С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 841
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за мненията! Не се засягам, никак даже. Помагате ми, трезвата, странична преценка на нещата, е съвсем друго нещо. Проблема явно си е в моята глава, трябва сигурно да се примиря с това. Доста съм обидчива и това често ми пречи.
И аз това си повтарям, никой на никого не е длъжен в тоя живот. Нито мога да се налагам на мъжа си да не й дава пари.
Просто като се сетя за нея, дори само името да й се спомене, ми кипва нервата.
Бе кажете, добре дошла в клуба! 😀😀😀😀😀
Иначе, няма вдовишка, разделени са с мъжа й, нито е работила достатъчно, за да вземе пенсия. Чак сега социалната чакаме.
Ако само е разделена, но няма развод, няма да получи и социална пенсия. Там се гледа дохода на семейството /тя и съпругът й/.

# 466
Не мога да си представя да издържам чужд човек. Като не й стигат парите да ходи да работи. Баси навлека!
Виж ако снаха го направи това лелей - готованка, мързел, използвачка.
Ако обаче монетата е обърната нещата изглеждат по друг начин.
Забавно лицемерие, а?

# 467
Снахата/жената си я избираш - можеш да видиш каква е преди това(ако гледаш). Майка си - не можеш.
Е, можеш да се отречеш, откажеш от нея...
  Но тази е в къщи, може пък да помага с деца, внуци - дай боже.

# 468
На 70+ освен главоболия и проблеми на жената друго не знам какво може да създаде.
Гледала била...   жена, която никога не е работила, за да не си развали кефа никога няма доброволно да върши нещо безплатно след като сина й я издържа.

# 469
Diditop, разделени са с мъжа й и той живее и се води на друг адрес. Дано да не сте права, че то тогава яката сме я забатачили.

# 470
Свекървата няма да се промени и да стане работна от днес за утре. На 70 години много хора работят, баба ми работи до 75, но цял живот не е спирала.

Тая свекърва на 70 няма да се превъзпита.
Ако снахата си троши нервите с нея, само себе си ще изхаби.
Говори с мъжа си ако искате да имате деца как ще се справяте. Според мен и сестрата трябва да се разбере с брат си кой с какво може да помага.

Според мен каквото и да ти напишем тук е все тая, бабата няма да се промени. Въпросът е ти как ще реагираш в тая ситуация и как ще си запазиш отношенията с мъжа си.

Наистина е сложно да се издържа още един човек, плюс жена в майчинство и бебе. Дано поне свека може да помага с внуци.

# 471
Diditop, разделени са с мъжа й и той живее и се води на друг адрес. Дано да не сте права, че то тогава яката сме я забатачили.

Ако не й дадат социална пенсия остава лошо положението. Сложете й наематели бе хора. Каква е тая бабичка, не мога да разбера. Хем няма пари, хем си пасува.

# 472
  • Бургас
След като синът ѝ няма проблем с това ще си пасува.
Намерила е на хляба мекото. И по-лошото е, че цял живот е живяла така. Сега ли ще тръгне да се променя.
Щом стават и скандали в двойката на тази тема нищо добро не предвиждам в бъдеще.

# 473

Ако не й дадат социална пенсия остава лошо положението. Сложете й наематели бе хора. Каква е тая бабичка, не мога да разбера. Хем няма пари, хем си пасува.
Бабичка със силна воля. Актриса. Вживява се на жертва. И като има кой да се връзва, се получава това.
Била възрастна, беззщитна, как така чужди хора вкъщи, преди време я питах защо не иде да вземе помощ за отопление през зимата, казва, че не й се било полагало. Карахме я да си търси работа, щяла да опита, и нищо пак, само думи.

# 474
Тоя мъж има ли толкова висок доход, за да плаща квартира, плюс да поддържа апартамент на майка си, плюс сметки на две домакинства, плюс храна, лекарства и други за майката, плюс и дете ако имате? Как ще е бюджета? Ти това го питай, дали му е толкова дебел джоба. Говорете за дете, иска ли изобщо? Ами собствено жилище? Ами ако имате и ипотека? Пари за самоучастие? То да не е ей така.. как ги вижда той нещата? На 35+ трябва да има ясен план.

# 475
  • Blondeville
Да сме реалисти, свекървата работа няма да започне тепърва. А и работа за неквалифициран човек, на 70+, ще е най-вероятно някаква физическа - чистене основно, така че в тая възраст надали е оптимално. Аз не го разбирам тоя зор да се работи до преклонна възраст (освен ако няма крааайна нужда или пък работата носи стимул и удоволствие на човека). Ако родителите ми един ден са в нужда, ще помагам, съмнявам се мъжът ми да има против, както аз нямам, когато той е помагал на своите.

Да, свекървата явно е готованка и свикнала някой да я гледа, но аз виждам малко полезни ходове:
- да продаде апартамента, да си купи по-малък и да се издържа с остатъка.
- мъжът да говори със сестра си и да се разберат да си поделят издръжката на майка си

Да се очаква от свекървата да си продаде жилището, за да има за къща за младите, не е правилно. Само си представям един ден децата ми да настояват да си продадем жилището, че се чувстват “напъдени” и предпочитат да са заврем под един покрив, вместо да се справят със средствата за свой дом сами.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 11:56 от blondie_anna

# 476
Ситуацията е неприятна. Да плащаш наем и да издържаш още едно домакинство, освен своето, не е лесно. Свекървата, разбира се, не може да бъде принудена да си продаде жилището, не е редно и то си е нейно. Но не върви и изцяло да лежи на плещите на децата, дори само на едното. Най-разумно би било, ако има такава възможност и жилището е голямо, да го продаде и да купи две малки, в едното да живее, другото под наем. Така нищо не се губи. Като се добави и социалната пенсия, биха се получили нещата. А ако все пак има нужда и от допълнителна помощ, да е споделена от двете деца. Разговаряйте с нея, обяснете, че ви е тежко така. Едва ли сте много състоятелни, щом живеете на квартира.
   Да започне тепърва да работи е нереалистично.

Допълвам. За пенсията и разни помощи, вземете вие инициативата. И моите родители са възрастни и като има нещо да се прави, ходя с тях или попълвам и разнасям декларации за подпис, сами не се оправят. В общи линии, аз свършвам работата, а тях водя само на финалния етап. Може и с пълномощно.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 11:49 от Clotilde

# 477
Аз искам да питам авторката а колко години е била като се е взела с толкова любов с мъжът си? Той е на 38 , мисля каза, че от 6 г са заедно. Един мъж на 32 г не е хлапе на 18. Та, авторке, ти къде спа?
   Според мен тук полезен ход няма, освен да се продаде това жилище и да се вземе гарсониера или боксониера, а с остатъка от парите бабата да си живее старините. Дори сестрата да се навие да праща пари, основната грижа ще е върху сина.Щото парите на лекар не водят, внимание не обръщат. Към родител е нужно отношение.
   А младите напъдени, дето ай не са толкова млади, или теглят кредит и си купуват жилище, или си живеят под наем. Не е страшно.

# 478
Аз съм поела всички разходи на баща ми въпреки, че си има достойна пенсия. Ако ММ само веднъж ми намекне, от къде на къде му плащам всичко, не ми се мисли какъв скандал ще му вдигна, а и ще бъда много разочарована от него. Все ми се струва, че родителите заслужават да бъдат обгрижвани докато са все още с нас.
Относно обгрижването, съгласна съм с вашата гледана точка,но тук идва едно голямо НО за случая ,в който свекървата принцеса е решила да не работи,не се знае защо...Давам за пример моя случай-в тези трудни времена ,в които хората се чудят как да оцеляват,нашата принцеса напусна работното си място,на което работеше от дълги години.Като цяло тя нз точно колко местоработи е имала в живота си,но знам за две от тях и те са точно до дома й като местоположение.Има обяви например в момента за работници в производството,но трябва човек да има желание все пак.И да,жива и здрава  е,няма оправдание като болест ,което да я спира.Там е друга работата.Мъжо не и дава да работи ,той определя къде,защо и как.И тя съгласна.Едно време трудно й било да гледа три деца и двамата с мъжа й решили да зареждат средното си дете (моя мъж) на село,цеееели две години,докато тя не работи и се грижи на най-малкия син и домакинства.И сега,когато някой ден,нейният господар (съпругът й,който я третира като вещ) си замине от този свят,познайте кой ще я отглежда ?Точно заради тях ,отношенията ни с моя мъж са много влошени...Той ги защитава въпреки всичко,така че много добра разбирам авторката...Ами не,н съм съгласна да я издържаме,само защото тя е решила ,че няма да работи,когато е трябвало!Всеки има трудности в живота си от различно естество.Няма да забравя ,когато бях студентка и живеехме на квартира,справяхме се без да сме имало колосални доходи с моя мъж,и 300лв квартира сме плащали,а като се приберем,за да се видим с близките,той й оставя пари за цигари...Това не го разбирам!
Отделно никога не са подкрепяли моя мъж ,като родители.Ей затова  ми е мъчно.В същото това едно време,в началото на връзката ни,когато още нямахме автомобил,нито веднъж бащата не пожела да услужи с неговия,забележете-за да не му направи нещо.😬Не че е длъжен,но просто можеше да влезе в положение.В тяхното семейство като цяло няма уважение и ценности...Изумявала съм се как говорят един за друг зад гърбовете си,та по това съм преценили що за хора са.Никога не заявяват мнение открито,при проблем не търсят разговори,за да се изяснят нещата и да спадне напрежението,а правят напук.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 12:15 от believe_

# 479
Как да не се знае защо свекървата не е работила -  аз от първия пост на авторката разбрах, че е гледала бабата, тоест майка си. Явно в семейството не е било проблем  разходите да се поемат от сестрата и брата, вероятно сестрата още праща пари.

Бих посъветвала авторката да не се меси във финансовите и имотни отношения между майка и син, само ще загуби от това.
Настояването свекървата да си продаде апартамента и всички да отидат в обща къща още се опитвам да го асимилирам.

Общи условия

Активация на акаунт