Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Разбира се че се бият,но по команда и слушат.Както беше обяснено,те са верни само на ездача си и ще умрат за него при нужда.Ако умре ездача им,може да позволят на друг,но може и да останат свободни.Тук драконите ще са много по голям фактор и е доста по интересно от троновете.На мен Ренира ми харесва въпреки всичко.И да всички ще умрат разбира се,но спойлера беше неподходящо споделен.

# 316
Разбирам! Благодаря Ви много за обясненията! Ще взема да прочета книгата и да прегледам епизодите на ГОТ, където разказват за Ренира. Много ми е интересно.

Видяхте ли обаче новото промо? Явно пак имаме скок, но този път поне от 2 години! Не намерих с бг субтитри обаче , а само с англ.

# 317
Да поразнищим малко темата за драконите… понеже са главни герои.
Разбрахме, че имат драконови яйца. Тези яйца се дават на бебе Тарг.
Как се излюпват, или по скоро кога? Когато бебето порасне? И тогава всяко бебе става бъдещ ездач?
Значи ли, че бебето и дракончето растат заедно?
Защо сложиха яйцето в загрятата урна? И на кого ще го дадат след като бебето Бейлон почина? Яйцето ще “чака” друго бебе и тогава ли ще се излюпи?
Не разбрах - от люпилня ли го открадна Демънт? Значи имат и други яйца.
BlushBlushBlush
И последно: Яйце излюпва ли се само, без  да е свързано с Тарг?
Допълвам:
От къде се появяват драконовите яйца?Kissing Heart
Драконова любовна двойка ……
Ренис нали и тя е Тарг - но няма дракон.Confused

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 21:17 от ratridi

# 318
  • The point of no return
Ренира щеше да приеме Лена според мен. Първо е по-малка от нея, братовчедка й е, пък и има политическа мисъл в главата й, ясно й е, че Валирион им трябват. А по същата причина с възрастта, която не  устройва Визерис, я прави по-спокойна - евентуални братя ще са в по-далечно бъдеще.

Според мен не се ядоса на Алисан, а по-скоро на баща си.

Според мен се ядоса и на двамата и даже мисля, повече на Алисънт. Все пак с Алисънт са много близки приятелки, а тя едва ли не зад гърба й се е сваляла с баща й и хоп той обявава, че я взима за жена. Почувства се предадена от нея. Освен това от най-близка дружка до мащеха има огромна разлика. Приятелството им ще пострада при всички положения.

Това със спойлерите е много гадно наистина, и аз за малко да се опаря, добре че видях друго мнение. Не може ли просто да се коментира само сериала тук и неща, които вече са минали в ГОТ.

# 319
И не само, че има огромна разлика между най-добра приятелка и мащеха, но е и реално застрашена от нея, тъй като Алисент знае абсолютно всичко за Ренира , дори и слабостите й, а това е огромен проблем за Рени. Тук важи поговорката , дръж приятелите си близо, но враговете още по- близо и Алисън успешно го или ще го направи това , да използва всички знания и ресурси срещу Ренира!

За драконите - БЛАГОДАРЯ ЗА ВЪПРОСИТЕ с яйцата, точно на място са. И аз се интересувам от иформация!

# 320
  • Варна
Емма Арин, ако не се лъжа беше с баща Арин и майка Таргериен, нали?

Ренира се ядоса като разбра коя ще е булката, защото е едно татко и да се ожени за някаква знатна мома, която не познава особено и съвсем друго - за близка нейна приятелка. Сега Алисънт ще и мащеха и може да роди деца, които ще и бъдат конкуренти за Трона. Гадничко си е за нея.

