Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 533
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
За след кръводаряване са ти много добре изследванията. Лошия холестерол не го гледай. Те няколко фракции, твоят е общ. При тези ниски триглицериди изобщо не е от значение, че е на горната граница.

# 481
Деви, за общия друго число имам 173 (до 200).

А пък стрес кой няма. Не знам някой да живее без стрес, всеки малко или много има за какво да се трови.

# 482

Така смятам аз. От темата за НВВМ хранене..там на 1 стр има обяснено за аро частиците на холестерора и т.н.

Общият ти е 173 ли? Той не се гледа.

Сметнах те по горната формула и идва 1.9...тоест под 2.

# 483
Както обичам да казвам, без стрес ще сме само на оня свят. Simple Smile

А я да питам и аз нещо: наистина ли има хора, чийто език е толкова чист и безупречно розов:

Скрит текст:

?

Напоследък се замислих, че моят език е почти постоянно с някакво бяло покритие, не е нещо драматично, понякога едвам се забелязва, но ме дразни.
Нямам проблеми със стомаха, доколкото знам. Постоянно пия храносмилателни ензими (включително - дъвчащи, дето уж чистели повече). Пия много вода, храня се здравословно, не преяждам. Чистя езика си всеки ден, устната ми хигиена е на задоволително ниво. Понякога ползвам и вода за уста. Със сигурност нямам гъбички. Но въпреки всичко изредено, езикът ми не е толкова чист, колкото този на снимката. Grinning

# 484
Тете, благодаря ти. Уж 1.9, ама близо до 2.

Гърненце, моя език е такъв, но аз смуча от папая ензимите след хранене. СПра ли ги, и пак става бял.

# 485
Вики, общият си е отделен. Аз само лошия коментирам. Той беше високомолекулен и нискомолекулен. Ако триглицеридите са ти ниски, което е много добре, а лошият холестерол е завишен, значи, че високомолекулната фракция е по-голяма, а точно тя не е опасна. От темата за НВ ВМХ го знам, малко по памет го предавам, отдавна не я следя.
И моят лош е винаги на горна, или даже малко над горна граница. Но пък триглицеридите ми са винаги ниски. Затова съм ги запомнила тези неща.
Тази година за пръв път имам и лош холестерол в норма, а триглицеридите са вече под нормата. Simple Smile

# 486
Е че тогава и на моя мъж трябва са добре. Триглицеридите му ниски, а лошия доста висок. Доктора му иска на лекарства да го слага. А той от залата не излиза и с плочки на корема. Сигурно е с 15% телесна мазнина. Та се чудим какво да правим. Той хапчета не иска и да чуе да взема.

# 487
И не трябва да взема. Аз имам страхотен ЛЛ, много е в час, каза ми, че нямам повод за притеснение. За лекарства и дума не е ставало.
Вики, покрай пандемията научих за Натаспин. На някои хора го изписват като разреждащо. Обаче основното му предназначение е за контрол на холестерола. Това може да го пробва. Моята братовчедка скоро кара КОВИД, такова пи, даже още го пие.

# 488
Девче, аз миналата година пак с такъв холестерол, но заради Ковида нали ходих на кардиолог, че нещо бяха излезли фалшиви показатели на сърцето. Показах ѝ тогава резултата ми, и тя ми каза че това 100 горна граница било много занижено. По принцип 130 била. Е то хубаво, но зависи от реактивите на лабораторията. Какво е това 130. Абе всеки говори напред назад. Иначе на мен хачета не са ми казали да вземам, но да намаля месото. Е аз като го намаля, трябва на картофи да мина. Не са у ред тез хора, тогава с още по-висок холестерол ще ме видят. Ще карам за сега така пък...Дано се навакса хемоглобина, че искам да дарявам кръв пак. МНого ми хареса.

# 489
Честно да си призная, нямам точна идея какво се прави при мъжете за нормализиране на флората, за първи път виждам изследване с такъв резултат.
При нас жените е ясно - поставят се вагинални пробиотици, но при мъжете… Оралните пробиотици са по-скоро за чревната флора.
Това, което са изписвали на мъжа ми за дисбактериоза, но то беше външно, а не на еякулат - беше един гел, който да се маже, но в случая не смятам, че ще е подходящо, затова не го и препоръчвам, иначе свърши работа.
Пишете като минете при лекаря, много ми е любопитно какво ще каже.
Предполагаемо това е след прием на АБ?

В крайна сметка лекаря (д-р Кацаров) каза, че всичко е наред и не е изписал нищо.

# 490
М, имам особено мнение за д-р Кацаров по отношение на инфекциите, но дисбактериозата наистина не е нещо кой знае какво и може да си се възстанови от самосебе си. Иначе - не пречи прием на пробиотици според мен, поне ще оправи и чревната флора.

# 491
Гърне, какви храносмилателни ензими ползваш?

# 492
Всякакви, от "iHerb". Simple Smile
В момента конкретно у нас разполагаме с 1, 2 и 3. Понякога след хранене вземам от едните, друг път - от другите. Пробвала съм и ензимите на поне още 5 марки.
Ама, да ти кажа, кяр голям не виждам. Все пак, приемам ги с надеждата, че е по-добре с тях, отколкото - без. Особено предвид потенциалните стомашно-чревни проблеми, свързани с Хашимото.

# 493
Е че тогава и на моя мъж трябва са добре. Триглицеридите му ниски, а лошия доста висок. Доктора му иска на лекарства да го слага. А той от залата не излиза и с плочки на корема. Сигурно е с 15% телесна мазнина. Та се чудим какво да правим. Той хапчета не иска и да чуе да взема.

Може да пробва с масло от ленено семе. Три месеца се пие и след това почивка. Това е предписание от моята ЛЛ. Не вярвах изобщо, че ще има ефект, но направих изследване и наистина имаше. Това пих по 1-2 капсули на ден.
Скрит текст:

# 494
Гърненце, езикът от снимката е много фотошопнат.

Общи условия

Активация на акаунт