Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Препоръчайте хубав пробиотик при подут стомах, раздути черва, запек.
Ходих на гастро, изписа ми да пия дулколакс. Не ми е дългосрочно решение.

# 436
Налагало се е да повтарям и за себе си въпроси за след лечение на хеликобактер, с подсещания, при все бая експерти по проблема в темата, ето само няколко поста по-горе.
Еее, не се сърди. Аз това за хеликобактер сега го научих. Иначе постоянно съм писала за тоя тест дихателния, но или не е достъпен или е скъп и хората са ми подминавали поста. Сега така се случи, че реших пак да направя теста и ги поразпитах. Но преди като съм писала не съм се аргументирала. И аз съм от тези чула, чела, видяла случайно. Много е специфичен въпроса за майка ти. Едва ли някой ще знае. Дано се оправи и се погрижи за здравето си, че така както описваш явно има натрупване на други заболявания, които нищо чудно да дават реакция с това което пати в момента. Успех и дано ѝ повлияеш да се грижи за себе си повече.

# 437
  • София
Ако било, ако не било, не беше.
Ами ако искайте го приемайте лично. Баш против вас са всички в тази тема и точно на вас не искат да отговарят. Бреййй, какви претенции.

# 438
За проблемите със стомах, черва и запек бих добавила и някоя хранителна добавка към пробиотика.

# 439
За Хеликобактер мисля, че има отделна тема. Тук не сме гастроентеролози.

# 440
Не съм го приела лично, защо така решихте. Забелязвам повтарящи се потребители, които си пбсъждат, между тях понякога някой пише, и няма отговор. То е ясно, че в темата лекари няма. Вици е права, че нещата явно са комбинация от няколко неща, на които лекарите не обръщат внимание. Всеки си гледа паничката - кожният гледа кожата, кардиологът гледа съдовете. Явно на обикновените хора е ясно, че където има дим, някъде има огън. И също, че тези неща са упорити. Да де но тя майка ми сама ли да си назначава антибиотици и кортикостероиди, то даже никак не е добре… как е стигнало до там? Аз отдавна й говоря за пийването, че си има значение, колкото и тя да го подценява като културно “нормално”. В моите очи това е компрометиран имунитет, както сигурно и за хероесите, които също са упорити. И със сладкото и тестото, както и пакетираните полуфабрикати. Навила се е сега да си прави по-облирни изследвания, и ми се иска да я насоча да види неща, които стандартните прегледи пропускат. Ако има такава тема, ми кажете, елементарно човешко отношение, когато близък е в болница, хората се притесняват… излишно е заяждането. Че и преди няколко месеца, когато имах един куп симптоми в продължение на няколко месеца, ме бяха изкарали хора в темата за психиатрия… бе, нямам думи…

# 441
Тя има ли личен лекар? Той вероятно ще ѝ назначи стандартни кръвни. Но какви точно, не се знае. Трябва да се увериш че освен холестерол (добър, лош, триглицериди), ще има чернодробни, кръвна захар, щитовидна жлеза, витамин Д, Б12. Има и отделни изследвания за диабет. Но те са отделни. Не са към стандартния пакет. Сега още по-конкретни изследвания, за кожно заболяване или някакво друго конкретно не знам кои може да са. По принцип ако  на стандартните кръвни нещо излезе извън норма, се продължава нататък към още по-детайлни проверки. Говори с личния ѝ лекар и ако ти даде рецепта или направление за кръвни, ти погледни какво препоръчва за всеки случай. Да не да я претупа на бърза ръка с безсмислени изследвания. На баща ми само общ холестерол му проверяват, чернодробни не. Но понеже бил на 82г и не му трябвало. Що за тъпотия. Така по мои общи наблюдения доста е алкохолизирано населението в БГ. И не визирам майка ти. Баща ми е всяка вечер на 100гр ракия. Е, вярно че не е литър, но за мен е странно. За него абсолютно нормално. А направо щях да падна едно време като си замина Ласкин (лека му пръст), жена му като каза (тя лично го каза), че пиел нормално по 200гр концентрат и бутилка вино вечер. Моля......За мен и това на баща ми е алкохолизъм, и на този последния и при него. За това са необходими чернодробните, да се види аджеба това "здравословно, нормално" пиене до колко е здравословно.

# 442
  • София
От 4 дни съм с Т, не е висока, до 37.6 максимум стига, имах и болки в тялото и ставите, които днес са с една идея по-добре, но още ги има. Абсолютно никакви други симптоми. Отрицателен тест за ковид. Личната ми каза да съм си промивала носа и ако не спадне да отида да видим дали не е ангина. 🙄 Каква ще е тази ангина без  болки в гърлото, не знам. Разбира се, четох в интернет и много се наплаших от тази температура без други симптоми. Мисля утре да си пусна изследвания ПКК, ЦРП, СУЕ, обикновена и стерилна урина добре ли е или да добавя още нещо?

# 443
Препоръчайте хубав пробиотик при подут стомах, раздути черва, запек.
Ходих на гастро, изписа ми да пия дулколакс. Не ми е дългосрочно решение.
Аз съм доволна от Флотен. Наскоро ми го предписаха и ми се отрази добре.

# 444
От 4 дни съм с Т, не е висока, до 37.6 максимум стига, имах и болки в тялото и ставите, които днес са с една идея по-добре, но още ги има. Абсолютно никакви други симптоми. Отрицателен тест за ковид. Личната ми каза да съм си промивала носа и ако не спадне да отида да видим дали не е ангина. 🙄 Каква ще е тази ангина без  болки в гърлото, не знам. Разбира се, четох в интернет и много се наплаших от тази температура без други симптоми. Мисля утре да си пусна изследвания ПКК, ЦРП, СУЕ, обикновена и стерилна урина добре ли е или да добавя още нещо?

Това наподобява и бактериална инфекция. Според мен, задължително си пусни носен + гърлен секрет, освен изброените.

# 445
  • Варна и...духом на Босфора
Дали има тема във форума за лечение в турски болници- ринопластика, присаждане на коса,бариатрични и други козметични хирургични процедури?
Благодаря.

# 446
Бих добавила ДКК, диференциално броене.

# 447
За смъкването при жените имате ли някакви препоръки.
Някой да е ползвал, препоръчваните топчета и или лазерни процедури?
За кегел знам, не питам и за операция.

# 448
Упражнения за укрепване на тазовото дъно и колкото и странно да звучи, провери си нивата на витамин В 12. Понякога инконтиненцията не е  причинена само от смъкване.

# 449
Дали има тема във форума за лечение в турски болници- ринопластика, присаждане на коса,бариатрични и други козметични хирургични процедури?
Благодаря.

Трябва да потърсиш в "Красива мама".

Общи условия

Активация на акаунт