Всичко в епизода ми хареса, само не схванах защо в крайна сметка Визерис избра Алисънт? Влюби ли се в нея? Някаква друга причина ли има? Доколкото помня Хайтаурите са много богати, но Ото не е наследника, а втори син. (Поправете ме, ако греша.😀) Или просто от инат реши, че няма да се ожени за тази, която всички му казват, ами ще си избере друга.
Butterfly:3, беше питала нещо по-назад, отговарям в скрит текст, защото е спойлер за сериала:
Скрит текст:
ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР
Скрит текст:
Всеки Таргериън се свързва с определен дракон/дракони и му става ездач. Един дракон намерили си веднъж ездач му остава верен, докато човека е жив и не позволява на други да го яздят или командват, дори и да имат Таргериънска кръв. Затова Ренира няма какво да направи срещу дракона на брат и. Той слуша само него и никой друг.

Веларион са най-богатия род в кралството, така че едва ли парите са фактора.

Скрит текст:
Това за драконите се оказа невярно! Wink

# 321
Доколкото помня от света,яйцата се снасят и продават.И да уж само тарг може да излюпи яйце и да го възпита и отгледа.Спойлер за драконите.
Скрит текст:
Доста дракони се излюпват,но са слаби и малки и умират.На всеки тарг уж се полага,но не всеки успява да отгледа дракон.Тепърва ще има възход и падение при драконите.Който е гледал троновете знае че изчезват напълно и Денерис излюпва последните три.

# 322
  • Вестерос
В предната тема, където споделих историята на сериала от Света на огън и лед, имаше описани всички дракони, участвали в Танца и съдбата им.

-Ренис има дракон- Мелейз се казва, преди нея е бил дракон на майката на Визерис- Алиса Таргариен, пето дете на Джахерис .
-Дъщеря й Лена също има- Вагар, женски дракон, който знаем, че е бил драконът на Кралица Висения, сестрата и жена на Егон Завоевателя и на бащата на Визерис- Белон, четвърто дете на Джахерис.
-Драконът на Ленор, синът на Ренис се казва Морски дим.
- На Ренира е Сиракс
- На Демон е Караксес, преди него е бил дракон на бащата на Ренис- Емон.
- На Визерис е бил Балерион, преди да умре, драконът на Егон Завоевателя.
- Джахерис е яздел Вермитор, жена му Добрата кралица Алисан е яздила Сребърно крило.

За другото нямам достъп до книгите си сега аз да обясня.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 21:41 от Tiffany А

# 323
Аз наистина все още не разбирам историята около яйцата. Денерис излюпва последните 3 дракона,  те защо да не могат да снесат яйца или и трите са мъжки и затова ще изчезнат напълно?

# 324
Благодаря!
Ще се четат и тези книги , няма отърване. Grinning
Иначе всичко ми е “като в мъгла” и екранизацията не ми е достатъчна с информация.
Балерион как се е подчинил на такъв посредствен крал като Визерис?

# 325
  • Вестерос
Не знаем за трите на Дани какъв пол са. Имаше теории, че Дрогон е женски дракон. Също така май Мартин е казвал, че може да си сменят пола, ама не съм сигурна.

Балерион умира 94 г. на около 200 години. През 93 година най-сетне спира да расте 😁 Бил е тежък и стар. Визерис даже казва, че Балерион няма да мине разстоянието от Кралски Чертог до Драконов камък.

# 326
В драконово гнездо е пълно с ями за люпене,но не всеки дракон може да снесе яйца.Не си спомням наистина Мартин не беше много подробен в това отношение.Помня само че им трябваше тихо и спокойно място и затова бяха отделили и пригодили замъка.За на Дани драконите наистина завърши на никъде,единият нали го и убиха нелепо.Дано Мартин в книгите наистина завърши подобаващо историята не като това недоразумение.Аз все още се надявам че ще доживея да я дочета 🤣

# 327
  • Варна
Каквото си спомням за драконите и драконовите яйца. От книгите е, затова го слагам в спойлер, въпреки че не мисля, че издава нещо за сериала:
Скрит текст:
1. Яйце се слага в люлката на Таргче най-вече за да може бебето да расте силно и здраво. Някаква традиция. Също като се излюпи дракончето се привързва към детето. Явно става по-лесно и язденето на дракона по-късно като порастне.
Все пак обяздването на стар дракон може и да не е безопасно дори за Таргариен. Ми ако вземе, че не те хареса и те опърли? Това последното в кръга на шегата.
2. Един дракон може да се язди само от един ездач. Чак когато ездачът умре, друг може да яхне дракона.
3. Драконите явно усещат отношенията между ездачите си - затова може да си съскат примерно или да не си обръщат внимание. Но явно усещат

На Драконов камък по принцип май би трябвало да има яйца, не знам защо Демън тръгна да краде яйце от Кралски чертог чак.  Освен ако не е искал да ядоса брат си.

Roya, според мен се ядоса на баща си, защото един вид е прежалил майка й. Лена още не е жена, поне на този етап не е заплаха за паметта на Ема Таргариен.
Вероятно е сърдита и на Алисън до известна степен, но Ренира твърде добре знае, че една жена във Вестерос, дори и (особено) аристократка, няма думата за брака си. За когото й кажат, за него се жени. Алисън няма избор.
Затова си мисля, че по-скоро е сърдита на татенцето, че точи лиги по приятелката й.
Може да бъркам, ще видим по-нататък евентуално.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 22:14 от maskara

# 328
За другите му роли се сетих, да, но не и за Нотинг Хил 😁😁
Аз пък първо за това се сетих. Там играе съквартирантът смотаняк на Хю Грант. Много му отиваше…🤣

# 329
  • Варна
Да поразнищим малко темата за драконите… понеже са главни герои.
Разбрахме, че имат драконови яйца. Тези яйца се дават на бебе Тарг.Всеки Таргариен полуава при раждането си драконово яйце, получават ги дори когато вече няма живи дракони. Не всички дракони във Вестерос за свързани с Таргите, има и диви дракони без ездачи, които живеят на Драконов камък. Има източници, които твърдят,, че има известно количество неоткрити драконови яйца на Драконов камък по времето на Денерис. Драконите произхождат от Валирия, Таргариен са ги докарали до Вестерос.
Как се излюпват, или по скоро кога?Никой не знае. Свързано е с магия. Много Таргариен са загинали опитвайки да излюпят яйцето си след Танца с най-ралични похвати - неуспешно.По времето когато се развива настоящата история, яйцата се излюпват без някакви особени усилия, но като цяло е рядко явление Когато бебето порасне? И тогава всяко бебе става бъдещ ездач? Всеки Таргариен е потенциален бъдещ ездач. Не е задължително да язди дракона от собственото си яйце, някои яздят по-стари дракони. Счита се че дракона избира ездача си. Има и обикновени хора, ездачи на дракони, но се смята, че са потомци на Таргариен или Веларион /които също са от Валирия/
Значи ли, че бебето и дракончето растат заедно? Не е задължително, но в настоящата история не е рядко срещано.
Защо сложиха яйцето в загрятата урна? И на кого ще го дадат след като бебето Бейлон почина? Яйцето ще “чака” друго бебе и тогава ли ще се излюпи? Да, яйцето "чака" подходящ момент, не е задължително да е притежание на бебе.
Не разбрах - от люпилня ли го открадна Демънт? Значи имат и други яйца. Имат известно количество яйца, на Драконов камък, където живеят драконите. Яйца от техните собствени дракони, както и от диви дракони.
BlushBlushBlush
И последно: Яйце излюпва ли се само, без  да е свързано с Тарг? Да, възможно е. Но са необходими подходящи условия. Такива на Вестерос има на Драконов камък /вулкан/, както и в Зимен хребет /горещи извори/
Допълвам:
От къде се появяват драконовите яйца?Kissing Heart Драконите ги снасят. Simple Smile
Драконова любовна двойка ……
Ренис нали и тя е Тарг - но няма дракон.Confused  Естествено, че Ренис има дракон - Мелеис Червената кралица е нейния дракон.
Драконите имат дуална природа, при определени условия може да променят пола си и да стават от мъжки -  женски и обратно.

Общи условия

Активация на акаунт