео на Dr. Sten Ekberg, излиза ,че ни взимат парите като ни карат да си мислим, че взимаме яйца от така наречените щастливи кокошки ...Нямам възможност да взимам всеки път яйца от дом. кокошки... взимам сега едни уж богати на  омега 3 и от кокошки хранени с коноп.. белтъкът е един течен, нещо не ми вдъхва доверие..

А какво ще кажете за газираната вода...трябва ли да се избягва?

На промоция купувам. Дали са щастливи или нещастни кокошките не знам Grinning
Газирана вода пия като съм някъде на заведение. То друго какво да пия там.
На заведение може и айрянче също, но го избягвам киселото мляко.
Не че ми влияе чак толкоз зле, просто не ми е любимата храна.
Виж лятото спретвам тиквички с патлаждани на фурна с кисело мляко и чесън.
Имах позната работеше във фирма в която уж пакетираха био зеленчуци и плодове.
Ми каза че обикновени били, просто етикета бил био.
Може би не всички фирми са такива.

Общи условия

Активация на акаунт