Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 365
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Според мен това с Елена беше символична заигравка. Визерис уби елена, т.е. дракон уби елена. В ГоТ историята се развива в резултат на това, че Елен (Баратеон) победи дракон.
Не мисля, че в случая имаше заигравка с Баратеон. Белият елен беше представен като някакъв символ на царската власт, ловът му трябваше да е в чест на Егон, но той се появи при Ренира. Някаква сценарна приумица, която се получи добре.
Иначе, символът на Баратеон е черен, не бял елен.

# 436
  • Варна
В следващия епизод ще видите за какво говори Хексе(лейди Уент).
Това със спойлерите ми е неприятно, но го уважавам. След следващия епизод ще дам един мноого як.Simple Smile
Всъщност гледахте ли трейлара?

# 437
  • Варна
Тя не е съперник на баща си, но ни показа разликата между двамата - настоящето и евентуалното бъдеще.
Е той този Визерис е единствен по рода си... хахах един от най-нормалните Таргариени.
Исках да кажа, че Ренира може да е по-добра от баща си като лидер, то не е трудно. Но такъв може да е и евентуалния й съперник за трона.

# 438
  • Варна
За елена, така ли му викаха в Игра на тронове - Бяло сърце?!?!

# 439
визерис трябваше да убие вързано животно без да е заплашен живота му
ренира се бореше за живота си
разликата в реакциите не е случайна
тя остави елена да си отиде
ако бяха хванали белия за краля , на него щеше да му бъде още по-трудно да го убие

# 440
Трябваше да остави Кристън Коул да убие белия елен и да мине после с главата му през лагера. Ефектът щеше да е несравнимо по-голям.

# 441
  • Варна
За елена, така ли му викаха в Игра на тронове - Бяло сърце?!?!
Не е бяло сърце, а white hart.

Санса имаше в първата книга "сън" как Джофри го убива. / В бг превода беше белия рогач,. но реално си е елен./
Скрит текст:
Цитат
"I had a dream that Joffrey would be the one to take the white hart," she said. It had been more of a wish, actually, but it sounded better to call it a dream. Everyone knew that dreams were prophetic. White harts were supposed to be very rare and magical, and in her heart she knew her gallant prince was worthier than his drunken father.
"A dream? Truly? Did Prince Joffrey just go up to it and touch it with his bare hand and do it no harm?"
"No," Sansa said. "He shot it with a golden arrow and brought it back for me." In the songs, the knights never killed magical beasts, they just went up to them and touched them and did them no harm, but she knew Joffrey liked hunting, especially the killing part. Only animals, though. Sansa was certain her prince had no part in murdering Jory and those other poor men; that had been his wicked uncle, the Kingslayer.

# 442
  • Варна
Трябваше да остави Кристън Коул да убие белия елен и да мине после с главата му през лагера. Ефектът щеше да е несравнимо по-голям.
Ооо .... НЕ! Щеше да е голяма грешка, на празника на брат й!

# 443
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Да се уточним, защото и мен много ме дразнят спойлерите,
но слагам нещата така, защото в друга тема една потребителка
полудя, че три дни след излизане на епизода се пише без спойлери
и така и се разваляло кефа, когато ще решала да го гледа.
Понеделник, ако се пише се слагат спойлери, след това може без, така ли?

# 444

А кой е слепият дядо, който беше майстер на Вала и казваше, че имал брат Егон, когото наричал Егг?
Чие дете е той и има ли наследници?

Това беше Емон Таргариен. По-голям брат на Егон Таргариен, който от своя страна е баща на Лудия крал Ерис, дядо на Денерис и прадядо на Джон Сноу. Емон Таргариен е отказал трона, няма наследници, приел е черното и е изживял живота си на Вала.

# 445
  • Варна
Точно. Няма смисъл да се пише в спойлер, след като е минала официалната премиера по българското НВО.

# 446
От епизода разбрах няколко неща:
       Визерис е бил изключително безхарактерен крал. Тук въпросът ми е - Как е успял да царува толкова години? И както изглежда кралството е било спокойно през неговото управление.
        Единственият интригант, който виждам аз е Ото. Може да има и други, но не са ми ги представили все още. Имаше слаби опити за предложение за жених наРенира.
         Деймън защо така се ядоса на брат си, че си го изкара на “нещото”, подобие на човек? /Трябват ми няколко гледания, за да запомня имената./

Пп. Много малко герои или на мен така ми се струва. Леко съм разочарована.

# 447
  • Вестерос
Да се уточним, защото и мен много ме дразнят спойлерите,
но слагам нещата така, защото в друга тема една потребителка
полудя, че три дни след излизане на епизода се пише без спойлери
и така и се разваляло кефа, когато ще решала да го гледа.
Само ако е за серията, да, ако е за бъдещи неща все в спойлер, докато не ги дадат.

Змимка, Егон Пети Таргариен не е баща на Ерис Втори Таргариен, а е дядо му. Демек Егон Пети е прадядо на Дани и прапра на Джон.

# 448
Аз също съм на мнение, че до излизането на серията в понеделник вечерта да се пише в спойлер, след този момент всеки решава сам.
Преди няколко страници ми стана странно, когато няколко потребителки изпаднаха в истерия за посочен спойлер от ГоТ. Първо това вече е било показано и това, че някой не помни другите не са му виновни. И второ много добре си беше посочено, че е важен спойлер и сложени три удивителни. Това, че някой го гризе любопитството и после пиши, защото е отворил нещо без да се замисли отново никой не е виновен.
Предполагам, че тук пишат хора гледали ГоТ и реално всеки знае края на историята и на общата рамка, идеята е да се насладим на детайлите.

Иначе за Елена аз така го почувствах и все пак Визерис не уби бял елен, а кафяв. Може и да не съм права.

# 449
Е аз не разбрах защо Демън се ядоса на брат си , но предполагам заради гордостта си и егото , което има. Нали трябва да покаже ,че от ничия помощ и съжаление не се нуждае.
Много ми е грозен този актьор и образ, наистина...

А къде видяхте белия елен, аз нещо не съм го видяла и хванала?? Видях един кафяв елен, видях и глигана.  Но бял елен не видях, явно много бързо е минал кадъра ?

Общи условия

Активация на акаунт