Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 562
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Правих тест вчера, отрицателен е. Направих го, защото имах 37,1 и се чувствах като парцал, силна отпадналост, болки в стомаха, много ми се спеше. Днес нямам температура, стомахът е по- добре, но сякаш ме болят бъбреците като си поема въздух. Може и да съм настинала, защото в понеделник бях с тънка копринена блузка с къс ръкав и сандали на работа, и бях отворила всички прозорци и вратата, за да се разхлади, а ставаше течение.
 Започнах Неоренал и нош па, пък да видим. Утре пак ще направя тест.
Днес бях при ЛЛ. Пусна ми изследвания и съм потресена от резултатите.

ЛЛ каза, че нямало бактериална инфекция и няма нужда от антибиотик. Било вирус и само спазмолитици да пия. Нямам думи.

# 451
Какво те потресе в тях?

# 452
ЦРП 95 и СУЕ 75?! И само спазмолитици?
И аз съм потресена.
За мен си за АБ.

# 453
И къде е възпалението локализирано?
Левкоцитите пък не са увеличени...

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 18:07 от teta75

# 454
Не са. Но тези два показателя сочат възпалителен процес.

# 455
Януари месец пак бях подобно ЦРП , но друга силна болка в дебелото черво от възпалени дивертикули и ми изписаха във спешното на ВМА Ципринол и Флажил, и на другия ден бяха спаднали на 35. Чудя се и сега дали да не си взема един Ципринол?

# 456
  • Пловдив
Иди на читав лекар.

# 457
  • София
Аз само да кажа, че моята почти едноседмична безсимптомна температура се оказа хроничен пулпит.

# 458
Януари месец пак бях подобно ЦРП , но друга силна болка в дебелото черво от възпалени дивертикули и ми изписаха във спешното на ВМА Ципринол и Флажил, и на другия ден бяха спаднали на 35. Чудя се и сега дали да не си взема един Ципринол?

Не съм го чувала и сега погледнах. Ципрофлоксацин било. Значи все пак тогава си лекувана с АБ, даже с 2.
Как си сега, Мая? Flowers Four Leaf Clover

# 459
Дева, добре съм, не ме боли стомаха вече, нямам температура. Но ЛЛ снощи ме изненада с обаждане, че е открила от какво са ми високите стойности на утайка и ЦРП. Според нея е нещо автоимунно, ревматоиден артрит. Запомнила е, че след ковид лятото ми се появи от нищо болка в лявата ръка и лек оток, тя видя тогава и кистозни образувания, праща ме за изследване на костна плътнист и сега се е сетила, че е ревнатоиден артрит. Въпреки, че тогава ревматоидния фактор ми беше в норма. В понеделник иска да пусна изследване на показатели за автоимунни заболявания, още не ми ги е изпратила и не знам какви са.
Аз пък си мисля друго- от около месец имам посиняване и отлепяне на нокът на палеца на крака, имам и гъбички по  ноктите и е идеално място за развиване на бактерии. Така и така ще ми вземат кръв, ще  проверя отново ЦРП и утайката как са.
След ковид, в началото на август си правих изследвания и всичко беше в норма.

# 460
Мая, съветвам те да си пуснеш изследвания в имунологията в Иван Рилски, там има пакет и за ревматоиден артрит, не се поемат от каса и са скъпи, но това е най-добрата лаборатория, скоро и аз ще ходя.Имаш ли подуване и зачервяване ?

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 21:56 от veseuka

# 461
Ревматоиден артрит не мисля, че е със стомашни болки. Имаш ли подути, болезнени и трудно подвижни стави?
Тези кистозни образувания тя как ги видя?

# 462
Нямам зачервявания, нито подувания, нито болезнени и трудноподвижни стави. Еднократно съм имала болка и подуване на ръката след ковид. Правих снимка тогава и ЛЛ видя кисти, които не бяха описани като находка.
Според нея стомашен вирус е причина за болките ми сега, и съвсем случайно при изследванията се появяват увеличените кръвни показатели.

# 463
То тези показатели по 100 причини могат да се повишат, сега като имаш вирусна инфекция и от нея може да е, не знам защо е решила, че имаш артрит. Ако имаш и дивертикули и те могат май да повишат показателите.

# 464
Да, от дивертикулите може. Колоноскопия правила ли си? За артрит не виждам смисъл да правиш, той не може да няма ставни прояви.

Общи условия

Активация на акаунт