Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Ако може, нека някой напише какво е този Танц. Разбира се, в няколко скрити спойлера за да няма наранени души. Моля Simple Smile
Скрит текст:
Гражданска война в Седемте кралства, когато няколко враждуващи фракции се борят за царската власт.
В битките участват дракони, бие се дракон срещу дракон и ездач срещу ездач. Предполагам че зрелището би било  епично.
Тази война е наречена Танца с дракони. В момента в сериала е зараждането на конфликта.

# 346
Танцът на драконите е борбата за надмощие на таргите.
Само за хора с чувство за хумор,в групата на троновете е страшно тези дни във фейса 🤣
Скрит текст:
Дамян и Райна са побългарените им имена,а краля е Васко жабата.Страшни мемета и бъзици отнасят 🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 22:41 от лещичка

# 347
  • The point of no return
Замислих се дали имат родословно дърво в книгите. А само женските ли снасят яйца? Или ако мъжки дракон си смени пола, може да снесе? Може би има някаква надежда Дрогон да има поколение.
Защо точно Дрогон? Simple Smile

Нали на Дани драконите бяха последните, двата ги загубихме, остана Дрогон. Тарги също няма, освен Джон Сноу.

Много интересно ако наистина Дрогон е излюпен от въпросното яйце, което Ренира е избрала за брат си. А нещо за този избор споменава ли се? Стори ми се, че има някаква история зад него. Като се роди Тарг, как избират кое точно яйце да му сложат в люлката?

Да си припомним Реги. Green Heart

# 348
  • Варна
Гледам епизод 2 отново. Когато Лена каза на Визерис, че според майка й ще дели постелята му след 14, той въздъхна прекалено силно. Сякаш продукцията(режисжора) намекват, че причината да избере Алисън е, че работенето по нов наследник няма да се отложи с поне 2 години. Доста плоско ...

# 349
  • Варна
Нали на Дани драконите бяха последните, двата ги загубихме, остана Дрогон. Тарги също няма, освен Джон Сноу.

Много интересно ако наистина Дрогон е излюпен от въпросното яйце, което Ренира е избрала за брат си. А нещо за този избор споменава ли се? Стори ми се, че има някаква история зад него. Като се роди Тарг, как избират кое точно яйце да му сложат в люлката?
Драконовите яйца не са ЧАК такава рядкост /все пак  подариха цели три на сватбата на Дани и Дрого/, проблемът е че не се излюпват. Хубавото е, че не се развалят и дори и след 100 години от тях може да се излюпи дракон.

Малко вестероска история:
Скрит текст:
Традицията на Таргите за яйцето в люлката е създадена от внучката на  Егон Завоевателя Рена, която слага  в люлките на малките си брат и сестра драконови яйца.
Самата тя получава малко драконче за подарък, когато е на 9 години на което става ездач,

# 350
  • Варна
По принцип осми сезон на Троновете за мен беше пълен, тотален провал, в който окепазиха всеки възможен читав персонаж и убиха тези, които не успяха да окепазят, но сцената с първото качване на Джон Сноу на дракона истински ме забавляваше. От време на време пак си я гледам. Накефи ме как Денерис буквално го хвърли на вълците (в случая на дракона) с репликата, че ако онзи не го хареса, на нея ще му остане хубав спомен за него 😋 Но най-голямото забавление ми беше първо от смаяните физиономии на Тирион и Давос, а после от начина, по който дракона си показа магариите и добре го размята насам-натам преди да му се подчини 🤭

# 351
  • Варна
Последния сезон на Троновете беше отвратителен - нищо не може да го спаси в моите очи. Simple Smile
Скрит текст:
От набързо събраните безсмислени любовни двойки , вероятно за да угодят на фенските желания, до пълния мрак на битката срещу Другите, където лично аз почти нищо. И още..  ама няма да мрънкам..

Гледах втората серия, продължава да не ме разочарова сериала. Simple Smile
Добре показаха интригите в Малкия съвет, забелязахте ли как Великият майстер подкрепяше всяко изречение на Ото, когато стана въпрос за евентуалния нов брак на Визерис? В защита на Визерис, да кажа, че в книгите Алисънт е на 18, а не на 15 години.
Алисънт ми беше противна там, но тук придобива повече "цвят" и й симпатизирам.
Лена Веларион е  голяма сладурана, май все още не са показали брат й.

Мислех, че ще претупат набързо историята докато се стигне до частта с битките, но съм приятно изненадана.
Не очаквах да включат и  войната при Каменни стъпала, ако развият всичко както трябва имат материал за 10-15 сезона. Grinning

# 352
  • Вестерос
Ленор го показаха на турнира в първа серия.

# 353
Мислех, че ще претупат набързо историята докато се стигне до частта с битките, но съм приятно изненадана.
Не очаквах да включат и  войната при Каменни стъпала, ако развият всичко както трябва имат материал за 10-15 сезона. Grinning
Абсурд. 3 сезона, макс 4, ако включат "Часът на вълка" и последиците там след Танца.

# 354
  • Варна
Зависи. Ако се развият линиите с децата и внуците, двете битки в Тъмбълтън, копелетата на Корлис , Харънхъл и т.н Материал има много, само да задържат нивото. Само по 10 епизода са сезоните. Ако претупат историята ще загубят.  Е, изхвърлих се с 10-15 , но поне 4-5 може да се получат

# 355
  • Варна
Ще претупат ражданията. Три сезона + три пънометражни в четвъртия, kaто в GoT.

# 356
Може ли линк към групата във фейсбук?

# 357
Така ако прескачат по 2-3 години на епизод тамън ще докарат книгата за първи сезон 🤣
Линк към групата 🤪

Скрит текст:

# 358
  • София
Възрастната Ренира ми е доста антипатична. А и като я видях без перуката съвсем. Надявам се в сериала да няма такова гадно излъчване като на снимката

# 359
  • Вестерос
Мен друго ме подразни така от снимки.
При младите Ренира и Алисант си личи от километър, че Алисант е по-голяма.
При възрастните актрисите, които са избрали са наобратно, тази, която ще е  Ренира ми е с поне 5,6 години по-възрастна от Алисант.

Общи условия

Активация на акаунт