Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 460
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Изгледах епизода... хем са 2г напред,хем пак ми се струват,че бавно вървят, може би защото съм чела книгата и вече нямам търпение за екшъна 😁 Демън е страхотен, актьора е перфектен за ролята!

# 406
Гледайки епизода, се чудех откъде ми е познат актьора, който игра Джейсън Ланистър. Оказа се, че е участвал и в Игра на тронове в 1 сезон в турнира на ръката

# 407
  • The point of no return
И на мен ми беше леко скучен епизодът, но пък имаше някои много добри сцени.

Скрит текст:
Ренира и баща й - обожавам разговорите им. За пореден път съм впечатлена от Пади Консидайн, страхотен е. Харесва ми как Висерис се опитва да й бъде баща и приятел, но в същото време е Крал и някакси има разминаване между това което иска и това което трябва да направи. Много ме трогна като й каза, че иска тя да е щастлива, че вижда мъката й през последните години и че оставя на нея избора на съпруг.
Допадна ми и това, че не скри от нея, че се колебае, което е разбираемо. Цял живот чака мъжка рожба, и всички около него само за това му тръбят, няма как да не му минават такива мисли през главата. Надявам се да спази обещанието си и да остави Рени за Кралица.
Сцената с елена също беше силна, виждаше се, че Висерис изобщо не иска да го убива, но го стори защото трябваше да го направи.
Предложението на Ото да омъжи Рени за брат й - щях да повърна от гнус. И моята реакция беше като тази на Висерис.
Изненадващо Алисънт се държеше доста добре с Ренира и даже се застъпи за нея. Скрита лимонка ще се окаже тя като гледам.

Видяхме и Ленор да язди дракон! Кой беше неговият дракон?

Мисля че някъде видях Рени кой ще избере за съпруг, да видим как ще реши да е той.

Тийзър за епизод 4.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 02:01 от Roya

# 408
  • Варна
Нощес как глиган се транжира!

Скрит текст:
Веднъж със Ренира, в гората край вира
сир Кристън във мрака се взира
там нещо зловещо конете стресира,
сърцето му бясно пулсира.

Внезапно край сира глиган се провира
и иска да схруска Ренира,
но тя го финтира, във храста плонжира,
за помощ към Кристън се взира.

А той реагира и свойта рапира
в г..ърба на шопара завира,
но той не умира, да рита не спира
подразнен от меча на сира.

Тогава Ренира така се нервира
глигана реши да транжира
и да го сревира на брат си на пира,
баща си да сюрпизира.

Ще го шокира и респектира
със разказ на по халба бира,
в гората край вира, със Кристън сира
нощес как глиган се транжира.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 09:02 от Веско-Варна

# 409
  • Вестерос
На Ленор драконът се казва Морски дим  Seasmoke

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 21:39 от Tiffany А

# 410

Скрит текст:
Ренира и баща й - обожавам разговорите им. За пореден път съм впечатлена от Пади Консидайн, страхотен е. Харесва ми как Висерис се опитва да й бъде баща и приятел, но в същото време е Крал и някакси има разминаване между това което иска и това което трябва да направи. Много ме трогна като й каза, че иска тя да е щастлива, че вижда мъката й през последните години и че оставя на нея избора на съпруг.
Допадна ми и това, че не скри от нея, че се колебае, което е разбираемо. Цял живот чака мъжка рожба, и всички около него само за това му тръбят, няма как да не му минават такива мисли през главата. Надявам се да спази обещанието си и да остави Рени за Кралица.
Сцената с елена също беше силна, виждаше се, че Висерис изобщо не иска да го убива, но го стори защото трябваше да го направи.
Предложението на Ото да омъжи Рени за брат й - щях да повърна от гнус. И моята реакция беше като тази на Висерис.
Изненадващо Алисънт се държеше доста добре с Ренира и даже се застъпи за нея. Скрита лимонка ще се окаже тя като гледам.

Мисля че някъде видях Рени кой ще избере за съпруг, да видим как ще реши да е той.

Да, но
Скрит текст:
той ѝ каза да си избира сама след като АлисанТ така го посъветва. Освен това призна на АлисанТ, че се колебае дали не е направил грешка с избора на Ренира. Самата Ренира реагира доста особено на признанието му, че си е избрал жена, с която му е приятно. Не мога да опиша изражението ѝ, защото тя е със сдържани емоции, но не изключвам този поглед да казва: "Знаех си, че всичките ти приказки за дълг са бля-бля-бля, затова не избра Лена (с брат Ленор)".Т.е. хич не е било само за да изпълни някакъв кралски дълг. Според мен в отношенията между баща и дъщеря дистанцията бавно, но прогресивно от тук ще започва да нараства.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 21:46 от Бледолилава

# 411
  • Вестерос
АлисанТ се казва и Лена Веларион с брат Ленор Веларион Simple Smile

# 412
  • Варна
На Ленор драконът се казва Морски дим  Seasmoke

Тифф, откъде я изкопа тая снимка, прилича на тъща ми! Simple Smile))))

# 413
АлисанТ се казва и Лена Веларион с брат Ленор Веларион Simple Smile
Благодаря, коригирах Laughing

# 414
много хубав епизод, пускам го отново

# 415
  • Вестерос
Който търси, намира 😁😁😁

# 416

Скрит текст:

Да, но
Скрит текст:
той ѝ каза да си избира сама след като АлисанТ така го посъветва. Освен това призна на АлисанТ, че се колебае дали не е направил грешка с избора на Ренира. Самата Ренира реагира доста особено на признанието му, че си е избрал жена, с която му е приятно. Не мога да опиша изражението ѝ, защото тя е със сдържани емоции, но не изключвам този поглед да казва: "Знаех си, че всичките ти приказки за дълг са бля-бля-бля, затова не избра Лена (с брат Ленор)".Т.е. хич не е било само за да изпълни някакъв кралски дълг. Според мен в отношенията между баща и дъщеря дистанцията бавно, но прогресивно от тук ще започва да нараства.

Скрит текст:
А баща й сам ли избра Алисант.....  Може би погледът й не означаваше такова прозрение, все още не сме видели сблъсък между нея и ръката на краля, бащата на Алисант, но скоро ще има, според мен.  Много ми харесва музиката от сцената, когато тя се връщаше окървавена и рошава с трупа на глигана и всички я гледаха полуизумени, полупогнусени. Беше отвратително как баща й уби благороден елен, изобщо ловът, когато не е за оцеляване е отвратителен. Но тя го пусна и уби глиганът, защото я нападна. Но в този сериал и без онези ужасни спойлери как тя ще деградира и т.н. е ясен, че героите са промениливи, както и емоциите ни към тях.

# 417
  • София
Скучен епизод с изключение на последните 5 минути. Толкова е предвидимо развитието на Ренира. До момента тя изобщо не е доказала, че става за кралица. Просто младо момиче, което непрекъснато се цупи

# 418
Продължава да е незабележително, само последните битката накрая дигна малко нивото на зрелището, макар че продължава да е скучно. Някой въобще съмняваше ли се че
Скрит текст:
Демон ще оцелее само с драскотина?
Кралят продължава да е мизерен слабак. Жените се изгледаха накриво и това беше. Никакъв съспенс. Sleeping

# 419
Не много голам, fun спойлер
Скрит текст:
Рикон Старк, гледайки как Демон избягва всички стрели Laughing

Общи условия

Активация на акаунт