Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 617
  • 743
  •   2
Отговори
# 420
Понеже преди време се заговорихме за теста за хеликобактер, а аз тази седмица си правих че нещо пак не ми е добре на стомаха, и ги поразпитах, да ви споделя наученото Satisfied Значи кръвния тест не е точен, защото той не открива настояща инфекция а само дали в тялото има хеликобактер антитела. Най-точен е теста със сондата (гастроскопията), но следващия по-щадящ и бърз тест на който може да се има вяра е дихателния тест. След първоначално издишане в нещо като малка торбичка, ви се дава да изпиете течност която ще реагира при наличието на бактерия. Накараха ме да изчакам 15мин след изпиването (лично на мен на вкус ми докарана фанта лимон, ако въобще има такова нещо). И пак вдишах и издишах в торбичката. Това е теста. Поради въпросите в темата останах с впечатление, че не е много популярен в БГ, но не може да го няма по частните лаборатории. Ако ще правите такова нещо, търсете този тест.

Иначе при мен се оказа че бактерия няма. На кръвен тест обаче имам. Но на биопсия и теста с издишането, няма.

# 421
Майка ми за втори път прави някаква инфекция на кожата на крака, първият път беше преди 2 години. Този път ще я приемат в болница, за да може освен антибиотиците, и други неща да й дават, за да се ускори лечението. Какво представлява това нещо? Без изследвания, на око изписани антибиотици. Започва с висока температура и подуване на крака, болки, после мехури, които сега са се спукали и са й оставили големи мокри рани по кожата… имала гъбички по стъпалата и това понякога можело да усложни, това й обяснили…
Сега е в болница по настояване на кожната, защото предният преглед беше късно вечерно дежурство и домашно лечение. Какво е това, защо се повтаря, и как да се предотврати?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 21:22 от Анонимен

# 422
При рязка алергична реакция може ли да се ползва депо медрол? Или действа бавно? 🙄

# 423
Урбазон знам, че се прави, венозно.

# 424
Той депо медрола пак си метилпреднизолон, урбазон. Просто се чудя, защото чух доста различни мнения.. Според някои тъй като било депо, действал бавно и не ставал за алергични реакции..

# 425
Ами точно заради бързината се слага Урбазон. Ако е животозастрашаващо. Това лекар може да го прецени. Алергични реакции много, с най-различни прояви.

# 426
Урбазон се слага за алергии, депо медрол е за съвсем други състояния, най-често при възпалителни процеси, особено в неврологията.
На мен винаги ми слагат Урбазон при упойки, защото съм с някаква хистаминова ала-бала, но ефектът му е много бърз и краткотраен. Точно толкова, че да овладее алергична реакция. Знам, че бързо се изчерпва, защото последният път, когато бях на гастроскопия ми го сложиха, а бях си сецнала кръста и ми отпусна веднага и болката. Уви, ефектът се изчерпа още на другия ден и пак се сковах.

# 427
Може ли отговор и на моя въпрос, или темата е личен чат между редовен кръг потребители. За пореден път ми прави впечатление.

# 428
  • пустинята Гоби
Нищо подобно. Когато не се отговаря на въпрос е защото никой няма отговор. Тук не сме лекари, пишем от опит и не винаги има някой, който да може да отговори. В болницата има лекари, не отговориха ли на въпросите Ви?

# 429
Не, вчера постъпи майка ми, аз трябваше да се връщам на работа, като се чухме, още не беше минала визитация. Въпросът ми е защо се повтаря, уж някакъв стафилокок. А и не разчитам на лекари, защото те лекуват симптоматично. Интересува ме корена на проблема. Според мен има връзка със злоупотреба с алкохол, ИР, лимфен застой и наднормено тегло. Опитвам се да говоря с майка ми, тя самата е решила после да си изследва всичко, затова; и защото като й видях крака, имам чувството, че ско потрети, не дай Боже, може да гангреняса…

# 430
Има много упорити бактерии, които с години не се махат. Успех на майка ти!

# 431
... или темата е личен чат между редовен кръг потребители.
Да, чат е, и то - с еротични елементи. Joy
Извинете, но тук никой не е на щат, за да си държим сметка, защо на нечие питане не е било отговорено. Щом въпросът не е получил коментар/-и, значи никой не може да вземе отношение по него или няма възможност да го направи в момента, просто е.
Аз самата, нищо че се водя от редовните потребители, също съм пускала запитвания, по които никой не се е включвал, но и през ум не ми е минало да правя последвали реплики.

Иначе, на въпросите, които си задала, просто никой не може да ти отговори, хеле пък - тук, в тази тема, където сме изцяло дилетанти, а не професионални медици. Може да има десетки обяснения, защо майка ти прави рецидив. Ама наистина десетки. По форум - абсурд да получиш смислено обяснение. Казвам го съвсем добронамерено, защото самата аз също съм с хронични състояния и знам колко сложни са нещата.

# 432
Налагало се е да повтарям и за себе си въпроси за след лечение на хеликобактер, с подсещания, при все бая експерти по проблема в темата, ето само няколко поста по-горе.

# 433
  • пустинята Гоби
Много често се пита едно и също през 2 страници, ако въпроса ти е бил задаван скоро, нормално е никой да не отговори. Няма смисъл да се задълбава в подобни неща, но бъди сигурна, че не е нищо лично. Аз изобщо не помня потребители, дали ще пита някой с 10 години стаж във форума или с 1, хич не забелязвам.

# 434
Ако било, ако не било, не беше.

Общи условия

Активация на акаунт