Ти какво сготви? Снимай, покажи! 139-та тема

• 101 020
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Eli.... супата приготвям като в зехтин запържвам кайма (в случая домашна от глиганско месо около 700гр.) и към нея добавям нарязан праз лук (сложих 4 стръка, защото каймата ми беше повечко). Подправих с бял пипер, сол и чесън на прах. Когато каймата беше готова и праза омекнал добавих вода колкото да ги покрие. След като водата завря добавих 200 грама топено сирене, като разбърквах до разтварянето му. След като топеното сирене се разтвори във водата сипах 200 мл готварска сметана. Това е цялата философия, като сметаната и сиренето винаги слагам по толкова, но обикновено правя с 500 грама кайма и 2-3 стръка праз лук, но сега пакета с кайма ми беше с по-голям грамаж.

# 616
От мен - масленица (на конци) и торта с кисело мляко и течен шоколад (по лидл-ска рецепта)

Това ми е първи опит за точно такава питка и съм много доволна от резултата. Някой майстор може и повече конци да докара, ама аз и така вече изядох 2 парчета Wink

А за тортата: първоначално не ми хареса, защото киселееше, течният шоколад се втвърди в хладилника, а бишкотите сидяха сухи, но сега си вземем думите обратно - след 1 ден престой в хладилника, бива. (И все пак предпочитам тирамису, но ММ много я хареса).

# 617
Eli.... супата приготвям като в зехтин запържвам кайма (в случая домашна от глиганско месо около 700гр.) и към нея добавям нарязан праз лук (сложих 4 стръка, защото каймата ми беше повечко). Подправих с бял пипер, сол и чесън на прах. Когато каймата беше готова и праза омекнал добавих вода колкото да ги покрие. След като водата завря добавих 200 грама топено сирене, като разбърквах до разтварянето му. След като топеното сирене се разтвори във водата сипах 200 мл готварска сметана. Това е цялата философия, като сметаната и сиренето винаги слагам по толкова, но обикновено правя с 500 грама кайма и 2-3 стръка праз лук, но сега пакета с кайма ми беше с по-голям грамаж.

Много благодаря! Струва ми се много интересна. Ще пробвам задължително Wink

# 618
И аз правя такава супа, но добавям и гъби

# 619
Честит Ивановден!
Пейч,бъди здрав и щастлив!

# 620
Sivi, може ли рецептата за печивото с овесени трици?

Кекс с ябълки

# 621
  • Русе
Скрит текст:
Честит Ивановден!
Пейч,бъди здрав и щастлив!

Благодаря! Здраве и щастие за всички! Champagne Wine Glass

Бухти

Пилешки шницели

Торта Гараш

# 622
Може ли рецепта за шницелите? Супер изглежда

# 623
  • София
Krotinia може ли рецептата за тортата?
Благодаря

# 624
  • Русе
Скрит текст:
Може ли рецепта за шницелите? Супер изглежда

Благодаря! По тази рецепта. Пържене по 2,5 минути от всяка страна. Месо от гърдите.

# 625
Емили_,
Може ли рецептата за този кекс?
От скоро имам такава форма, още не съм я пробвала.

# 626
Sivi, може ли рецептата за печивото с овесени трици?
Ето я рецептата 🙂
Съставки:
12 супени лъжици овесени трици
3 яйца
300 гр кисело мляко
6 супени лъжици извара
2 пакета бакпулвер (става и с 1)
Някакво филе ситно нарязано (пуешко, пилешко, свинско, може и шунка, кренвирш)
Този път сложих консерва риба тон в собствен сос. Друг път вместо риба тон слагам натрошено сирене. Правила съм и със сушени домати, а също и нарязани маслини. Реално от филето/шунката на долу всичко е на вкус и предпочитания,  също и налични продукти. Винаги подправям само със сол и чубрица.
Всичко се обърква хубаво и в намаслена тавичка изсипвам и изравнявам. Пека на 180 градуса без вентилатор до суха клечка. Най-лесно се познава по златистия загар който се получава от горе. (В моята тава и фурна отнема около 30 минути)

И от днес за вечеря вратна пържола и наденичка на скарата в компанията на картофена салата:

# 627
Емили_,
Може ли рецептата за този кекс?
От скоро имам такава форма, още не съм я пробвала.
Разбира се. Рецептата съм си я запазила от страничката "Щипка серотонин" във фейсбук.

Sivi, благодаря за рецептата.

# 628
Моите снимка и вид хич не са ОК, но станаха много вкусни и се радвам, че успях да ги направя с тези брашна.

Скрит текст:
1 яйце
40г крема сирене
60г кокосово масло (разтопено)
Разбиват се с последователно добавяне.

70г бадемово брашно
70г орехово брашно
35г кокосово брашно
1 с л канела
1 с л джинджифил на прах
1 к л индийско орехче
1 бакпулвер

Сухите съставки се смесват и се прибавят към разбитата смес.
Омесва се тесто и се слага в хладилник.
Разточва се студено и се изрязват фигурки или се оформят кръгли курабийки.
Печене.

# 629
Бургери, лозови сарми и соленки

Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт