Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 651
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Детето изцапа бяла памучна тениска с домат и няма махане. Прах я 2 пъти с прах за бяло (Бинго и Ариел), третирах със Спот. Седят си. За пръв път ми се случва. Ще я хвърлям.

Вчера отварям надстройката на гардероба, в която стоят зимните якета и ме лъхна ужасна миризма на спарено. Sad  Всички якета и панталони са прибрани изпрани и добре изсушени. Вярно, че преди слагах сапуни между тях, но тая година просто забравих. Не съм отваряла надстройката няколко месеца. И сега трябва всичко да препирам. Чудя се дали да не взема от парфюмните перли за пране и да сложа в платнени торбички, преди съм го правила с един омекотител на прах - Vernel. Че то и сапуни да намериш изгодно си стана проблем.

# 151
Детето изцапа бяла памучна тениска с домат и няма махане. Прах я 2 пъти с прах за бяло (Бинго и Ариел), третирах със Спот. Седят си. За пръв път ми се случва. Ще я хвърлям.
Намажи петната с БЯЛА паста за зъби или кисело млеко. Остави да престоят поне едно денонощие и изпери с прах (каза, че имаш Ариел) за бяло пране на 60С. Ако се наложи - повтори няколко пъти упражнението, ще се махнат петната.

# 152
Аз пък съм изключително доволна от Формил прах за цветно . Перфектно се справя с цветни и черни дрехи на 40 и 60 С .
Оня, дето го снима? За цветно? Той е с под 5% избелители. Ама щом казваш. Можеш ли да снимаш баркода с цифрите, че да го видя що за стока е?
Е ти ме уби ... Как не съм ги видяла тея 5% избелители .... Гледах , че не пише COLOR , ама и като не видях написано на първо място избелители , както съм свикнала с праховете за бяло ... Добре , че ме светна да разгледам опаковката .. Ма те дори не са ги написали като кислородни избелители , както съм свикнала , ами са ги написали като "кислородни повърхностно активни кислородни вещества за избелване " ....
Ще си го ползвам за цветно , то ако няма и активатор , не вярвам да ми избели нещо ...
Къде трябва да се намира този баркод с цифри ? Гледах , търсих , но не го намирам ...

# 153
Да, така ги пишат избелителите. Тъпичко.
Днес ще запаля колата и ще мръдна до Лидл за някои неща и ще го видя тоя прах какво има вътре. Ама нямам големи надежди да е като стария Формил прах, който си беше твърде добър.

Редактирам: Видях го, много е зле.
Скрит текст:
Sodium sulphate
Sodium carbonate
Sulfonic acid
Sodium percarbonate
Sodium silicate
Zeolite
Aqua
Sodium bicarbonate
Ethoxylated alcohol
Sodium citrate
Acrylic-maleic copolymer
Antifoaming silicone
TAED
Perfume
Sodium phosphonate
Blue bentonite
Pink bentonite
Protease enzyme
Carboximetil cellulose
Encapsulated perfume
Optical brightener
Не знам защо са сменили производителя. Вече не Dalli, а испанскaта фирма Persan. Дозировката е 80 мл за 4-5 кг пране.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 18:41 от Guess Who

# 154
Ррр, на колко градуса переш? На 60 с прах (не гел) трябва да излезе.

Пуснах панталон с петно от кръв, което не бях третирала предварително и успя да се изпере! Направо не вярвах, но успя!

# 155
  • София
Да си кажа пак, че за петната до голяма степен играе роля и материята.
Една и съща трева, една и съща пералня. От едните гащи излезе без следа, от другите не излезе напълно след поредица третиране и пране.

# 156
  • София
Ррр, на колко градуса переш? На 60 с прах (не гел) трябва да излезе.

Винаги пера бялото памучно на 60 градуса. Гелове не ползвам.

# 157
  • Варна
100 пъти е коментирано, ама..
До утре трябва да избера в Гърция - Омо или Скип? Прах.
Течен ще си взема Ариел и Скип. И капсулите дето ги харесвам.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 15:08 от stenly

# 158
Е как..скип бе Simple Smile

# 159
  • Варна
Ох, обърках се. Имах предвид Омо или Скип. Онзи розовичкия. Отивам и горе да редактирам.
За цветно какво препоръчваме тук?

# 160
  • Пловдив
Скип,разбира се!В Гърция Омо е нисък клас,Скип е премиум клас.

# 161
Да не е фалшиментото Омо, кое точно розовко...
Виж и таблицата на 1 стр., но от скип прахообразен по-добро надали да има в гръцко...

# 162
  • София
Не знам дали сте видели, че dm вече имат онлайн магазин и до 18.09. имат намаление 15 % за цялата поръчка. Над 100 лв - безплатна доставка. Та, любителите на дм-ските прахове могат да се възползват. Аз вече поръчах (Персил де Simple Smile, но и други работи), специално исках и препарат за пране на вълнени дрехи, но нямаше. Не ми се разкарва до физически магазин, може ли някой да даде знак, ако забележи?

# 163
  • Варна
Благодаря за бързите отговори з гръцките прахове. В Гърция съм, та няма да е от фалшивите. Мъча се да планирам точно какво, колко, откъде, че ММ направо се вбесява като се задържа над 5 минути в този сектор и после напълня половин багажник. Иначе, после цяла година не забелязва, че не купуваме перилни Wink А нали и на приятелки обещах. Прекръстете за мен и ми пожелайте успех Stuck Out Tongue Winking Eye

# 164
Аз да похваля обезмаслител на Шантиклер, може да се използва и върху дрехи (не, че не съм пръскала Мелио и Медикс де🙂, ама си съсипах две работни престилки) имам наистина упорити петна по работните дрехи(зехтин, майонеза, фрешове разни) напръсквам и мятам в пералнята. Излизат без нито едно петно абсолютно. Чак такива резултати не бях очаквала, а съм прала дълго време и с Вениш и Спот и едно... OXI мисля беше. Нищо не ми е помагало така.
Всички препарати на Chanteclair са добри.  Използвам ги отдавна. Нямам предвид само перилните.
Спреят им за петна за бяло и цветно също е много добър.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 21:55 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт