Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 268
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Скрит текст:
смятам, че стронг и коул ще бъдат обединени в един образ, защото опитът за консумация е направил кристън враг на ренира - белият плащ не е искал да нарушава клетвите си, а тя доста го е натиснала в тази посока

лунният чай и мен ме изненада - също ми хареса

# 586
Стронг го показаха и този епизод - човекът, който я позна, докато се разхождаше предрешена из улиците. Не смятам, че ще го обединяват с Кристън Коул. Тепърва ще има развитие и с него.

# 587
явно съм пропуснала тази подробност

# 588
  • Варна
Стронг го показаха и този епизод - човекът, който я позна, докато се разхождаше предрешена из улиците. Не смятам, че ще го обединяват с Кристън Коул. Тепърва ще има развитие и с него.
Така е. Но пък ако не беше ти да кажеш, че това е Стронг, щях да пропусна подробността с името на рицаря.
Кога са го представили? Те и Ларис май не представиха по някакъв начин, познах го по недъга.

# 589
нямам търпение ларис да се развихри

# 590
  • София
Леле, лудница беше този епизод! 😮
Много важен и много силен епизод. Ето как се правят нещата! Нямаше екшън, нямаше спиращи дъхи пейзажи (излишно фукане, че имаме много милиони в излишък), но те приковава от първата до последната минута с актьорска игра, харизма, музика и сценарий естествено.
Напрежението с нож да го режеш. Бях на тръни, какво ли ще последва във всеки един момент. Този епизод според мен беше необходимата спойка преди събитията, които ще последват, както и скока във времето, който ни очаква скоро.
Каква наелектрезираща химия само имаше между Мат Смит и Мили Алкок, УАУ! И горкичкия, сир Кристън Коул, стана ми жал за него. Той изглежда все по-влюбен в Ренира и опасявам се, че ще умре заради нея. А тя го използва заради това, че Демън я прелъсти и изостави.
Питам си, дали всичко това е част от план на самия Демън? Да създаде тази суматоха, за да осъществи собствените си планове или наистина му пукаше и не искаше по такъв начин да отнеме невинността на племенницата си. То си личи, че и двамата изпитват копнеж, да не кажа страст един по друг. Вижда се в погледите им, в телата им. Но едно са желанията, друго реалността или плановете в играта на тронове... Все пак според мен, той по-скоро се възползва от ситуацията за лична изгода.
И друго ми е интересно. Ако е план на Демън, това че Мисария издаде Ренира пак ли е с неговото знание и одобрение или пък ако не, то тази Мисария, не е ли 'белия червей', който тайно работи за Ото и му снася ценна информация? Дадоха за миг малкото момченце, което изпя на Ото за Рени в бардака да дава кесия с пари на Мисария. Явно са от 'Ръката' Беше сцена след сцена. Първо беше при Ото, после за части от секундата го дадоха при Мисария.
Визерис беше в стихията си в този епизод. Пади Консидайн е приятната изненада на този сериал. Изключителен е в тази роля! Не вярвах, че ще има топките да 'разжалва' Ото като 'Ръка' И най-накрая започна да се ориентира какво се случва около него. Справка и лунния чай...
Алисънт ме изненада приятно. Вместо да се зарадва на скандала и да опита да се възползва, за да види сина си като бъдещ Крал, то тя избра приятелството си с Ренира. А последната как излъга само, даже се закле в паметта на майка си. Това вече беше малко излишно за мен. Но явно искат да подчертаят, че и Ренира е готова да лъже и маже в името на победата. Закле се в паметта на майка си, че Демън не я е докоснал, а тя бая се натискаха и целуваха. Алисънт има влечение по Ренира, просто са добри приятелки, или пък изревнува от евентуален кекс с Демън, докато тя явно е отегчена от Визерис?
Това с кинжала много ми хареса? Намек на Мартин, че в книгите, Аря няма да има толкова ключова роля? Кой ще е ОП? Джон, Бран?

# 591
  • Варна
Имам какво да кажа, затова малко ще пиша върху мнението ти.

И горкичкия, сир Кристън Коул, стана ми жал за него. Той изглежда все по-влюбен в Ренира и опасявам се, че ще умре заради нея.В действителност работата му е да умре заради нея. Grinning А тя го използва заради това, че Демън я прелъсти и изостави.
Питам си, дали всичко това е част от план на самия Демън? Според мен, да може да иска племенницата си, но иска повече короната. Визерис правилно го разгада. Да създаде тази суматоха, за да осъществи собствените си планове или наистина му пукаше и не искаше по такъв начин да отнеме невинността на племенницата си. То си личи, че и двамата изпитват копнеж, да не кажа страст един по друг. Вижда се в погледите им, в телата им. Но едно са желанията, друго реалността или плановете в играта на тронове... Все пак според мен, той по-скоро се възползва от ситуацията за лична изгода.
И друго ми е интересно. Ако е план на Демън, това че Мисария издаде Ренира пак ли е с неговото знание и одобрение или пък ако не, то тази Мисария, не е ли 'белия червей', То и в книгите си пише, че прякора на Мисария е Белия червейкойто тайно работи за Ото и му снася ценна информация? Дадоха за миг малкото момченце, което изпя на Ото за Рени в бардака да дава кесия с пари на Мисария. Явно са от 'Ръката' Беше сцена след сцена. Първо беше при Ото, после за части от секундата го дадоха при Мисария.

Алисънт ме изненада приятно. Вместо да се зарадва на скандала и да опита да се възползва, за да види сина си като бъдещ Крал, то тя избра приятелството си с Ренира. А последната как излъга само, даже се закле в паметта на майка си. Това вече беше малко излишно за мен. Но явно искат да подчертаят, че и Ренира е готова да лъже и маже в името на победата. Закле се в паметта на майка си, че Демън не я е докоснал, а тя бая се натискаха и целуваха.Каза, че не е правила секс с Демън, което си беше така. Не излъга. Алисънт има влечение по Ренира, просто са добри приятелки, или пък изревнува от евентуален кекс с Демън, докато тя явно е отегчена от Визерис?
Това с кинжала много ми хареса? Намек на Мартин, че в книгите, Аря няма да има толкова ключова роля? Кой ще е ОП? Джон, Бран?

# 592
  • София
О, супер, значи съм го разгадал (не съм чел книгите) това с червея.
Интересно Демън дали се досеща за двойната игра на Мисария или е лъган. 🙂
Мхм, абе тя Ренира друго каза. Изобщо не е била докосвана от Демън. Ами не съм съгласен. Това си беше половин кекс, а и тя беше готова. В главата си го беше направила...
За Коул. Е, да, като нейна лична охрана е ясно, че винаги би се жертвал ако тя е в опасност. По-скоро имах предвид, че може да умре по някой нелеп начин, а не буквално в сражение, когато живота и е в опасност, не си доразвих мисълта... 🙂

# 593
девствеността е важна, не какво си е помислила и къде другаде е била пипната

# 594
  • Варна
]Дяволо, Бубанка  е права. Важна е техническата част, кой какво си е мислел и бил готов да направи в случая не е важно. На Кристън Коул тепърва му предстои да се разгърне.

# 595
  • София
Да, съгласен съм, напълно го разбирам това в контекста на това за което питаше Алисънт.
Друг е въпроса, че Ренира вече не е целомъдрена... Grinning Ама това е друга тема, а и май никой не ги видя, макар че дадоха в общ план как все едно някой наблюдва от тайника...

# 596
Ренира сбърка, че не се ожени за Блекуудчето.. Щяха да омесят огън и лед..
Браво, че са се сетили да включат "закачката" между Блекууд и Бракън. Simple Smile Макар, че според историята Бракън е трябвало да спечели дуела, а не Блекууд.
Не знам защо са решили да сложат дърво на сърцето на Драконов камък, доколкото помня там няма такова.
Визерис ми става все по симпатичен. Обича брат си  - видно е.
Демън е голяма хиена - подлъга племенницата. Идеята според мен си беше именно да я съблазни и после да се ожени за не.
Алисънт - с ревящото бебе, чоплейки ноктите си по време на секс... изглежда супер нещастна. Визерис по принцип е бил човек на забавленията, удоволствията и живота, жалко че не отделя време и внимание за забавленията и живота  на жена си.

Ренира и Кристън Коул - това не го очаквах. Все си мислех, че там нищо не е било консумирано..
Скрит текст:
Спойлер
Скрит текст:
Трябваше да си легне с Кокалотрошача според Гъбарко.
Макар че явно май няма кралица или принцеса която да е не е била с поне един бял рицар..Rolling Eyes
 Koeто ми напомня, че май съзрях ревност в Алисънт, когато научи за Демън и Ренира. Или пък е било завист?
Момчето, което ги издаде работи за Мисария, тя пък каква полза има да от това?
Заигравката с кинжала ми хареса, току виж излязло, че ОП е Бран. Simple Smile
И правилно сте сравнили:
Скрит текст:

П.П.
Лунният чай от краля за Ренира, беше подходящ завършек на великолепната серия. Визерис най-сетне започна да се интересува какво става около него - и няма доверие никому.

Хексе,
:Мизария, за мен се оказа един втори Варис.
Скрит текст:
Контролира "птиченцата" и гледа кой плаща повече.
Кристън Коул вярно трябваше да откаже на Ренира, според версията на Гъбарко, но  те не се движат изцяло по книгите -забелязах го още в първия епизод, около сватбата на  Демън с Мизария.
Според мен правят някаква компилация от разказите на Гъбарко и Юстас.
Блекууд вярно щеше да е добра партия, защото щеше да израсне като могъщ маг и да й е полезен във войната, но Ренира не знае, че Блекууд са магове пък и не гледа толкова напред.
Иначе може би най-разумно за нея би било да се ожени, за принца на Дорн (не го дадоха в сериала). Дорнците имат по-други обичаи сигурен съм, че щяха да постигнат делови компромис. Тя би могла да има и дискретни любовници, че дори и жени ако иска. А дорнците биха допуснали и момиче на престола.
И на мен ми хареса, че Визерис най-накрая взе да осъзнава какво се  случва около него. За мен астьорът е невероятен, чудесно си изпълнява ролята.

Между другото Визерис е един от тримата крале, които не понасям, редом с Егон Недостойния и  Ерис Лудия. Прекалено слабохарактерен ми изглежда. Или не е трябвало изобщо да се жени втори път, или от самото начало да постави Ренира на мястото. Другото е отлагане на конфликта.  Впрочем един разумен крал
Скрит текст:
щеше да свали Ото Хайтауър от власт още в същия ден, в който се ожени за дъщеря му, защото иначе той придобива огромна власт.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 09:24 от Лорд Сняг

# 597
Вчера много се смях с едно мнение, че Деймън просто е трябвало да прелъсти Ренира, за да се добере до трона, но някой е забравил да каже това на Мат Смит Sweat Smile

Аз, дали защото съм нелепа романтичка, мисля и вярвам, че от страна на чичо има повече в отношенията между него и Ренира, освен жажда за трона. Искаше я в онзи бардак. Сцената беше страхотна, чичо е огън.

# 598
  • Варна
Никой не отрича че Деймън иска Ренира. Прелъстяването не е достатъчно, той е женен , а както брат му отбеляза Демън не е Егон Завоевателя.

# 599
Деймън постигна своето. Сега всеки ще вярва, че е покварил Ренира, няма значение какво би се случило. Като че ли един от най-логичините варианти бе наистина той да се ожени за Ренира, щом всички вече знаят, че са имали ощ-беш. така би подплатил двойно претенцията си (Ренира е първородно дете на брат му), би усилил нейната претенция (жени се за чичо си) и би си сдобил с втори дракон, а в случая че Сиракс и неговия дракон се снабдят с малки - и с още дракони.
Лесно би спечелил една война. Деймън не е описан като голям романтик, а като амбициозен и жаден за власт. Има и успехи, да (военни). Мизария му беше любовното приключение, но тя не може да му осигури трона, а Ренира - може.
Ренира е доста млада,непокорна и емоционална, нормално е лесно да се впечатлява и да я манипулират

Относно съюза с Корлис - с
Скрит текст:
амо по себе си това е добро решение. Бедата е, че към претенциите на Деймън и Ренира се добави трета - на синовете на Алисънт. Бракът на Ренира със сина на Корлис ще е просто по-дълъг път за Деймън да сключи правилният съюз.

Хексе, историята показва че няма нищо по-просто от това една съпруга да "падне" (като Лиза Арин)и да си строши врата.  Ако Визерис се бе съгласил на сватба с Ренира и съпругата му от долината нямаше да живее повече от пет дена.

Прелъстяването е достатъчно, за да й свали брачната цена. Мнозина биха се отказали от нея, за да не бъдат посрамени.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 09:36 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт